Ocena 50PC51
Po kilku dniach użytkowania:
Może miałem zbyt wygórowane oczekiwania, ale czerń jest kiepska. Była to pierwsza wada, którą zauważyłem zaraz po włączeniu TV. Następnie zacząłem szukać wszystkich wad, o których się tutaj naczytałem:
1.
Bzyczenie - OK, błoga cisza
Drobna uwaga - po jakimś czasie, przez przypadek, odkryłem jedno miejsce w salonie, w których słyszę bzyczenie (jakiś efekt akustyczny pewnie). Wystarczy jednak przesunąć się o metr i bzyczenia nie słychać.
2.
Powidoki - OK, szybko znikają. Tv przetestowałem w dość drastyczny sposób, po zaśnięciu, tv wyświetlał przez 4h!!! menu filmu DVD. Pięknie utrwalone opcje menu, zniknęły po kilku minutach porannego oglądania telewizji.
3.Pionowe pasy, przebarwienia - również dostrzegłem tą wadę, na szczęście występuje tylko na jednym kanale SD (wina sygnału)
4.
Kanały oglądane ze zwykłej anteny siatkowej naprawdę, pozytywnie mnie zaskoczyły.
5.
Czerń - jak pisałem dwa posty wyżej, to poważny problem, mam nadzieję, że to wina ustawień - podpowiedzi w tym temacie mile widziane.:blagam:
Słaba czern jest widoczna również w nasłonecznionym lub oswietlonym pomieszczeniu. W sklepach nie widziałem tej przypadłości. A więc ustawienia, albo serwis. Jest jeszcze opcja wymiany w MM, ale wszystkie modele w promocji rozeszły się jak świeże bułczki.
Podsumowując mój model, b. fajne TV pod warunkiem, że oglądam jasne sceny w których czerń występuje w małych ilościach.