Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

w końcu Hobbita będziesz tolerował - tylko proszę teraz mi nie obrażać stworków moich :smile:
120 cali będzie luksio u Ciebie..

U Armanisia to może być jeszcze WIĘKSZA nietolerancja... ;)

A obraz jest tak ostry jak z mojej plazmy...;-)

Ale chyba nie tak ostry jak na LCD ? ;)
Ja właśnie lubię tą ostrą (jak to Raccoon mówi ) kreskę (bez skojarzeń :mrgreen:;)) a projektory raczej tego nie dadzą...;)

Odnośnie tych filmów na projektorze to nie bardzo jest jak oglądać ponieważ człowiek potem idzie do swojej i wszystko takie jakieś mniejsze...... ;)

Osobiście preferuję dużą górę,i mały dół... :-D:mrgreen:;)

Ostatnia edycja:
Nie tego co trzeba testowałeś projektora......;-) Dobrze zauważyłeś, aby obraz był zbliżony jakościowo do obrazu wyświetlanego z TV to niestety ale półka cenowa troszkę wyższa.... ;-( u mnie jak dla znajomych puszcze pokazówkę/demówkę film przyrodniczy niby to w kręcone było w 4K to im lekko kopara opada. A obraz jest tak ostry jak z mojej plazmy...;-) praktycznie nie do odróżnienia na tym filmiku...;-) Jak będę miał chwilę to może cyknę jakąś fotkę...;-)

No właśnie :) Dlatego póki co inwestuję w UE55H7000.

Myślisz??? :mrgreen:
Teraz to albo pokocha, albo porzuci...:mrgreen::D:p;)
BECKHAM101207_468x342.jpg

Armanig.
Daj sobie z tydzien na przyzwyczajenie sie do rozmiaru. Najlepiej nie na szybkich akcjach.
Wg mnie 120" wybrales dobrze. Wiecej nie ma sensu przy takim zakresie odleglosci. Jedyny problem, ze teraz znowu bedziesz musial jeszcze raz te same filmy ogladac ;)

Ostatnia edycja:
Armanig.
Daj sobie z tydzien na przyzwyczajenie sie do rozmiaru. Najlepiej nie na szybkich akcjach.
Wg mnie 120" wybrales dobrze. Wiecej nie ma sensu przy takim zakresie odleglosci. Jedyny problem, ze teraz znowu bedziesz musial jeszcze raz te same filmy ogladac ;)

No ja przez ten koszmar też przechodziłem, odświeżyłem sobie co do jednej płytki BR z bananem na ustach...:D

Nie no wszystkich nie trzeba, ale te w widescreanie i te klimatyczne jak najbardziej. Tak czy siak, z rok w plecy ;)

Nie mogłem odszukać wątku o podstawkach, więc pisze tutaj. Wczoraj przyjechała zamówiona zamówiona podstawka granitowa pod suba. Zamówiłem ze względu na sąsiada, bo mój sub ma głośnik+br skierowany w podłogę i byłem przekonany, że to go trochę oszczędzi :) Niestety u niego zmiany kosmetyczne, ale za to u mnie bas bardziej punktowy, nie rozłazi się po podłodze (do stereo używam suba w direct), a i kieliszki nie brzęczą. Tak więc reasumując polecam, jakby ktoś miał wątpliwości. U mnie się sprawdza.

Nie mogłem odszukać wątku o podstawkach, więc pisze tutaj. Wczoraj przyjechała zamówiona zamówiona podstawka granitowa pod suba. Zamówiłem ze względu na sąsiada, bo mój sub ma głośnik+br skierowany w podłogę i byłem przekonany, że to go trochę oszczędzi :) Niestety u niego zmiany kosmetyczne, ale za to u mnie bas bardziej punktowy, nie rozłazi się po podłodze (do stereo używam suba w direct), a i kieliszki nie brzęczą. Tak więc reasumując polecam, jakby ktoś miał wątpliwości. U mnie się sprawdza.
U mnie też pomogło. Mam panele pod spodem i podczas "uderzenia " lubiły zaskrzypieć co bardzo mnie denerwowało. Teraz ten efekt znikł :)

Edit:
Wracając do tematu wtyków bananowych, to doszły do mnie wtyki Prolinka polecane parę postów wcześniej. Kupiłem je ze względu na to, że wybieram się na odsłuch JBL 280/290 ze swoim amplitunerem i jak bym miał wkładać te przewody na nowo kilka razy to bym ogłupiał :) Teraz jest super bo odpięcie wszystkiego trwa 2 minuty.

Tak się prezentują:
863d2c7e19420e44de2fea7bb3a93896.jpg

12491aae8ba12b3b6718db9259d95138.jpg

748c0e58cfc25072e1c9f18c209c4f03.jpg

Wysłane z Note 3

Ostatnia edycja:
Do góry