Armaniś,czyli tą 80-tkę puścisz w odstawkę ?
Zwykłą TV (np. Wiadomości ) też masz zamiar oglądać na projektorze ? (przy przyciemnionych żaluzjach/roletach)
W żadną odstawkę

zawsze pisałem, że tv 80" to już nie zwykły tv, ale jeszcze nie projektor.
Coś pomiędzy, z tym, że dla mnie tv 80" to coś naturalnego, każdy u siebie z takiej odległości powinien mieć taką przekątną. Od wiadomości, poprzez seriale, a kończąc na telemango
Problem polega na tym, że od dziesięcioleci byliśmy przyzwyczajani do mały ekranów, dziś stawiając "Kowalskiemu" takiego kolosa, przez pierwszą godzinę będzie się ślinił, a po tygodniu będzie "pfff, normalka". Przerabiałem to u siebie, od najbliżej rodziny, poprzez znajomych.
Ja już kilkanaście lat temu, wiedziałem, że coś pokroju 70-90" powinno wisieć u każdego "telemaniaka".
Co ciekawe, dziewczyny, czyli teoretycznie osoby którym lotto na czym oglądają, same bardzo pozytywnie komentują seanse
Nikt jeszcze nie stwierdził, że tv jest za duży, a jak czytam na forum tematycznym (czyli generalnie w miejscu gdzie większość powinna kumać czacze), że taki tv jest za duży, to ręce opadają i nie chciałbym, aby takie osoby radziły też innym. Szczególnie, że za każdą publiczną radą idą często czyjeś pieniądze.
W tym Benq (dla przykładu), fajne jest to, że lampy są tanie, więc kompletnie mi nie zależy ile będzie użytkowany, czasy gdzie lampa kosztowała 1/2 projektora już minęły. Tutaj, nawet po 1-2 latach intensywnego użytkowania nie będzie płaczu, wrzuci się nową lampę za parę stówek i po krzyku.