Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

Swoją drogą niegdyś moja był szefowa kolekcjonowała wszystkie komputery, nośniki danych, itp. Też ma na to osobne pomieszczenie i nieźle to wygląda, pierwsze PCty, dyskietki 5.25 cala, napędy typu ZIP, itd. :)

Już nie będę pytał co robiłeś u szefowej w domu, ale nie omieszkaj podzielić się fotkami ;)

eee mówisz i masz :D

16402f__1_jpg_betonowe-plytki-jak-tapeta-3_main.jpg
Nie miałem na myśli wystroju wnętrza, tylko doświadczenia z bezlistosną grawitacją ;)

Już nie będę pytał co robiłeś u szefowej w domu, ale nie omieszkaj podzielić się fotkami ;)
Po pierwsze primo to byłej szefowej w poprzedniej robocie, po drugie primo to już Pani profesor na emeryturze, a po trzecie primo - ekspozycja była nie u niej w domu, a w pracy, choć do domu też się czasem chodziło :)
Nie znaczy to, że lubię starsze, choć czasem dobra MILFa nie jest zła :D

Po pierwsze primo to byłej szefowej w poprzedniej robocie, po drugie primo to już Pani profesor na emeryturze, a po trzecie primo - ekspozycja była nie u niej w domu, a w pracy, choć do domu też się czasem chodziło :)
Nie znaczy to, że lubię starsze, choć czasem dobra MILFa nie jest zła :D

To prawda Krzysztof dobra ciotka raz na jakiś czas nie jest zła Ale pani profesor na emer... to już mi nekrofilią za...:-D

No i przeprosiłem się jednak z projektorem.
Po sporej lekturze i testach w salonie, padło na Benq W1070.
Model ten schodzi od dawna jak ciepłe bułeczki i chyba jest to najlepszy stosunek cena/jakość, takie mam obecnie wnioski po kilku dniach analiz i porównań, ale mniejsza z tym. Każdy znajdzie niezliczoną ilość filmików, opinii czy recenzji.

Rzuciłem dziś testowo na ściane kilka fragmentów, no i faktycznie, czapki z głów. Przekątna robi wrażenie.
Za parę lat, pomyślę na bank o projektorze 4K (w zależności od dostępności materiałów), tymczasem zabieram się ponownie za moje ulubione filmy, tym razem na jeszcze większym ekranie.
Najlepsze jest to, że nie muszę ciągnąć kabla hdmi przez cały pokój.
Wyciągnąłem mojego dongla Gigabyte (Skyvision WS100) i pięknie się połączył z amplitunerem. Teraz to genialne urządzonko ma faktycznie sens.

Założe za jakiś czas osobny wątek i tam skrobnę coś więcej, nie tylko o Benq, ale generalnie o projektorach. Mam kilka ciekawych spostrzeżeń.

Podsumowując, witam po latach w klubie projektoro-użytkowników ;)

benq.jpg

Gratuluję! :) Faktycznie ten Benq jest bardzo popularny i kosztuje w porównaniu do Sony niewiele.
Jaki ekran masz do niego i jaką przekątną?
Miłego oglądania! ;-)

No wreszcie się przekonałeś, najlepsze gratulacje z dobrego wyboru. Ten sam model kupowałem z kolegą dla niego i do dnia dzisiejszego jest z niego bardzo zadowolony. Ogląda na nim filmy oraz bardzo dużo gra na konsoli ps3 i 4. Ma go chyba tylko pół roku a już 1000h przekroczył...;-). Napisz coś na czym będziesz oglądał i jaki obraz oraz odległość do niego...;-) Pozdrawiam.
Witamy w klubie posiadaczy projektora tj. PROJEKTOROWCÓW...;-)
PS. czy to jest przyrząd do masażu, ten na czerwonym podłożu..;-)

Ostatnia edycja:
No w końcu, czułem, że jest coś na rzeczy :D
Już to widze i słyszę, Atmos, proj, filmy na nowo :)
Bipo, tak na prawdę Armani odwiedził sex-shop i kupił nowe dildo, a projektor był gratis :D
Dorzucili pewnie też kilka produkcji XXX

Ostatnia edycja:
Dzięki Panowie. To nie dildosy, tylko jak słusznie Bipo zauważył masażery ;)
Powiem Wam tak, chciałbym osiągnąć sporą przekątną na materiale 21:9, a jak wiemy pasy "zabierają" trochę powierzchni. Z drugiej strony nie chce przesytu na 16:9.
Odległość siedziska, to będzie jakieś 3.50cm, wstępnie wg. moich upodobań wyszło mi ok. 120-130" i chyba wolałbym 130", ale 120" będzie opti względem rozstawionych kolumn. Sam nie wiem.
Co do ekranu, to jeszcze nie mam. Właśnie się zastanawiam czy nie potestować kilku, od tych budżetowych, do "ciut" droższych.

No i fajnie , teraz nie kombinuj, tylko kupuj Magic Screen.

Tu masz działanie MS z Twoim BenQ. :D;)
[youtube]2g8ugabPN2A[/youtube]

No w końcu, czułem, że jest coś na rzeczy :D
Już to widze i słyszę, Atmos, proj, filmy na nowo :)
Bipo, tak na prawdę Armani odwiedził sex-shop i kupił nowe dildo, a projektor był gratis :D
Dorzucili pewnie też kilka produkcji XXX

Dobre Krzysiu.... dobre....;-):D

Armanig, 130 dla 3,5m do obrazu to jak dla mnie za dużo, musisz już głową kręcić bo nie ogarniasz ekranu... Ale może Tobie się to będzie podobać.... Dla mnie przy odległosci 3,8-4,0m jest optymalnie dla 130" i jeszcze nie biegasz głową. Poniżej już niestety tak, ale puść obraz i obejrzyj cały film, nie kawałek to zobaczysz czy będziesz się męczył czy oglądał w komforcie...

eedviking: magic screnn robią powyżej 120" ?

Ostatnia edycja:
Do góry