Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

Max. 120 inch. jednak myślę, że to świetna wielkość do waszych odległości, można ogarnąć całość bez oczopląsu. :D

P.S.
Żeby nie było...nie jestem sprzedawcą itp. Oglądałem kilka pozycji u znajomych, którzy zajmują się instalacjami audio-video.

Ostatnia edycja:
Armanig, a testowałeś jeszcze jakieś projektory przed zakupem? Pytam, bo sam myślałem nad tym Benqu, a właśnie do firmy do sali szkoleniowej zakupiony został ten projektor :)

Armani: tobie teraz nie sprzęt jest potrzebny tylko lokal :) najlepiej dedykowana sala kinowa :)

Ostatnia edycja:
:D Proszę bardzo, tydzień nie było mi, a tutaj już wątek projektorów :D Gratulacji "Armani".:popcorn:
"Dark Souls" na projektorze , to dopiero hardkor:D Jeszcze raz moje gratulacji:popcorn:

Armanig, 130 dla 3,5m do obrazu to jak dla mnie za dużo, musisz już głową kręcić bo nie ogarniasz ekranu... Ale może Tobie się to będzie podobać.... Dla mnie przy odległosci 3,8-4,0m jest optymalnie dla 130" i jeszcze nie biegasz głową. Poniżej już niestety tak, ale puść obraz i obejrzyj cały film, nie kawałek to zobaczysz czy będziesz się męczył czy oglądał w komforcie...
Max. 120 inch. jednak myślę, że to świetna wielkość do waszych odległości, można ogarnąć całość bez oczopląsu. :D
Też tak sądzę. U mnie odległość to ok. 280-300 cm a aktualny rozmiar to ok 100-105 cali. Miałem większy, ale tylko zmniejszałem. Teraz jest dla mnie i żonki optymalnie. Ale musisz pokombinować i sam znaleźć odpowiednią przekątną :)

No i przeprosiłem się jednak z projektorem.

Wydaje mi się, że na krótko :) Testowałem ten projektor, Optome 141x, 151x i żaden nie dał ostrości, bieli i kolorów zbliżonych do TV. Dla mnie wielkość nie zrekompensowała jakości przy tych projektorach. Dopiero Sony HW30 był do zaakceptowania, ale to już inna półka cenowa.

Dobre Krzysiu.... dobre....;-):D

Armanig, 130 dla 3,5m do obrazu to jak dla mnie za dużo, musisz już głową kręcić bo nie ogarniasz ekranu... Ale może Tobie się to będzie podobać.... Dla mnie przy odległosci 3,8-4,0m jest optymalnie dla 130" i jeszcze nie biegasz głową. Poniżej już niestety tak, ale puść obraz i obejrzyj cały film, nie kawałek to zobaczysz czy będziesz się męczył czy oglądał w komforcie...

eedviking: magic screnn robią powyżej 120" ?

U mnie w domu jak była firma zajmująca się takimi sprawami to oni uważają że 130 cali najlepiej tak od 4m do 5m na maxa (jak na szkoleniach w USA byli odnośnie robienia pokoi do KD i tam właśnie był jakiś magik który tak twierdził) na ile to się ma w rzeczywistości to też pewnie różnie bywa - kwestia kto co lubi... ale dla mnie 3,5 m to ja bym dał 120 cali ekran a i tak jest mega wypas :) A widziałem projekty jakie ta firma zrobiła jeśli chodzi o pokoje przystosowane do KD to ludzie maja z tego uciechy :)

Ostatnia edycja:
Na 350cm będzie 120" (16:9), to już postanowione.
Wg. moich "analiz", na 4m już na bank atakowałbym 130".
Jest to głęboko przemyślana decyzja ;) , a jak wspomniałem, dla mnie istotna jest też przekątna 21:9, ten format jest dla mnie dosyć ważny.
Co do "magików", to umówmy się, to są proste sprawy, ale jak ktoś lubi płacić za takie "porady" to nic mi do tego.
Szczególnie jak ktoś siedzi w sprzęcie od kilkunastu lat.
Mam tv 80" i dla mnie (także wszystkich odwiedzających) jest to absolutny ideał jeżeli chodzi o komfort codziennego użytku. W przypadku filmów i takich typowych seansów "kinowych", brakuje już tych cali i takie 120" jest w sam raz.
Gdybym miał typowy pokój kinowy, to na bank byłaby to przekątna rzędu 140-150", ale to może innym razem ;)

Kolego na 120 calach będziesz miał uśmiech od ucha do ucha i nawet nie słysząc atmosa myślę że większą przyjemność będziesz miał z wielkości ekranu jak z atmosa :) i w końcu Hobbita będziesz tolerował - tylko proszę teraz mi nie obrażać stworków moich :)
120 cali będzie luksio u Ciebie..

Wydaje mi się, że na krótko :) Testowałem ten projektor, Optome 141x, 151x i żaden nie dał ostrości, bieli i kolorów zbliżonych do TV. Dla mnie wielkość nie zrekompensowała jakości przy tych projektorach. Dopiero Sony HW30 był do zaakceptowania, ale to już inna półka cenowa.

Nie tego co trzeba testowałeś projektora......;-) Dobrze zauważyłeś, aby obraz był zbliżony jakościowo do obrazu wyświetlanego z TV to niestety ale półka cenowa troszkę wyższa.... ;-( u mnie jak dla znajomych puszcze pokazówkę/demówkę film przyrodniczy niby to w kręcone było w 4K to im lekko kopara opada. A obraz jest tak ostry jak z mojej plazmy...;-) praktycznie nie do odróżnienia na tym filmiku...;-) Jak będę miał chwilę to może cyknę jakąś fotkę...;-)

Daj spokój z Hobbitami, pomyśl, filmy z wytwórni BRAZZER's, jak one będą wyglądały. :mrgreen::D;)

Odnośnie tych filmów na projektorze to nie bardzo jest jak oglądać ponieważ człowiek potem idzie do swojej i wszystko takie jakieś mniejsze...... ;-) Na ekranie wentylki są wielkości parówek berlinek...:D

Ostatnia edycja:
3D....? To uniki głową będziesz robił abyś czymś nie dostał..:D dobra koniec.....
Niech lepiej Armanig znajdzie chwilkę i się pochwali zdjątkami...

Do góry