Nasze zestawy (wątek zbiorczy)

Witam !

Moze bysmy powrzucali troszke fotek prezentujacych nasze zestawy? Nie chodzi mi tutaj zupelnie o jakies samochwalstwo. Czysta ciekawosc , niech kazdy zaprezentuje poprostu swoj sposob ustawienia, rozmieszczenia poszczegolnych elementow. Moze ktos bedzie mogl sobie cos od nas zciagnac? Moze ktos moze pokazac jakies ciekawe rozwiazanie?

Jak wypada czerń ? Czy pasy na górze/dole ekranu są szarawe,czy czarne jak u Bipo ?
Możesz wkleić jakieś zdjęcia ? :wink:

120" z 3.5m to raczej sporo. Przy 16:9, jak bedziesz mial za wysoko, to bedzie niewygodnie ogladac

Zgadza się, dlatego pisałem o górnym pasie rozbiegowym. Min. 30cm + 20cm listwa montażowa (kaseta) z zabudową, co daje nam 50cm od sufitu. Format 21:9 wypada centralnie na tv, jest idealnie (aczkolwiek, jak napisałem wcześniej, przytuliłbym ciut większy ekran dla 21:9, a na to 120"(16:9) już mi nie pozwoli. Szerokość ekranu mi na to nie pozwoli).
Przy 16:9, naturalnie jest już wyżej (pion wizyjny ma ok. 150cm), ale to dalej będzie te min 30-40cm od sufitu. Dla mnie są to bombowe wysokości. Ekran mam centralnie przed oczami.

Niestety nie mam szans na taki ekran,coś pięknego.
Ten kamień ma 180cm.szerokości i dodatkowo maksymalnie mogę dać po 25cm. na bokach ,łacznie daje 230cm.powierzchni w poziomie.

230cm w poziomie, daje Ci 104", przy Twojej zamianie będzie świetnie.
W moim przypadku, jak wspomniałem przejście z tv 80" na 100" projektor, nie miałoby większego sensu.
Co innego, gdybym się przesiadał z tv 60". Ty będziesz mega happy, zresztą umówmy się, to są już konkretne rozmiary.

Ostatnia edycja:
@Piramida.
Nie ma czarnych pasow, bez przysloniecia, winietka w proju, albo zaslonka , borderem na ekranie ;)

@Armanig
A jak bedziesz mial ustawionego centrala wzgledem frontow? Duza roznica poziomoe, bedziesz go jakos nachylal, czy planujesz dzwiekoprzepuszczalny ekran?

No to może inaczej...
Czy w ciemności,będzie można zauważyć że pasy na dole i górze są częścią ekranu... ? ;)

No ale jakbyś miał doskonałą czerń,tych pasów w ciemności nie powinno być widać,tak samo jakbyś miał na dobrym TV/projektorze scenę,gdzie jest tylko czerń,nie powinieneś nic widzieć w ciemności...;)

Piramida.
Wiesz co? Pocaluj zabke w lapke, z tym swoim teroretyzowaniem ;) Z projektorami to jest tak, ze albo maskujesz, albo wygaszasz swiatlo czarnym materialem. Doskonalego czarnego nie dostaniesz, tym bardziej bedzie on widoczny na scianie. I nikt Ci inaczej nie powie.

To lipa,bo ja (wieczorem) na swoim TV Direct led,jak mam całkowicie czarną sceną,to nie widzę gdzie jest telewizor ;)

Niekoniecznie lipa.
Po to sa ekrany w innym AR albo maskownice, czy kotarki zeby bylo bez pasow. Zawsze mozna tez sobie obnizyc obraz i gorny pas przyslonic roletka, chyba ze napisy pod obrazem nie pozwalaja ;).

Panowie, dużo się Was ostatnio zrobiło na żółto.
Pomijam fakt, że mało Was widać na forum, ale jak stajecie się "Wspierający forum"?

Aha... ale zaraz... przecież Armanig ma już kilka tysięcy a był do niedawna niebieski ;-)
Ja mało się udzielałem na początku, ale teraz tak się zaraziłem, że dzień bez forum to dzień stracony ;-)

Jak chcesz być niebieski,musisz wykupić abonament (czasowy) lub kupić coś od sprzedawcy na forum i takie tam...
Chyba nie stałeś się niebieski tak znikąd ? ;)

Zgadza się... wykupiłem abo. na rok. Sprzęt kupiłem po bardzo dobrych cenach od Blackninja.
Nie o te grosze mi chodzi tylko ostatnio dużo Forumowiczów jest na żółto.
Ogólnie ten kolor jest do d... ponieważ nie widać obecności od razu tylko trzeba się wpatrywać w szczególności jak czytam z komórki ;-)
Piszecie, że z automatu od 501 postów, ale to nie prawda...
Pawel_Sz85 jest do dziś niebieski a ma XXXX postów! ;-)

Do góry