Zakupilem u Kikiego zestaw dvr-555+onkyo605+jamo606 i powiem szczerze, ze nie zawiodlem sie. Przede wszystkim interesy z tym Panem = czysta przyjemnosc i gwarancja zadowolenia :] . Ciala dala tylko firma przewozowa, ktora dostarczyla przesylke 5 dni po terminie ( zaraz pozniej mialem wyjazd wiec jeszcze wszystko nie jest finalnie ustawione ) .
Co do sprzetu :
Glosniczki graja super (mega wrazenie zrobil na mnie film Apocalypto Gibsona - czulem sie jakbym byl w tej dzungli ) - satelitki troszeczke odbiegaja, ale podglosnilem je i juz jest lepiej . Muzyczka pop-techno-dance w stereo rowniez rewelacja.
Jesli chodzi o DVR-555 narazie jestem bardzo zadowolony - skalowanie 1080p plytek dvd jest naprawde rewelacyjne, obraz zdecydowanie lepszy niz w moim starym dvd. Rowniez polsat cyfrowy ogladany przez nagrywarke prezentuje sie znacznie lepiej niz przez sam dekoder.
Teraz mam kilka pytan
1. Sprzet podlaczylem nastepujaco :
TV-dvr555 - kabel hdmi
dvr555-polsat cyfrowy - scartem wyjsciem Av2/L1
dvr555-onkyo605 - coaxial
dodatkowo aby zawsze nie wlaczAc nagrywarki :
polsat-onkyo - audio
polsat-TV - scart
Czy sa to dobre podlaczenia czy ktos ma jakies sugestie?? (sprzecik chodzi, ale moze bedzie mogl smigac jeszcze lepiej )??
2. No i moja najwieksza zagwozdka
Jak sciagnac kanaly z cyfrowego polsatu na nagrywarke abym mogl programowac nagrywanie???
Przez auto sie nie da bo sciaga kanaly z TV a w manualu tez nie moglem .
Aby ogladac w nagrywarce program z dekodera na wyjsciu AV2/L1 mam ustawiony RGB, ale moze jak chce sciagnac kanaly to musze przestawic na dekoder???
Aha no i na koncu moj najwiekszy dylemat przed zakupem - czy da sie ogladac divix ( male napisy problemy z odtwarzaniem ) . Sprawdzilem z 10 plytek z divix ( kilku nie czytal nawet moj Korr) wszystkie odpalaly sie bez problemu. Napisy owszem troche male, ale nie tak male jak straszyli niektorzy forumowicze wiec spoko da sie ogladac a jakos odtwarzanego filmu o niebo lepsza niz w starym odtwarzaczu. Mialem kupic sobie dodatkowy odtwarzacz do divix za 100-200 zl, ale chyba podaruje sobie