Witam wszystkich,
chciała bym się dowiedzieć co sądzicie o PIONEER DVR-560HX -K.
Z tego co się da wyczytać z opisu, to różni się ona od PIONEER DVR-560H -K tym, że posiada wbudowany tuner dvb-t.
I teraz moje pytania (przepraszam za ich naiwność, ale ja taka prosta baba ze wsi jestem i jeszcze się na tym wszystkim nie znam):
1. czy warto mieć taki gadżet (chodzi mi o użyteczność - tak na przyszłość - dvb-t)?
2. czy potrafi zapisywać na płytach DL
3. czy jeśli oglądam TV na programie 1 to mogę równocześnie nagrywać coś z programu 2 i mieć na to podgląd (na razie mam do dyspozycji tylko antenę zbiorczą i 5 programów
, w TV mam pip)
4. czy USB jest już 2.0
5. czy po włożeniu płytki z menu najpierw uruchomi się to menu czy od razu zastartuje odtwarzanie (tak spotkałam się w sony)
6. czy po nagraniu edytowanego materiału w miejscu wycięcia reklam pojawi się "zatrzymanie/zamrożenie" obrazu
7. czy jest opcja ustawienia harmonogramu nagrywania w tym samym dniu o podobnych godzinach, ale z różnych programów (np. o 15:00 do 15:50 z P1, a o 15:15 do 16:00 z P2 - powtórzę się tutaj, że mam tylko antenę zbiorczą)
8. czy w razie braku prądu jest podtrzymywanie zaprogramowanych rzeczy do nagrywania przez timer tak, żeby nie "straciło się" to, co zaprogramowałam
9. czy jest możliwość katalogowania rzeczy nagrywanych z TV (a nie tylko zgrywanych z płyt dvd)
10. czy podczas nagrywania (także z timera) można oglądać film z hdd
jeszcze raz przepraszam za naiwność pytań, ale dla mnie ważne jest to wiedzieć.
Pozdrawiam
betus