Nagrywarka PIONEER DVR-555H-S

ernet

Active member
Bez reklam
robcio napisał:
Pioneer DVR555 - Pewne i prawda sprawdzona doświadczalnie, jeśli chodzi oczywiście o divixy - pozostały materiał - zdjęcia i muzyka zgrywa się bez problemu :) - pozdrawiam.

No, to skoro sprawdzasz...:) , to mam 2 pytania:
1) Czy przy ustawieniu Timer'a i nagrywania z "kablówki " są rejestrowane nazwy nagranych programów ( zazwyczaj sa one zczytywane z teletextu ) ?
2) Czy mp3/ jpg mozna odtwarzać bezposrednio z Pendriva czy trzeba najpierw nagrać na HDD ?
3) Czy jest możliwe DOKŁADNE ( CO DO MINUTY ) ustawienie początku i końca czasu nagrywania. Pytam, bo np. w Panasonic'u DMR-EH67 można ustawić TYLKO " w skokach " :D co 30 min.:confused: :twisted:

Ostatnia edycja:

ernet

Active member
Bez reklam
ernet napisał:
No, to skoro sprawdzasz...:) , to mam 2 pytania:
1) Czy przy ustawieniu Timer'a i nagrywania z "kablówki " są rejestrowane nazwy nagranych programów ( zazwyczaj sa one zczytywane z teletextu ) ?
2) Czy mp3/ jpg mozna odtwarzać bezposrednio z Pendriva czy trzeba najpierw nagrać na HDD ?
3) Czy jest możliwe DOKŁADNE ( CO DO MINUTY ) ustawienie początku i końca czasu nagrywania. Pytam, bo np. w Panasonic'u DMR-EH67 można ustawić TYLKO " w skokach " :D co 30 min.:confused: :twisted:
4) Czy podczas programowania z Timer'em podczas wyboru kanalu wyswietla sie np. "Prog 1", Program 2 " itd. czy tez wywietlane są nazwy programów nadanych przez uzytkownika ? Np TVP-1,
Polsat itd.
DODALEM JESZCZE JEDNO PYTANIE. bARDZO PROSZĘ O PILNĄ ODPOWIEDŹ

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
ad. 1 nie mam kablówki, więc nie wiem
ad. 2 można
ad. 3 jest możliwe ale tylko w guide plus+ a w prostym timerze co 15 minut
ad. 4 w moim przypadku - mam satelitę - więc wejście jest ustawione na L1

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wracając do punktu 1 z w/w pytań - na tyle co sprawdziłem - nagrywarka nagrywa w tytule czas i date rozpoczęcia oraz - jeśli sa to programy ze zwykłej anteny nazwę stacji TVP 1 i itd - podobnie jest z satelity przy prostym nagrywaniu.

dzardzi

New member
Robcio
1. Masz ta nagrywarke podpieta do kina domowego- jak tak to jak sie sprawuje?? ( moze polecilbys jakis model kina tak aby z ta nagrywarka wyszlo do 4 tys zl. ) Czy dobrze odtwarza mp3 i cd audio ( zarowno z dysku HDD jak i pendriva i plytki ) .
2. W jednym poscie napisales ze mozna zgrywac filmy divix z niezabezpieczonych plytek a w nastepnym ze nie... ??

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam - co do zgrywania divixow z usb - nie ma takiej mozliwosci - na 100% - co do kina? - dzis trudny wybór - amplituner + głośniki i sub w tej cenie? - trzeba iść na jakieś kompromisy - polecałbym cos z uznanych firm -
1. Denon AVR-1707
2. Pioneer VSX-516
3. Yamaha RX-V459
4. Harman Kardon AVR 132
5. Onkyo TX-SR505E

reszta na głosniki i kable - głośniki myslę ze w tej cenie to Koda albo JBL Wharfedale - co do konkretów - trzeba by sie głębiej zastanowić :)

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zapomniałem :) - jak sie DVR 555 sprawuje? - jako źródło DVD Video - znakomicie - co do muzyki mp3 i CD - jeszcze konkretnych testów nie wykonywałem - ale mogę się pobawić :)

dzardzi

New member
robcio napisał:
Zapomniałem :) - jak sie DVR 555 sprawuje? - jako źródło DVD Video - znakomicie - co do muzyki mp3 i CD - jeszcze konkretnych testów nie wykonywałem - ale mogę się pobawić :)

pewnie ze sie pobaw... :D i daj znac jak to wszystko gra. Mam jeszcze dwa pytanka..

1.Co oznacza ze nie mozna ustawic nagrywania co do 1 min tylko co 15 min?? (czyli jak mam program o 12:40 to moge zaprogramowac albo o 12:30 albo o 12:45..?? czy dobrze rozumiem ) i co to jest guide plus + ( czy cyfrowy polsat to obsluguje?? )

2.Co do przegrywania to jpeg i mp3 mozna zgrac z pendriva lub plytki dvd na HDD nagrywarki??

Co do mojego zestawu to KIKI polecil mi Pioneer 417 + dvd 555 + kolumny Rubikona 26 i chyba sie na niego zdecyduje ( korci mnie Pioneer DVR-LX60ale nie wiem do konca czym on sie rozni - chyba tylko dyskiem wiec nie wiem czy warto doplacac kilkaset zlotych :p )

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
I . Nagrywarka posiada 2 a wlasciwie 3 systemowe mozliwosci ustawiania programowanych nagran:
1. prosty timer - co 15 minut
2. guide plus +
3. showview
ad2. pozwala ustawic timer co do minuty ale jest troszke pracochłonny :) i u nas nie ma jeszcze kanałów hostingowych - to pozwoliłoby więc ustawic nagrywanie tylko na nagrywarce a ona sama sterowałaby już tunerem satelitarnym.
II. co do przegrywania - tak - można :)

Różnica jest tylko w pojemności dysku - więc odpowiedź prosta - co do tego zestawu - zastanowiłbym sie :)

dzardzi

New member
robcio napisał:
Różnica jest tylko w pojemności dysku - więc odpowiedź prosta - co do tego zestawu - zastanowiłbym sie :)

Do tego zestawu "Pioneer 417 + dvd 555 + kolumny Rubikona 26" bys sie zastanowil - dlaczego ??, czy do nagrywarek?
Hmmm tak siedze przegladam i znalazlem ampli Onkyo TX-SR505E+moze jakies lepsze glosniki ( nie wiem jakie... ) moze warto dolozyc do 4000zl, sam nie wiem...:confused:

robcio

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślę, że lepsze brzmieniowo sa amplitunery denona, onkyo czy Yamahy - zawsze warto dołozyć do kolumn - jesli tylko masz taka mozliwość - lepiej na pewno zagraja JBL, B&W itd. - musisz najpierw okreslić konkretne warunki jakie masz w pokoju, czy więcej bedziesz słuchał czy ogladał i jaką w ogóle muzyke preferujesz :) - pod tym kontem m.in. dobiera sie sprzęt.

dzardzi

New member
mam juz wybrany zestaw - troche wiecej wydam niz planowalem, ale chyba nieporownywalnie lepszy

505 Onkyo + dvd 555 Pioneera i kolumny Jamo 606, ale caly czas zastanawiam sie nad LX-60 ( doplata 450zl )
Znalazlem jeszcze roznice ze lx-60 ma Pause Live TV: Automatic Recording
ale nie wiem co to jest...,

Hoodzielec

New member
Bez reklam
Świetny wybór!
LX-60 bym sobie darował - nie różni się od 555 niczym oprócz obudowy i pojemności dysku.
450 PLN za dodatkowe 90 GB to nie ma większego sensu, no chyba że będziesz archiwizował na dysku nie tylko zdjęcia i mp3, ale i filmy, np. seriale z TV lub swoje liczne nagrania z kamery (ale przecież do tego służy możliwość nagrywania na płytki DVD, a 90 GB dużej różnicy i tak nie zrobi)

edit: aha - 555 też ma Pause Live TV

dzardzi

New member
dzieki Hoodzielec, wlasnie takich glosow rozsadku potrzebuje :D i tak mocno przekroczylem zakladany limit...
Wiadomo, ze przy wydaniu 4000zl - 450zl nie jest jakas mega wielka suma, ale tak mozna by dokladac i dokladac... chyba wiec pozostane przy 555.
Pozdrawiam

Do góry