mam ten model od zaledwie 5 dni, ale powiem co już wiem
>1) Czy można nagrywać programy z platform cyfrowych (np. Cyfra +)?
jasne!
>Czy da się tak nagrany film zgrać na płytkę?
oczywiście!
>2) Czy można zgrywać film z płytki dvd na hdd?
nie próbowałem, ale pewnie w większości przypadków się nie uda (zabezpieczenia)
>3) Czy da się powiększyć czcionkę przy divix'ie?
mi się nie udało
4) Czy odtwarzacz czyta .txt?
czyta jako napisy do filmów (w tym polską czcionkę)
samych plików .txt jako takich nie otwiera bo nie ma do tego przeglądarki
>5) Jak rozumieć tą informacje na stronie jednego ze sklepów internetowych: "Max. (HDD) 455 godzin"?
przy maksymalnej kompresji zapisu (najsłabsza jakość) tyle można nagrania uzyskać, ja nagrywam jednak na zwykłych ustawieniach - jakość fantastyczna, nie ciągnie mnie do longplaya, bo nie mam takiej potrzeby
W sumie: znakomity odtwarzacz, który bardzo polecam.
Zacytuję co napisałem kiki'emu (dzięki btw!):
Świetna jakość obrazu (zarówno z odtwarzacza płyt, z HDD, jak i z wewn. tunera!), b.szybki i wygodny w użyciu. Czyta pięknie po USB zdjęcia i mp3 (divixów nie sprawdzałem, ale podobno nie).
Ładnie odtwarza DivXy z płyt, są polskie napisy (trochę małe literki).
Do audio CD raczej się nie nadaje, chyba że komuś słoń na ucho nadepnął.
To ostatnie zdanie dotyczyło audiofili oraz nabywców o wrażliwym uchu, którym się zdawało, że minimalizując liczbę urządzeń odtwarzających uzyskają zwiększenie współczynnika WAF
(Wife Acceptance Factor)
Aha, przy odtwarzaniu płyty CD zauważyłem lekkie pogorszenie obrazu który z kablówki i C+ przechodzi do TV przez Pioneera, ale kto włącza obraz TV do odsłuchu CD?
Jakość obrazu z wbudowanego tunera jest o dziwo wyraźnie lepsza niż z tunera mojego TV Sony (CRT)! Jakość otwarzania płyt DVD spowodowała, że przeniosłem swój dotychczasowy odtwarzacz (Grundig Xenaro) do innego pokoju. Jakość nagrań dokonanych na HDD nie różni się od oryginału (kablówka i C+) przy standardowej prędkości nagrywania.
Na duży plus obok jakości obrazu - intuicyjność i wygoda obsługi!
Co mi sie nie podoba? Kiepsko przetłumaczona na polski instrukcja, sporo w niej błędów. W zestawie była kupa instrukcji obsługi, ale w egzotycznych dla mnie wersjach językowych (nie było po angielsku).
Nie zdążyłem sprawdzić jeszcze wielu funkcji, więc na tym kończę mikro-recenzję...
Jak dla mnie: sprzęt REWELACJA! Zastąpił u mnie magnetowid i staje się domowym centrum multimedialnym (biblioteka zdjęć cyfrowych, odtwarzanie mp3 przez USB, zgrywanie materiału z kamery cyfrowej przez wejście DV i mojej starej analogowej przez SVHS, itp.)