Patrząc całościowo to ilość plusów jest przeważająca w stosunku do tego, że brak będzie XLR-ów, a tym bardziej, że to źródło u mnie będzie wykorzystywane jako drugie, a główne pozostaje cdik, bo jest on dla mnie lepszy, jeśli chodzi o jakość dźwięku. Streamer ma uzupełniać, a fakt, że jeden z kolegów miał na XLR Lumina i sprzedał, a kupił Rose 250ę świadczy o tym, że zarówno pod względem dźwięku jak i obsługi i funkcjonalności ten streamer jest lepszym i fajniejszym urządzeniem. Drugi miał również możliwość podłączenia XLR-ów a słuchał Arcama na RCA, bo brzmiało mu bardziej analogowo, ale też sprzedał i kupił Rose.

A pod koniec sierpnia, bo po pierwsze nie mam teraz do niego kabli, dopiero są zamówione, a po drugie chce to zgrać z inną jeszcze sprawą, ale czy się uda to zależy od drugiego dystrybutora.

Ja podchodzę do streamera jak kot do jeża, ale to urządzonko jego zalety jak i funkcjonalność spowodowała, że troszkę zacząłem inaczej patrzeć, a do tego dość bardzo przyjemnie gra i będzie można posłuchać tego, czego nie ma na płytach, a jest troszkę tego, albo posłuchać spokojnie to co chce się kupić. Plus można posłuchać pojedynczych utworów, gdzie w przypadku cdika nie ma takiej możliwości, bo musisz kupić płytę, aby np posłuchać jednej, czy dwóch piosenek z płyty.