A niech mi! Ty kupiłeś HECO 200F?? To tę co mi proponowałeś?
Jest problem Szefie.Duży problem. Tylko białe! Nie znasz kto czarne sprzedaje?
Steelbook'i zbierasz?
A niech mi! Ty kupiłeś HECO 200F?? To tę co mi proponowałeś?
Jest problem Szefie.Duży problem. Tylko białe! Nie znasz kto czarne sprzedaje?
Steelbook'i zbierasz?
Kilka sztuk kupiłem (mają też czarne...

Na ścianie prezentuje się moim zdaniem bardzo fajnie...

Jak zauważył już lobos (jego oko wszytko wypatrzy..
Plany były aby zrobić 4 sufitowe ale był jeden zasadniczy problem:
- mamy niskie mieszkanie 240cm, jeśli bym obniżył sufit powiedzmy o te 15-18cm to przy moich 190cm zostaje mi tylko ok 30cm nad głową więc to odpada..

- ponadto mam zabudowę przez środek salonu w którą chciałem zmieścić najmniejsze jakie udało mi się znaleźć głośniki instalacyjne heco inc62 76mm głębokości instalacyjnej.
I tu pojawił się problem ponieważ takie głośniki grają w miarę ok tylko przy zabudowie tj. wykonaniu odpowiednich skrzynek. Sprawdzałem taki głośnik z i w skrzynce i jest kolosalna różnica. Dlatego ponownie bym musiał robić remont salonu oraz obniżyć bardziej belkę z k/g tak aby zmieścić tam głośnik. Ponadto moim celem było 4 głośniki a nie 2, i tu zrodził się kolejny problem. Mianowicie tylne głośniki po testach i ustawieniu ich dokładnie wg. zaleceń DOLBY ATMOS wypadają pomiedzy tylnymi kolumnami a sofą tj. w pewnej odległości od tylnej ściany. Chcą umieścić głośniki instalacyjne tylne musiałbym wykonać ponownie zabudowę z k/g od tylnej ściany w strone pokoju co związane by było z jego obniżeniem na większym obszarze.
Wskutek czego chcąc nadal iść w stronę upragnionej instalacji dolby atmos nie poddałem się i znalazłem głośniki tylne efektowe ale o dużo mniejszej głębokości jak tylne.
Tutaj mamy gotową kolumnę w której odpada zabudowa, wieszamy i po sprawie. Po przedyskutowaniu z żoną i dostanie zielonego światła kolumny zostały zakupione...
Już miałem chwilę zwątpienia, że po moich planach, ale trzeba iść do przodu i się nie poddawać a na pewno coś się wymyśli.
Zdjęcia zrobię wkrótce jak to wyszło więc proszę się niecierpliwić...