Gra o tron 4k na 130" w Dolby atmos
Panowie od początku grudnia zaczęła się moja ponowna przygoda z GoT tym razem w najlepszej wersji bo w 4k i dolby atmos na dużym ekranie. Wczoraj skończyłem ostatni odcinek. 1.5 miesiąca zajęło mi aby na spokojnie obejrzeć i podelektować się dźwiękiem i obrazem.
Obraz:
Moim zdaniem tutaj jest obraz referencyjny 10/10. Jest mega czysty, bez ziarna i szumu. Sceny w nocy są przede wszystkim bardzo dobrze widoczne. Wcześniej oglądałem na TV i tu był pewny niedosyt. Szeroka paleta barw robi swoje. Na zbliżeniach szczegółowość robi niesamowite wrażenie. Ostrość obrazu jest poprostu oszałamiająca.
Dźwięk bajka, dialogi mega wyraźne, efekty przestrzenne w atmosie robią piorunujace wrażenie, szczególnie w scenach w walk z udziałem smoków. Subwoofery mają co robić gdy trzeba, basy schodzą nisko i głęboko.
Sama fabuła mnie tak wciągnęła, że po obejrzeniu prawie 100h Gry jestem tak podjarany, że z miejsca mogę jutro zacząć od początku...
Są sezony odcinki , bardzo dobre ,średnie i niekiedy nudnawe ale całość określam jako rewelacyjny serial. Jeśli to mój kolejny serial w kolekcji który zasługuje na honorowe miejsce i mogę go dla mnie określić jako obowiązkowy zakup. Nie żałuję ani złotówki, jeśli ponownie miałbym go kupić i to w tym wydaniu zrobił bym to ponownie. Poniżej kilka zdjęć :