@ptaq707
Dzięki. Powiem tak, znacznie przyjemniejsze jest używanie tego TV niż czytanie o nim na forach
@firekage
Co do jakości obrazu, nie kombinowałem mocno z ustawieniami, tylko trochę.
Mam go parę dni, na razie tyle zauważyłem:
1. Rogi lekko przyciemnione, ale widzę je tylko na testowych obrazach i to na malutkiej powierzchni w samym rogu. A ponieważ wolę oglądać filmy, programy TV, wcale nie przeszkadza mi to.
2. Banding, clouding? Właśnie żona ogląda film "Czego pragną dziewczyny", są ciemne sceny, nie widzę żadnych nieregularności. Na planszy w jednym kolorze, małe ale to bardzo małe nierównomierności w jasności. Ale już wolę oglądać "Klan" niż testowe ekrany
3. Czerń? Ten film "Czego pragną dziewczyny" jest w formacie kinowym 21:9, dlatego są czarne paski na dole i u góry. Dolny, smolista czerń, górny LEKKO szarawy, zdziwiłem się czemu górnego TV nie wygasił tak idealnie jak dolny. Leżałem, gdy siadłem, podniosłem głowę i... górny smolista czerń a dolny jaśniejszy. Czyli zależy to od kąta patrzenia góra/dół. Jak patrzysz na film, na nim się koncentrujesz i nie masz matręctw typu "szukaj, szukaj szarości" to w ogóle to nie przeszkadza.
4. Oglądałem mecz piłki nożnej, piłka leci normalnie, nie smuży.
5. Zrobiłem ten test na "wypalanie", wyświetliłem obraz z białymi kratkami a potem przełączyłem na inny z ciemnymi fragmentami, nie mam poświaty po białych elementach.
Jak czytałem posty o tym TV to bałem się, że mi ten TV nie spasuje, wiec kupiłem zdalnie żeby w razie czego pozbyć się go. Juz wiem, że nie będę go zwracał, bo mi pasuje.
YouTube oglądam, fajnie chodzi, czy radio internetowe (Tuba FM), jeszcze nie obejrzałem wielu rzeczy w LG Store. Są tam np. ipla, HBO go , film box live, Euro Sport Player, nie wiem co tam jest i na ile za darmo, są też na pewno płatne materiały.
To czy spasuje Ci TV zależy od tego:
1. Czy preferujesz oglądać testowe ekrany czy np programy, filmy, sport.
2. Na jaki egzemplarz trafisz, czytając posty zdażają się usterki, ale moim zdaniem jest to nieczęsto, a jeśli ktoś twierdzi że często, to ja jestem niesamowitym szczęściarzem, w co nie wierzę
3. Wymagania użytkownika, jeden woli to co daje TV od LG, a inny Samsunga, a jeszcze inny inną firmę. To sprawa indywidualna.