Każdy sklep Media Markt ma inną politykę i warunki wymiany towaru (7 lub 14 dni), ale raczej problemu z tym nie robią.
Warunki :
- towar może być zwrócony w ciągu max. 14 dni od dnia pierwszego zakupu (Media Markt - Lublin), nie jest określona liczba zwrotów
- zero śladów użytkowania, trzeba też uważać na opakowanie
- przy zwrocie musi być jednocześnie zakupiony inny towar (obojętnie jaki) na sumę nie mniejszą niż poprzednio
Mundial smuży, dynamiczne postacie są rozmazane, filmy ogląda się fajnie, jednak gdy są czarne przejścia widać w lewej górnej części matrycy straszne przebicia światła (wyjeżdżające spod ramki półkola) chyba tzw clouding. Net śmiga cacy, szkoda tylko że podczas oglądania Youtube nie ma możliwości ustawienia rozdzielczości. Xboxa jeszcze nie sprawdzałem, efekt 3D jest super, nie bolą oczy i nie ma efektu ciemnego obrazu.
Odpaliłem więc 3D (aktywne) a tam jakaś masakra, obraz niewyraźny, okulary migają ciemno, jasno, itd. Łeb boli po kilku minutach, pomyślałem że to nie dla mojego dzieciaka. Obok stał LG, pomyślałem że sprawdzę pasywne, rewelka.
firekage napisał:Nie rozumiem jak telewizor z 500MHz MCI i 100Hz natywnym panelem może smużyć
krzychuo napisał:Tu jest według mnie błąd podejścia przy testowaniu 3D. Nie robiłbym tego w markecie bo nie ma sensu. Raz byłem w MM i potestowałem sobie 3D na jakimś wypasionym Samsungu. Normalnie pała zaczęła mnie boleć po minucie a obraz to jakby jakiś stroboskop był wyświetlany, tak obraz migał....
Pierwszy plan wygląda ok, jednak zawodnicy biegnący w tle, stają sie podwójni, dynamicznie przesuwające się obiekty również, jak syn okreslił - trawa się rozmazuje. Poza tym LG 650 ma chyba natywne 50Hz, podkręcane do 500.
Ja bylem posiadaczem 48h6400 i kupilem go w super promocji. Wszystko w miare ok lecz obraz kolory szczegolnie byly jakby wyblakle. Wiec przystawilem go do monitora 23md53 Lg na IPS i wtedy najbardziej bylo widac niedociagniecia h6400. Obraz duzo mniej wyrazny i kolory gorsze. Twarze rozmyte z mniejsza iloscia szczegolow. TMoże krótka recenzja? Sam się zastanawiam nad tym modelem. Myślę też o tym 48H6400 - w sklepie wydawał się OK...
Ja bylem posiadaczem 48h6400 i kupilem go w super promocji. Wszystko w miare ok lecz obraz kolory szczegolnie byly jakby wyblakle. Wiec przystawilem go do monitora 23md53 Lg na IPS i wtedy najbardziej bylo widac niedociagniecia h6400. Obraz duzo mniej wyrazny i kolory gorsze. Twarze rozmyte z mniejsza iloscia szczegolow. T
Szczerze mówiąć, mało kto z tematu o H6400 w to uwierzy...a ja przecieram oczy ze zdumienia - ktoś ma odwagę napisać wprost o obrazie, do tego zestawiając z IPS, na tym Samsungu...
Mówisz, że obraz jest mniej wyraźny? Chodzi o ostrość? Wiem, że ten ma jakiś problem z dynamicznymi scenami - piłka nożna, mecze, ale masz to we wszystkim?
Ps - dziś oglądałem skrót meczu Brazylia - Niemcy na LB5500 czy 5600. Obraz fajny, a to budżetowy telewizor, przy czym DSE widać było i to dość znacznie, gdy kamera łapała szybkie ruchy boczne, jednostajnie w lewą lub prawą stronę przez dłuższy czas. Nie widać tego było nigdzie, za wyjątkiem murawy.
Wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem LG 47LB670V. Po uruchomieniu go w domu wpadł mi w oko pewien mankament którego w sklepie nie było (lub go też nie zauważyłem). Otóż wszystkie rogi matrycy są ciemniejsze niż cała reszta. Trochę to razi w oczy - na jaśniejszych scenach jest ewidentnie czarna poświata w rogach. Próbowałem to zniwelować ustawieniami ale nie udało mi się tego osiągnąć. Czy jest to wada tego modelu czy po prostu trafił mi się trefny egzemplarz i powinienem go reklamować?
Mam jeszcze pytanie odnośnie usługi DLNA. Da się ją uruchomić jak TV jest podłączony do sieci poprzez kabelek a nie przez Wi-Fi?
Wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem LG 47LB670V. Po uruchomieniu go w domu wpadł mi w oko pewien mankament którego w sklepie nie było (lub go też nie zauważyłem). Otóż wszystkie rogi matrycy są ciemniejsze niż cała reszta. Trochę to razi w oczy - na jaśniejszych scenach jest ewidentnie czarna poświata w rogach.