Moje przygody z kupnem 47LB67* - info o KUPNIE (nie o parametrach TV)
Zabrałem się za kupno 47LB67*.
Padło na Media Markt bo:
1. W Euro RTV AGD żal im było dać pilota aby popróbować na TV z wystawy. Sprzęt za kilka tysięcy zł a im żal baterie dać do pilota do pobróbowania
(sprzedawca uzasadnił: nie mamy pilota rozpakowanego z wstawionymi bateriami, nie da rady). W Neonecie kiedyś kupowałem wagę za 70 zł i baterie dali mi za darmo
2. Pojechałem do Media Expert, mam blisko, obecnie mają dobrą cenę. Tam dali pilota, nawet wpiąłem mojego PenDrive z próbkami wideo i jpg. Trochę się pobawiłem. Obraz bardzo ok, jedynie program DVB-T SD, patrząc z 2m to trochę pikseloza
Tak, pikseloza, to dobra słowo.
Zmierzyłem pudło czy wejdzie mi do auta, poprosiłem o otwarcie i włączenie, i podłączenie mojego PenDrive, myślałem że kupię to TV, i pojawił się 2gi pan, który powiedział że ... nie wolno podłączać mojego PenDrive :fool:. Nie udało mi się go przekonać. Nie wolno zwrócić TV po zakupie (chyba, że jest usterka). Powiedziałem, że nie kupię w ciemno egzemplarza bez możliwości sprawdzenia ani zwrotu. Pan powiedział że taką mają politykę, sprawdzić to mogą oni po swojemu, ale nie ja z moim PenDrive
Podziękowałem.
Chciałem kupić w Media Expert przez Internet. Dostawa za darmo do domu przy przelewie. Wtedy mogę zwrócić do 10 czy 14 dni bez podania przyczyny. Ale przy zwrocie nie mogę zawieźć do sklepu stacjonarnego, tylko muszę wysłać kurierem (na mój koszt). A jeśli kupię (w sumie wtedy to jest rezerwacja) przez internet z odbiorem w sklepie stacjonarnym to jest to zakup w sklepie i nie przysługuje prawo zwrotu w ramach zakupu zdalnego. I tak ma chyba większość dużych sklepów sieciowych RTV (które mają sklepy stacjonarne).
3. Głowa mnie już bolała od czytania tych regulaminów sklepów RTV, ale natrafiłem na
Media Markt.
- cena obecnie dobra, jak w Media Expert
- dostawa darmowa do domu (gdy płacę przelewem)
- UWAGA: do 30! dni mogę zwrócić bez podania przyczyny, nawet zawożąc osobiście do DOWOLNEGO sklepu Media Markt, a jeśli im odeślę, ZWRACAJĄ koszt odesłania.
- nawet kupując w sklepie stacjonarnym, jest te 10 czy 14 dni na zwrot bez podania przyczyny.
Zadzwoniłem do konsultanta żeby dopytać o regulamin, pan mi potwierdził powyższe parę rzeczy doradził i za mnie wystawił zamówienie. Więc zamówiłem w Media Markt, ich polityka zwrotów i kosztów to jest to, szczególnie gdy kupuje się sprzęt za wiele tysięcy zł i nie jest się pewnym czy Ci spasuje, sprawdzam W DOMU bez pośpiechu, i jak mi nie pasuje zwracam bez żadnych kosztów, inne sieciówki są z tym daleko w tyle.
I to hasło "Media Markt nie dla idiotów" w świetle moich przygód nabrało dla mnie znaczenia
Nie wiem czy dobrze, ale kupiłem jeszcze przedłużenie gwarancji z 2 do 5 lat + szybki serwis i wsparcie za 320 zł. Czekam na TV.