heh no jak widac kto co lubi w lg na standardzie jest tak ustawione ze ludziom ktorze nie wiedza jak ogladac obraz bedzie sie podobal bo jest kolorowy i ostry ,Widac ze wolisz obraz ipsa ,ja osobiscie nie lubie ,tylko va jak w moim pierwszym tv lg lcd, w la660s ips niby dawal obraz ladny ale to nie jest to co potrzebowalem (jak wyszlo w praniu potrzebowalem VA) dopiero h6400 mi to zapewnil w dobrej cenie. Ostatnio zrobilem test puszczajac odcinek serialu elementary 1080p web-dl na h6400 na monitorze lg na ipsie i na monitorze hmm emachines chyba to TN stare puszczajac material jednoczesnie na wszystkich.
no i plaszcz sherlocka na scenie danej na samie czarny i widac wszystkie pomiete czesci plaszcza, na lg ips plaszcz srednio czarny i nie widac pomietych czesci plaszcza (zlewa sie wszystko to samo bylo w la660s wzgledem h6400 ) a na emachines z kolei plaszcz kompletnie szary ;p ale widac wszystkie pomiete czesci plaszcza;p
Powiem Ci ze obraz w dużej mierze zalezy tez od podsiwetlenia i modela monitorow Lg robione na Ipsie swieca roznie w zalezności od podswietlenia. Ten moj monitor ma oznaczenia MD a nie MA jak wiekszosc tam obraz jest gorszy zdedcydowanie a wszystkie na ipsie (moze jest lepsze jest MA jako monitor bo mniej oczy meczy) Ja jak i zona jestesmy bardzo zadowoleni z obrazu w tym monitorze. A porownujac samsunga H6400 i LG moje to inna bajka tak jak wspomnialem choc nie mowie moze i obraz tez w samsungu sie podobac. np W samsungu nie bylo mozliwosci ogladania w trybie dynamicznym zarowa i wszystko przejaskrawione zas w Lg mozna i ladnie mocno wtedy swieci lecz nie przejaskrawia. 3D to dla mnie dodatek ale aktywne w h6400 dla mnie sa tez duzo gorsze ale niektórzy je preferują