Dwa tygodnie temu kupiłem TV LG 47LW570S. Wszystko Ok i jestem z niego zadowolony, ale jak to zawsze bywa problemy są, a chodzi mi o połączenie LAN.
Kupiłem kabel i próbuje połączyć się przewodowo. Wpinam kapel do routera i TV, i nic. Kompletna cisza.
Kabel działa, wielokrotnie sprawdzałem go na laptopie. Dioda ma routerze miga, a powinna świecić cały czas.
Na innym forum dostałem poradę, że może powinienem zaktualizować oprogramowanie, lecz muszę to zrobić ręcznie bo nie wykrywa żadnej sieci.
Robię wszystko tak jak w instrukcji, ale aktualizacja (najnowsza ze strony LG) nie działa. Gdy podpinam pendrive do TV, jest wszystko OK, a gdy aktualizacja dojdzie do 61% wyskakuje napis "Plik uszkodzony. Niepowodzenie.".
Ściągałem plik dwa razy, formatowałem pendrive do różnych systemów plików i nic, za każdym razem to samo.
Już sam nie wiem co mam robić. Dzwoniłem do serwisu LG, a oni kazali odesłać TV do nich.
Jestem do tego sceptycznie nastawiony, dlatego chcę spróbować coś sam zrobić.
Proszę o pomoc. Przepraszam, jeżeli ten post był wcześniej na tym forum, ale nie mogłem nic znaleźć, więc podpinam mój problem tutaj.