LG CINEMA 3D – telewizor LG LW570S - wszystko o serii LW 570S

zbyniu4

New member
Czy wiadomo coś o terminie wprowadzenia na nasz rynek serii LW650. Głośno jest o nim w sieci a nie jest dostępny w dużych sieciach handlowych. O co w tym chodzi?

bluray

Banned
Bojkot HOME 3D trwa.
Bieganie głodnych po sieci po jakieś dema 3D to dowód wprost, że nie ma kontentu od dwuch lat.
Bojkot włascicieli sal kinowych w USA i EU.
I nic sie nie zmieni.
Sprawa druga:
materiały demo 3D np. od LG muszą być rozdawane za darmo bo służą popularyzacji systemu CINEMA 3D LG.
Kontakt i dostaniesz za free ich dema 3D na BluRay.
Nie widzę problemu.

klaus71

New member
Bez reklam
mam małe pytanko.
Jakie macie ustawienie korekty 3d lewo/prawo czy prawo/lewo i jaka jest różnica między jednym ustawieniem a drugim?

napisz mi jak to znaleźć bo szukam i nie mogę znaleźć

no w drugim podmenu -> opcje dotyczące obrazu - tam gdzie jest podświetlenie, jasność, kontrast.
chyba tam to powinno być po opcji Motionflow.
U mnie na szaro jest coś z opisem "Ekran" a chyba w tym miejscu powinna byc aktywna opcja "Lokalne przyciemnienei LED".

michald211

Klub HDTV.com.pl
vip
lokalne przyciemnianie

wchodzisz w HOME w pilocie potem ustawienia/obraz/i zjeżdzając na dół masz TruMotion potem Ekran(u mnie nie aktywny) no i Lok.Przyciemn.LED(aktywne)
żeby lokalne przyciemnianie było aktywne telewizor musi mieć jakiś sygnał np.włączony jaki kanał telewizyjny...

michald211

Klub HDTV.com.pl
vip
Podświetlenie Obrazu???

wiem że ten TV ma krawędziowe podświetlanie i cudów od niego nie można wymagać ale pytam czy u WAS na każdy rogu ekranu przy czarnym tle widać wyraźne świecenie(chmurki)...
próbowałem już zmniejszyć podświetlenie obrazu ale to tylko trochę pomogło???
ogólnie ten TV jest ok. lecz nie spodziewałem się że te świecenie będzie takie widoczne...

klaus71

New member
Bez reklam
kurcze ja nie mam w ogóle opcji Lok."Przyciemn.LED"
ani na kanale sat, ani dvb-t, ani hdmi xbox, ani component dla wii.
a jaki masz model? moze modele 32 cale nie mają tak naprawdę tej funkcjonalności?

Do góry