Wczoraj kupiłem 42 lw5500 i nie mogę zainicjować pilota magic motion, po prostu nie mam tego kursować na ekranie... Pomożecie?
Smutną wiadomość LG ma niestety dla posiadaczy telewizorów z ubiegłego roku. Wszystko wskazuje na to, że nie otrzymają nowych serwisów. To nie jest niestety fair – wsparcie dla telewizorów powinno obejmować przynajmniej dwa, o ile nawet nie trzy lata. Koreańscy rywale właśnie zaprezentowali Evolution Kit, który ma umożliwić upgrade hardwareu w kolejnych latach, a już wcześniej seria B i C była wspierana w kolejnych latach (modele z 2010 roku niedawno dostały tvn player). To budzi pewnien niepokój przy decyzji zakupowej nowych modeli. Trzeba jedynie mieć nadzieję, że za rok LG już nie popełni tego błędu.
To pewnie dotyczy LW570S jak i LW5500
No kuźwa właśnie niedawno kupiłem 42LW5500!!! Czekałem na tvn player. Ostatnia aktualizacja firmware sprzed kilku dni jednak go nie przyniosła. Myślałem, że trzeba jeszcze poczekać, a tu taki news. Niech to szlag!!!
No kuźwa właśnie niedawno kupiłem 42LW5500!!! Czekałem na tvn player. Ostatnia aktualizacja firmware sprzed kilku dni jednak go nie przyniosła. Myślałem, że trzeba jeszcze poczekać, a tu taki news. Niech to szlag!!!
Potwierdził to niestety koleś na chacie LG. Producent nie przywiduje wprowadzenia TVN playera dla tego modelu. O żeby im się dupa zrosła...
jak wygląda kwestia skalowania sygnału SD w tym modelu? matryca jest taka sama jak w LW570S?
Witam mam problem z ustawieniem dubbingu w formatach mkv, opcja zmiany języka jest jakby zablokowana i na przykład muszę oglądać Avatara tylko po rosyjsku, a Piratów z Karaibów tylko po niemiecku.:hmm: Wydawało mi się, że ten format filmów nagrywa się ze wszystkimi opcjami językowymi i powinno się go zmieniać z ekranu ustawień tv... Poza tym wiele filmów np.Priest, który ma również format mkv odtwarza mi się na komuterze, natomiast na telewizorze okazuje się mieć niebsługiwany format audio .
Stawiam piwo jak ktoś mi pomoże .
Pozdrawiam.
a ja z innej beczki posiadam bo chcialem sie dowiedziec jak sprawdzic jaka mam wersje oprogramowania ? bo jedna aktualka poszła .. i niby 4,, cos tam .. a teraz nie moge zobaczyc jaka mam bo ewentualnie chcial bym pobrac gdzies najnowsza (ewentualnie prosze o linki i opis jak zaktualizowac) dodam ze neta mam non stop podłaczonego pod tv
menu, ustawienia, na dole ikonka "?", tam wsio jest
Mam w planach zakup LW5500 (42 cale)
A niech Cię ręka boska broni przed kupnem tego trupa. To model na rok 2011.
W stosunku do nowych modeli to śmiech na sali.
To model na 2012 rok 42LM660S LG 42LM660S - Ceneo.pl
- nieporównywalnie lepszy dizajn
- lepszy dźwięk (grubsze głośniki)
- dźwięk DTS z USB (ważne przy plikach MKV)
- Motion Clarity Index 400 Hz (w starym modelu jest 200 Hz), w obydwu TruMotion jest 100 Hz
- wbudowany moduł Wi-Fi
- wbudowany tuner satelitarny DVB-S
- lepsze czytanie plików multimedialnych
- pilot Magic Motion w zestawie (nowy model z rolką do przewijania stron www)
- więcej dostępnych treści do oglądania online (bardziej rozbudowane Smart TV)
- 3 x USB
- nowy model okularów 3D (lepsze pole widzenia)
- dołączona 1 para nakładek 3D do okularów korekcyjnych (tzn. powinna być, ale czasem psiekrwie nie dają jej do pudełka)
- bardziej rozbudowane ustawienia efektów 3D w menu TV
- niższe zużycie prądu
- przy nowym modelu zawsze aktualizacje pociągniesz jeszcze przez jakiś czas (niewielki, ale zawsze), a przy starym modelu dupa zbita.
Kupiłem już 47LW5500, ale mam jeszcze jeden dzień na wymianę