Mialem qpowac pionka 5080xa za ok 8tys,wiec cena 5tys jest dla mnie tym bardziej do zaakceptowania.Zmienilem zdanie jak zobaczylem LEDowego Samsunga w Saturnie i podjalem decyzje ze poki co poczekam na lepsza technologie,bo to co reprezentuje sobą LED to miód dla oka i na dzien dzisiejszy jest najlepsze co moze być (poza ceną
) ,no i drugim argumentem było obalenie mitu jakoby z odleglosci kilku metrow (4-4.5) (co niektorzy uwrzali ze trzeba stanać ok 0.5metra zeby dostrzec róznice
) nie bylo widac różnicy miedzy FHD a HDR.
Otóż w MM staly 2 "pionki" kolo siebie 1.5080xa (10tys.zł) 2.5000ex (ok.20tys.zl) ale tego drugiego nie jestem na 100% pewien,lecialo jakies demo (plaza,piasek,palmy itd.) no i widac bylo ewidentnie że na FHD fale i piasek sa zdecydowanie ladniejsze,ostrzejsze,mniej rozpixelowane,nie wiem jak dokladnie to opisac ,bo trzeba by zobaczyc to na żywca,zresztą qmpel ktory ogladal to ze mnia mial takie podobne wrażenie i to byl gwozdz do trumny pioneer'a,niestety.
Teraz qpie cos tanszego na 3-4lata,a potem zainwestuje w LEDa.Koniec kropka.Pozdrawiam