LG 47" LM670S LM760S czy LM860V

pawell3000

New member
tutaj mamy zrobione czarne zdjecie i wrzuconena tv :/

attachment.php

Attachments

• 04102012954.jpg
    04102012954.jpg
    162,6 KB · Wyś: 312

pakito4

New member
Ja tez sprawdzalem na brak sygnalu i tak zle to nie bylo nawet na pierwszym 760 ,ktory wymienilem natomiast ten drugi 760 to do tego co masz to jest ideal,ja bym wymienial na twoim miejscu jak masz mozliwosc,bo to jednak widac podczas wieczornego ogladania ,przy zgaszonym swietle w ciemnych scenach...moze przy nastepnym by tobie sie bardziej poszczescilo....

pakito4

New member
w drugim 760 mialem caly ekran czarniutki ,i jezeli taki nie przyjedzie 860 to do wymiany,ja mam 28 dni do zwrotu lub wymiany w sklepie jezeli jestem niezadowolony...a z gwarancja to nie wiem musialbys sie dowiedziec,bo moga ci powiedziec ,ze takie cos to normalka dla ledow i sie nie klasyfikuje do wymiany,ale ja na ten temat nie mam pojecia,bo do kupna tv zawsze wybieram sklepy z mozliwoscia zwrotu,bo zaduza loteria co dostaniesz taka mamy teraz technologie kurcze pieczone....

dawram

New member
w drugim 760 mialem caly ekran czarniutki ,i jezeli taki nie przyjedzie 860 to do wymiany,ja mam 28 dni do zwrotu lub wymiany w sklepie jezeli jestem niezadowolony...a z gwarancja to nie wiem musialbys sie dowiedziec,bo moga ci powiedziec ,ze takie cos to normalka dla ledow i sie nie klasyfikuje do wymiany,ale ja na ten temat nie mam pojecia,bo do kupna tv zawsze wybieram sklepy z mozliwoscia zwrotu,bo zaduza loteria co dostaniesz taka mamy teraz technologie kurcze pieczone....

Ciekawe komu sklep(y) wcisną-wcisnęli ten zwrócony telewizorek i jaką masz gwarancję, że to nie używka już eksploatowana, a zwrócona bo komuś w realu obudowy kolor się nie spodobał ...np.!:razz:

Kleofas11

Active member
Bez reklam

zgredek1969

New member
Powiem tak. Trzy miechy szukałem telewizora dla siebie, sprzedawcy wciskają co popadnie: tzn - jak im podsuniesz temat - to właśnie ci wcisną, KIKI jest dobry ale też myśli o swojej firmie, ja już kupiłem i jestem zadowolony.
Najciekawsze jest to że mediatorzy wcale nie podpowiadają dobrych rozwiązań!!!! Można się grubo przewieść !!!!!!

lukzlo22

New member
DAWRAM ja kupilem w dobrym slkepie z renoma w uk ,taki oddany tv oni przeceniaja i sprzedaja taniej a ja zawsze dostane nowy ...

A można wiedzieć z jakiego sklepu zamawiałeś/kupowałeś? Ja kupowałem w Currys-ie i zastanawiam się nad wymianą, bo też widzę lekkie plamki na 3 rogach, choć tragedii nie ma jak tu niektórzy przedstawiają na fotkach.
Zastanawiam się jak wygląda wymiana Tv w currys, czy nie robią problemów bo nigdy tam nie wymieniałem jeszcze urządzeń...

artsaulo

New member
Koledzy to jest walka z wiatrakami. W moim 55lm670 zaobserwowałem też to zjawisko. Może to zabrzmi śmiesznie ale zależne jest to także od warunków w pomieszczeniu. Gdy jest ciepło i sucho matryca idealna, gdy trochę zimniej i wilgotniej "latarki" już się pojawiają. Tak jak już było napisane występują w telewizorze naprężenia matrycy.

pawell3000

New member
w sklepie tego nie sprawdzisz :/ nie dadza Ci modelu wystawionego (chyba ze ostatni) tylko przyniesie z magazynu zapakowany i na tym sie skonczy.

artsaulo zaciekawilo mnie to co napisales o tych warunkach,bo u siebie w domu takich plam nie widzialem,przewiozlem go do zony i plamy sa duze wczoraj przenioslem go do drugiego pokoju i mi sie wydaje ze jest lepiej

pakito4

New member
A można wiedzieć z jakiego sklepu zamawiałeś/kupowałeś? Ja kupowałem w Currys-ie i zastanawiam się nad wymianą, bo też widzę lekkie plamki na 3 rogach, choć tragedii nie ma jak tu niektórzy przedstawiają na fotkach.
Zastanawiam się jak wygląda wymiana Tv w currys, czy nie robią problemów bo nigdy tam nie wymieniałem jeszcze urządzeń...

Ja kupowalem w john lewis ,bardzo dobry sklep masz 28 dni na zwrot, jezeli znajdziesz gdzies taniej tv przez te 28 dni zwracaja ci roznice w sumie,przywiezienie zabranie wymiana tv za darmo i nawet przepraszaja cie jak jestes niezadowolony gdy oddajesz, takze zero problemu,natomiast w currysie jest ciezej ze zwrotami,ale mysle ze uda ci sie wymienic,zrob fotke i pokaz im problem,polecam takze richersounds ,tylko ,ze w nim masz 7 dni na zwrot...

pawell3000

New member
myslisz ze to cos da ??? jak przycisnie sie delikatnie matryce palcem to znika ta poswiata ale puscisz i znowu sa :/ nie ma co sie oszukiwac led plus jest do bani i nie chodzi tu tylko o LG wszyscy narzekaja na to samo

barteknowack

New member
Bez reklam
To co reaguje na nacisk to dyfuzor podświetlenia, odpowiadający za rozproszenie światła z diód, z założenia "równomiernie" na całym polu matrycy.

Niewiedzieć czemu, jest to "folia" a nie materiał sztywny przez co takie rzeczy jak clouding mają miejsce.

Dyfuzory rozpraszające zamontowane są w każdym LEDowym panelu, bez względu na zastosowane źródło światła.
Model 960v z NANO Full LED również cierpieć może na clouding, Clouding on LG LM960v - YouTube .

Do góry