Łączymy siły - wypalone logo stacji tv- wysyłamy prośby do nadawców.

digitalus

Banned
Najwazniejsze ze wyslales list.Nie zawsze jest odpowiedz od stacji telewizyjnej.W przypadku tvp1 i tvp2 nie bylo odpowiedzi ale logo i ograniczenia wiekowe poprawiono.
Nikt nie dostal odpowiedzi na list od tvp1 i tvp2.
kliknij na link nizej

http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy/33946-logo-stacji-tvp-25.html
Warto przypomniec ze w tym samym czasie niemcy tez wysylali skargi na logo axn i eurosport.
http://forum.digitalfernsehen.de/fo...gemein/158278-neues-zu-axn-und-animax-70.html
Logo eurosport i axn nadawane z astry zmieniono na transparentne.

http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=de&u=http://forum.digitalfernsehen.de/forum/special-sport-im-tv-sport-live-talk/202914-eurosport-101.html&prev=/search%3Fq%3Dein%2Btransparentes%2BLogo%2Beurosport%26biw%3D1680%26bih%3D911

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Bardzo dobry pomysl.Zaraz wkleje odpowiedz od kanalu eurosport.Eurosport obiecal ze bedzie zmiana logo.

Ostatnia edycja:

KamilaKornet

New member
Jezeli ktos nie rozumie oczym jest ten dzial i nie czyta tylko wstawia glupawe teksty to radze nie komentowac tylko cos logicznego zrobic i sie pochwalic a co kto oglada to jest jego sprawa a temat jest o logach staci tv wiec trzeba jeszcze umiec czytac ze zrozumieniem moze wytlumaczylem moze mnie zrozumiesz oczym my piszemy Kamilo Kornet a jak dalej nie to sory nie ten dzial i nie te problemy

Piszę akurat na temat.Skoro przeszkadza Ci nie przezroczyste logo w Tvn bo tworzy powidok w plaźmie to ogranicz programy z takim logo.Proste?:bober:
Po co te nerwy?

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Piszę akurat na temat.Skoro przeszkadza Ci nie przezroczyste logo w Tvn bo tworzy powidok w plaźmie to ogranicz programy z takim logo.Proste?:bober:
Po co te nerwy?

Jeszcze do niedawna większość stacji nadawała w ten sposób. Gdyby nie liczne skargi i uwagi widzów do konkretnych stacji to do dziś by tak zostało. Co wtedy ? Nie oglądać TV wcale ? Masz TV plazmowy albo OLED ? Jeśli tak to pewnie też wkrótce dotknie cię ten problem. Jeżeli nie to po co zabierasz głos w sprawie, która cię nie dotyczy ?
Następny(a) mądrala.

digitalus

Banned
Wracajac do logo .Najlepsze jest oczywiscie transparentne logo bo jest bezpieczne dla sprzetu i nie przeszkadza w ogladniu programu .Na fracuskojezycznych kanalach telewizyjnych nawet fta logo w czasie filmow nie jest wyswietlanie.Przyklad na zdjeciu. Ekran bez logo wyglada bardzo dobrze i nowoczesnie.Logo to przezytek.Na niektorych francuskojezycznych kanalach ograniczenia wiekowe sa wyswietlane tylko na poczatku programu.

Z logo tvn24 zawsze byl problem.Problem z logo 24 i oprawa graficzna na tym kanale powraca jak bumerang.
http://www.hdtv.com.pl/forum/panasonic/106027-tx-p50st60e-wypalone-logo.html
Problem powroci w przypadku telewizorow oled.Producent w instrukcji telewizora ostrzega przed wypaleniem logo. Ostrzezenie jest jeszcze bardziej precyzyjne niz w przypadku telewizorow plazmowych.Zagrozenie jest jeszcze wieksze .Logo tvn24 i oprawa graficzna na tym kanale bedzie masakrowac telewizory oled.

Wyświetlanie przez długi czas nieruchomego obrazu (np. logo kanału, menu ekranowego, sceny z
gry wideo lub ekranu komputera) może spowodować uszkodzenie ekranu w postaci pozostałości
nieruchomego obrazu. Takie zmiany mogą mieć długotrwały lub nieodwracalny charakter. Gwaran-
cja produktu nie obejmuje zjawisko utrwalenia nieruchomego obrazu.
Należy unikać wyświetlania na ekranie telewizora nieruchomych obrazów przez dłuższy czas (powy-
żej 1 godziny na ekranach OLED).
Również długotrwałe oglądanie telewizji w formacie 4:3 może spowodować utrwalenie pozostałości
obrazu przy krawędziach ekranu.
To zjawisko występuje również w produktach innych firm i nie może być podstawą do wymiany pro-
duktu lub zwrotu pieniędzy.

kanal-tel_ehheasr.jpg

Ostatnia edycja:

KamilaKornet

New member
Jeszcze do niedawna większość stacji nadawała w ten sposób. Gdyby nie liczne skargi i uwagi widzów do konkretnych stacji to do dziś by tak zostało. Co wtedy ? Nie oglądać TV wcale ? Masz TV plazmowy albo OLED ? Jeśli tak to pewnie też wkrótce dotknie cię ten problem. Jeżeli nie to po co zabierasz głos w sprawie, która cię nie dotyczy ?
Następny(a) mądrala.
Mam matową matrycę Philipsa 9607 leda nie plazmę i problem powidoków mnie nie dotyczy jak Cię interesuję.Zabieram głos bo zawsze jest jakieś rozwiązanie by zminimalizować problem.;-)

mariusz67

Member
Bez reklam
Mam matową matrycę Philipsa 9607 leda nie plazmę i problem powidoków mnie nie dotyczy jak Cię interesuję.Zabieram głos bo zawsze jest jakieś rozwiązanie by zminimalizować problem.;-)
Musisz byc albo bladynka albo ?????? napisal bym ci lepiej ale juz za prawde dostalem jakies punkty wiec powiem krotko nie czytam twoich postow i proponuje to innym
bo szkoda oczu na twoje wypociny i matowa matryce :bober:

KamilaKornet

New member
Musisz byc albo bladynka albo ?????? napisal bym ci lepiej ale juz za prawde dostalem jakies punkty wiec powiem krotko nie czytam twoich postow i proponuje to innym
bo szkoda oczu na twoje wypociny i matowa matryce :bober:

Nie jestem blondynką tylko brunetką .... brutalu?
Masz coś do matowych matryc?
Dostałeś punkty karne bo zasłużyłeś.

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 83194b2f2953e.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 6edb7132e0858.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 0d84ec38caaa4.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 4db65406e108a.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - b718b6eb8ac96.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - fe478d0091b40.jpg
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - afd60f0c5c73d.jpg

Wystarczy Ci zdjęć głupiej blondynki?.Jak nie możesz mnie czytać to może wolisz pooglądać?

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Witam
Ten watek dotyczy niebezpiecznego logo.Na facebooku kilka zmian. tvn24 caly czas na czarnej liscie.Rekomendacja -unikaj tego kanalu.

https://www.facebook.com/digitalus.digitalus

Najlepsze logo na canal+.Uzytkownicy hdforum i inne osoby przyczynily sie do zmiany logo na canal+.
Logo wyglada estetycznie ,jest bezpieczne dla telewizorow.Proste, szybkie i skuteczne rozwiazanie problemu.
canalJPG_ehhqree.JPG

Ostatnia edycja:

mariusz67

Member
Bez reklam
Dzisiaj dostalem odpowiedz od KRRiT z 3 pism wyslanych ze wali ich to i oni maja gdzie tak to nalezy pojmowac jedno wielkie bagno .

digitalus

Banned
W liscie ponownie napisano aby skargi kierowac do nadawcy?
Czyli stanowisko KRRiT caly czas takie same.Skargi kierowac do konkretnego nadawcy.
Ciekawe ile zostalo jeszcze czasu do konca kadencji KRRiT.Z informacji ktore sa w internecie wynika ze kadencja KRRiT trwa 6 lat.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji
Znalezlem odpowiedz , jeszcze dwa lata
http://www.krrit.gov.pl/krrit/informacje-o-krrit/sklad/

Pani z KRRiT od ktorej otrzymujemy listy nigdy nie byla po stronie telewidzow i wyglada ze najdluzej pracuje w tym urzedzie.Ciekawe o jakich ekspertach wspomniala.Napisala tez ze nikt nie zasygnalizowal problemu.Ten problem jest od lat czyli od 2005 roku.
Odpowiedz z 2005 roku z hdforum.Dobrze ze na forum sa takie stare informacje. Mozna sie duzo dowiedziec.

Szanowny Panie,

W związku z wystąpieniem z 29 września 2005 roku, dotyczącym wpływu emitowania przez nadawców telewizyjnych oznakowań programów na monitory telewizorów, z upoważnienia Przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji informuję, że problem ten dotychczas nie był KRRiT sygnalizowany, zarówno ze strony ekspertów technicznych współpracujących z Krajową Radą Radiofonii i Telewizji, jak też nadawców czy przede wszystkim producentów odbiorników telewizyjnych.

Pragnę podkreślić, że znaczki w postaci żółtego trójkąta nie są emitowane na ekranach w sposób ciągły, gdyż następujące po sobie audycje jednego nadawcy emitowane są z różnym oznakowaniem (zielone kółko, żółty trójkąt lub czerwone kółko), ponadto w programie występują przerwy reklamowe, w których nie są emitowane żadne oznakowania, bądź emitowane są audycje wyłączone ustawowo z oznakowania, jak na przykład audycje informacyjne czy sportowe.

Informuję, że Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji w swojej działalności kieruje się zawsze opiniami ekspertów, którzy w tym szczególnym przypadku jak dotychczas nie sygnalizowali żadnych nieprawidłowości.

Z poważaniem

Anna Szydłowska

Dyrektor

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Odpowiedz od KRRiT z 2010 roku z hdforum.Kolega PUFO otrzymalal taka odpowiedz.

"W odpowiedzi na wystąpienia z 12 października i z 25 października 2010 roku, uprzejmie wyjaśniam, że w rozporządzeniu KRRiT z 23 czerwca 2005 roku w sprawie kwalifikowania audycji lub innych przekazów mogących mieć negatywny wpływ na prawidłowy fizyczny, psychiczny lub moralny rozwój małoletnich oraz audycji lub innych przekazów przeznaczonych dla danej kategorii wiekowej małoletnich, stosowania wzorów symboli graficznych i formuł zapowiedzi (Dz.U. z 2005 roku, nr 130, poz. 1089) zostały określone jedynie wymiary i kolor znaku graficznego. Nie jest natomiast określona ani intensywność świecenia, ani dokładne położenie znaku. Te parametry ustalane są przez nadawców.
Odnosząc się do sugestii, że odbiorniki plazmowe narażone są na miejscowe zniszczenie ekranu (chodzi tu o degradację jakościową luminoforów ekranu telewizora) w związku z emisją oznaczeń graficznych wprowadzonych przez KRRiT, należy uznać, że nie są one pozbawione podstaw, zwłaszcza, że producenci odbiorników zamieszczają stosowne ostrzeżenie w instrukcji obsługi. Dotyczy to jednak wyświetlania na ekranie telewizora obrazów statycznych przez długi czas, co należy rozumieć jako pracę stałą przez kilkaset godzin. Jest to ostrzeżenie, dotyczące sytuacji, w której praca odbiornika odbywa się w warunkach ekstremalnych i trudno zakładać, aby użytkownik był narażony na uszkodzenie odbiornika w czasie oglądania programu telewizyjnego.
Zjawisko zniszczenia się luminoforów może nastąpić tylko w wyjątkowo skrajnych warunkach. Takie przypadki miały miejsce, ale dotyczyły wyświetlania stałych obrazów przez bardzo długi czas i nie odnosiły się do odbioru telewizji programowej.
Uprzejmie proszę o rozważenie powyższych wyjaśnień w kontekście Pańskiego wystąpienia."

Czyli wszystko jest w porządku, a moją historyjkę sobie wymyśliłem. Taki wniosek mogę wyciągnąć po lekturze tej odpowiedzi. Rozumiem, że w tej sytuacji inicjatywa w celu wydania określonych regulacji prawnych (co sugerowałem w zapytaniu) jest niepotrzebna.
Co o tym myślicie?
============
Takie przypadki mialy miejsce i dotycza telewizji programowej np tvn24, axn,eurosport.
W przeszlosci dotyczyly tez logo tvp.
przyklad na zdjeciu.
http://s6.ifotos.pl/img/tvp1JPG_xswxnwx.JPG

Inny bardzo dobrze znany przyklad .
Niebezpieczne logo w TV - eGospodarka.pl - Sprzęt

Channel-9 Cricket Watermark Update! - Archives - DTV Forum Australia - The leading audio visual and home theatre forum

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Witam,
kolejny wypalacz !
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...iscovery-networks-w-polsce-2.html#post1013503

Zaraz ich atakuję.
Poszło
Dzień dobry,
posiadam wykupiony dostęp do Państwa stacji
Ale jest jedna istotna rzecz, która może zaważyć czy będę korzystał z Państwa stacji
Elementy statyczne -konkretnie logo stacji jest bardzo duże, skrajnie jaskrawe i nieprzezroczyste, proszę przyjrzeć się innym stacjom jak to wygląda.
Jest niebezpieczne dla odbiorników w technologii PDP (TV plazmowe) co skłania mnie do zaniechania oglądania Państwa stacji.
Oczekuję odpowiedzi

Pozdr.

Ostatnia edycja:

Wiesiek19

Active member
Bez reklam
Ciekawe czy upor w obronie czerwonego logo bedzie podobny jak w przypadku axn i kanalu puls2.
Dla kanalu tvp sport hd i sd zmiana logo na polprzezroczyste nie byla zadnym problemem.Czyli mozna spelnic oczekiwania telewidzow.

Witam,

Nie jestem fanem tego kanału, ale solidarnie dołączyłem do "nękania" tej stacji.
Wysłałem im dziś maila.
Czy komuś odpowiedzieli ??

Pozdr.

P.S.: Ktoś ma problem z IPLEX ? U mnie od jakiegoś czasu praktycznie nic nie da się odpalić. Kończy się na kilkunastu sekundach reklam ... stop klatka i pozamiatane ... problem z wyświetleniem play listy.. Wysłałem im maila z opisem problemu, ale cisza.

digitalus

Banned
Od kanalu puls2 i axn nie bylo nowych wiadomosci.Sa tylko stare odpowiedzi od kanalu axn i cytat ktory mozna bylo przeczytac na internetowej stronie axn...czeste pytania do axn.

4. Czy logo AXN może być mniej widoczne w czasie nadawania?
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wprowadziliśmy już zmiany. W czasie nadawania bloków reklamowych i promocyjnych logo AXN jest transparentne.

axn w niemczech zmienil logo na transparentne .W tym samym czasie niemcy wysylali skargi do kanalu axn na jaskrawe logo.Na kanalach axn nadawnych w polsce nie bylo takiej zamiany bo polski telewidz nie jest wazny.

Jesli nikt nie bedzie zglaszal problemu to zmiany logo nie bedzie.
W wiekszosci przypadkow zmiany logo na transparentne to skargi telewidzow.
Przyklad ,czerwone logo espn zmieniono na polprzezroczyste szare bo telewidzowie wysylali skargi do nadawcy
ESPN Logo Burn In!

Jaskrawe logo jest jak graffiti ktore niszczy elewacje budynkow.Ktos zaplacil za odnowienie elewacji . Przyjdzie osobnik i namaluje bazgroly.

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
P.S.: Ktoś ma problem z IPLEX ? U mnie od jakiegoś czasu praktycznie nic nie da się odpalić. Kończy się na kilkunastu sekundach reklam ... stop klatka i pozamiatane ... problem z wyświetleniem play listy.. Wysłałem im maila z opisem problemu, ale cisza.

Witam,
ostatnio na Blu Samsunga oglądałem Iplex i bez problemu, nieopłacony dają
taką ilość reklam, że się odechciewa !

Pozdr.

Do góry