dlaczego jak gram na xbox one i mam rozdzielczosc 4K to jest odswierzanie tylko 60Hz??? czy jak bede miał tv 100Hz/120Hz to bedzie w info równiez 100/120Hz???
Już ci nie raz pisałem o tym że w grach jest 60 a na filmie nawet 24.
dlaczego jak gram na xbox one i mam rozdzielczosc 4K to jest odswierzanie tylko 60Hz??? czy jak bede miał tv 100Hz/120Hz to bedzie w info równiez 100/120Hz???
Co to znaczy "bd"???Z Soniakem o ktorym wspomniales bd duzo lepiej , z Panasoniciem znacznie lepiej .
Ja nie jestem biegły w tym temacie...więc jak to się ma do TV z odświeżanie 100/120hz????Już ci nie raz pisałem o tym że w grach jest 60 a na filmie nawet 24.
Co to znaczy "bd"???
Czyli rozumiem że w tej stawca najlepiej wypada dx750 pod względem jakości obrazu i HDR,tak? Czy ta różnica jest już na tyle zauważalna że warta 1000zl?
BD = bedzie
Zapytaj Kikiego .
Jak widze , podchodzisz bardzo rygorystycznie do tego typu zakupow , wiec liczysz sie chyba z tym ze ten tv ma Ci sluzyc przez lata .
Jesli tak , to na Twoim miejscu nie wahalbym sie dolozyc te 1000 zl.
To nie tak duzo , a satysfakcja gwarantowana .
Bralbym Sonego .One chyba ogolnie lepiej swieca .
Ja pierdziu ale wy głupoty piszecie, mniej więcej to wygląda tak sygnał zawszę będzie 60hz chyba że kompa podłączysz z dobra kartą graficzną to sobię wyświetlisz 120Hz ale nie o to tutaj chodzi, tv jak dostaję sygnał 60Hz i włączone masz ulepszacze to podwaja te klatki i powiedzmy że działa tak jakbyś w konsoli miał 120Hz a jak masz matrycę 60Hz to skąd matryca ma wyświetlić dodatkowo te 60klatek ? To tak trochę chaotycznie napisałem bo w pracy jestem i nie mogę za bardzo ale może coś dotrze do was.
No dobrze to dlaczego większość tutaj pisze że wszystkie TV w trybie gry pracują z 60Hz i jak ktoś szuka TV 120 Hz do konsoli to piszą że jest to niepotrzebne .
Jak znajdę wpis to wkleję .
W tamtym wątku przewija się tekst że do konsoli wystarcza TV 60 Hz bo modele z matrycą 120 Hz i tak po wyłączeniu upłynniaczy pracują jak matryce 60 Hz .A większość modeli ma tryb gra w którym jest najmniejszy input lag ( w tym trybie TV nie działają upłynniacze ) .
Mam dobre radio, konsole, samochód też całkiem dobry i sporo metrow2 mieszkania ale jakoś z nowym TV nie mogę się dopasować )) aha, jeszcze niczego sobie żona i dwoje fajnych dzieci ))Weź Ty lepiej oddaj ten TV i kup sobie jakieś fajne radio
Powiem ci szczerze że nie wiem jak działają upłynniacze w trybie gra, jeśli jest tak jak piszesz to wolałbym nie grać w trybie gra i mieć większy input lag na korzyść płynności. Ja ze swojej strony wiem jedno nigdy nie kupię już telewizora 60Hz jeśli innym to nie przeszkadza i nie widzą różnicy to niech korzystają z tv i się cieszą ja kupiłem z matrycą 60Hz i do dziś dzień nie mogę się przyzwyczaić, piłka na meczach mi nie smuży ale grająć w gry widzę niedoskonałości takiej matrycy, oglądając zwykłą tv też.
Co do Panasonica testowałem model 58dx780 i ja bym nie kupił Panasonica dla mnie obraz był jakiś bez wyrazu, taki wyblakły jakiś zdecydowanie bardziej mi się podobał na Sonym i Samsungu
Za wysoka cena tego Sony xd93Ja od siebie polecił bym Ci Sonego XD 9305, na nim zobaczył byś znaczącą różnice względem Twojego Panasa, prawdopodobnie byłby efekt WOW.
Tego Sonego na IPS odpuść, to już lepiej zostaw Panasa.
W tych samych gaciach też chodzisz 10 lat?
Czy czekasz jak puszczą szwy na tyłku?