Kupiłem!!!! :-)

Status
Zamknięty.

Malix7

Member
Ja pierdziu ale wy głupoty piszecie, mniej więcej to wygląda tak sygnał zawszę będzie 60hz chyba że kompa podłączysz z dobra kartą graficzną to sobię wyświetlisz 120Hz ale nie o to tutaj chodzi, tv jak dostaję sygnał 60Hz i włączone masz ulepszacze to podwaja te klatki i powiedzmy że działa tak jakbyś w konsoli miał 120Hz a jak masz matrycę 60Hz to skąd matryca ma wyświetlić dodatkowo te 60klatek ? To tak trochę chaotycznie napisałem bo w pracy jestem i nie mogę za bardzo ale może coś dotrze do was.

pantomima

Banned
Co to znaczy "bd"???
Czyli rozumiem że w tej stawca najlepiej wypada dx750 pod względem jakości obrazu i HDR,tak? Czy ta różnica jest już na tyle zauważalna że warta 1000zl?

BD = bedzie ;)

Zapytaj Kikiego .

Jak widze , podchodzisz bardzo rygorystycznie do tego typu zakupow , wiec liczysz sie chyba z tym ze ten tv ma Ci sluzyc przez lata .
Jesli tak , to na Twoim miejscu nie wahalbym sie dolozyc te 1000 zl.
To nie tak duzo , a satysfakcja gwarantowana .
Bralbym Sonego ;).One chyba ogolnie lepiej swieca .

strazakp

Banned
BD = bedzie ;)

Zapytaj Kikiego .

Jak widze , podchodzisz bardzo rygorystycznie do tego typu zakupow , wiec liczysz sie chyba z tym ze ten tv ma Ci sluzyc przez lata .
Jesli tak , to na Twoim miejscu nie wahalbym sie dolozyc te 1000 zl.
To nie tak duzo , a satysfakcja gwarantowana .
Bralbym Sonego ;).One chyba ogolnie lepiej swieca .

Tak, tv ma byc na lata i nie zamierzam go zmieniać wczesniej niż za 5-6 lat (o ile sie nie zepsuje po drodze). Chce miec tv w cenie do 5tys zl optymalnie najlepszy i dolozenie 1000zl musi byc zauważalne w jakości tego co zobaczę na ekranie.
Pod uwagę biorę jiz zostanie przy Panasie ale biorąc dx750 lub Sony 55xd8505.
Zakładam ze Panas to Panas i mogę dużej różnicy nie zauważyć bo technologia zblizona. Sony to juz inna marka i inna technologia obrazu.

ypel

New member
Kolego jeżeli chodzi o Panasia 58dx750e to w ME już go raczej nie dostaniesz... Co do Sony to oficjalnie pojawi się aktualizacja do andka 6.0 ale to ciągle matryca ips (chociaż 100/120 hz). Ja ips-owi mówię stanowcze nie ;)

Ja pierdziu ale wy głupoty piszecie, mniej więcej to wygląda tak sygnał zawszę będzie 60hz chyba że kompa podłączysz z dobra kartą graficzną to sobię wyświetlisz 120Hz ale nie o to tutaj chodzi, tv jak dostaję sygnał 60Hz i włączone masz ulepszacze to podwaja te klatki i powiedzmy że działa tak jakbyś w konsoli miał 120Hz a jak masz matrycę 60Hz to skąd matryca ma wyświetlić dodatkowo te 60klatek ? To tak trochę chaotycznie napisałem bo w pracy jestem i nie mogę za bardzo ale może coś dotrze do was.

No dobrze to dlaczego większość tutaj pisze że wszystkie TV w trybie gry pracują z 60Hz i jak ktoś szuka TV 120 Hz do konsoli to piszą że jest to niepotrzebne .
Jak znajdę wpis to wkleję .
W tamtym wątku przewija się tekst że do konsoli wystarcza TV 60 Hz bo modele z matrycą 120 Hz i tak po wyłączeniu upłynniaczy pracują jak matryce 60 Hz .A większość modeli ma tryb gra w którym jest najmniejszy input lag ( w tym trybie TV nie działają upłynniacze ) .

strazakp

Banned
Jakoś oswajam się z marką Panasonic i zaczynam myśleć w ten sposób że może dla świętego spokoju na najbliższe lata używania TV zmienia na półkę wyżej czyli 58dx750 :) 1100zl piechota nie chodzi ale jeżeli TV ma mi służyć minimum 5-6lat to może warto dołożyć już w taki TV by miał i 120Hz i większą paletę barw i "4k studio master hcx+" (coś czego nie ma mój dxe720 a pewnie też ma znaczenie). Coś czuję że panel VA będzie/jest jednak lepszy niż IPS bo maja c właśnie teraz taki nie widzę minusów. Wg specyfikacji to dx750 pa "Super MVA" - cokolwiek to znaczy ;-)

Malix7

Member
No dobrze to dlaczego większość tutaj pisze że wszystkie TV w trybie gry pracują z 60Hz i jak ktoś szuka TV 120 Hz do konsoli to piszą że jest to niepotrzebne .
Jak znajdę wpis to wkleję .
W tamtym wątku przewija się tekst że do konsoli wystarcza TV 60 Hz bo modele z matrycą 120 Hz i tak po wyłączeniu upłynniaczy pracują jak matryce 60 Hz .A większość modeli ma tryb gra w którym jest najmniejszy input lag ( w tym trybie TV nie działają upłynniacze ) .

Powiem ci szczerze że nie wiem jak działają upłynniacze w trybie gra, jeśli jest tak jak piszesz to wolałbym nie grać w trybie gra i mieć większy input lag na korzyść płynności. Ja ze swojej strony wiem jedno nigdy nie kupię już telewizora 60Hz jeśli innym to nie przeszkadza i nie widzą różnicy to niech korzystają z tv i się cieszą ja kupiłem z matrycą 60Hz i do dziś dzień nie mogę się przyzwyczaić, piłka na meczach mi nie smuży ale grająć w gry widzę niedoskonałości takiej matrycy, oglądając zwykłą tv też.

Co do Panasonica testowałem model 58dx780 i ja bym nie kupił Panasonica dla mnie obraz był jakiś bez wyrazu, taki wyblakły jakiś zdecydowanie bardziej mi się podobał na Sonym i Samsungu

Ostatnia edycja:

strazakp

Banned
Chwilowo brak promocji na Sony 55xd8505 w sklepach a jedynie wysyłkowo w Sony Center gdzie zwrot tylko też wysyłkowo a rzy takich gabarytach to pewnie trzeba by zapłacić kilkadziesiąt złotych. Panas 58dx750 jest w MM.
Jeszcze poczekam kilka dni i zobaczę co się będzie działo... ;-) Szkoda że tego 58dx750 nigdzie w sklepach na półkach nie ma by sprawdzic.

Powiem ci szczerze że nie wiem jak działają upłynniacze w trybie gra, jeśli jest tak jak piszesz to wolałbym nie grać w trybie gra i mieć większy input lag na korzyść płynności. Ja ze swojej strony wiem jedno nigdy nie kupię już telewizora 60Hz jeśli innym to nie przeszkadza i nie widzą różnicy to niech korzystają z tv i się cieszą ja kupiłem z matrycą 60Hz i do dziś dzień nie mogę się przyzwyczaić, piłka na meczach mi nie smuży ale grająć w gry widzę niedoskonałości takiej matrycy, oglądając zwykłą tv też.

Co do Panasonica testowałem model 58dx780 i ja bym nie kupił Panasonica dla mnie obraz był jakiś bez wyrazu, taki wyblakły jakiś zdecydowanie bardziej mi się podobał na Sonym i Samsungu

Ja też oglądam głównie piłkę i dlatego też szukałem coś z 120 Hz .Ale kupiłem najpierw PUS 6561 i mimo matrycy 120 Hz odbierał kiepsko (oddałem ) .Teraz mam 60 J6240 i piłka wygląda bardzo dobrze .Tak więc nie w każdym TV matryca 120 Hz gwarantuje dobrą płynność - dużo zależy od elektroniki i algorytmów "polepszaczy " .Najlepsze w/g opinii w tym temacie są TV Sony i Samsunga - najlepiej dopracowane systemy poprawy płynności obrazu .

kuba378

Active member
Ja od siebie poleciłbym Ci Sonego XD 9305, na nim zobaczył byś znaczącą różnice względem Twojego Panasa, prawdopodobnie byłby efekt WOW.

Tego Sonego na IPS odpuść, to już lepiej zostaw Panasa.

Ostatnia edycja:

drosophilia

Active member
Bez reklam
a ja mam dobre 10 lat LCD JVC, nawet nie FHD, rozdzialka 1368x768, de facto kupionego dzieki poradom na tym forum, dziala extra do tej pory, rozmiar 32", odswiezanie 50/60Hz, obraz extra, sport typu pilka i inne oglada sie normalnie, bez zadnych opoznien i innych udziwnien :). Na konsoli tez obraz dobry. Wiec czego chciec wiecej... ;-)

Status
Zamknięty.
Do góry