Kupiłem!!!! :-)

Status
Zamknięty.

ypel

New member
Piekne i glebokie czernie to zjawisko raczej niespotykane na ledzie , a napewno nie na modelu xd8505, tak ze troche wstrzemiezliwosci i rozwagi radzil bym zachowac przy snuciu takich wymyslnych hipotez ;)

Sory ale ktoś tu ironi nie widzi... Oczywiście że xd8505 tego nie zagwarantuje...

strazakp

Banned
U mnie w miejscu resolutuon jest nawet niżej niż fullhd :-(

bo nie wiem której części tematu nie rozumiesz ???

DSC_2545.jpg

DSC_2546.jpg

DSC_2547.jpg

pierwszy film z brzegu jaki mi wyświetlił na yt

ypel

New member
Jeżeli mogę wtrącić ten sam model ale 50'' w statystykach wyświetla 1920x1080@30

Attachments

• IMG_20170218_140133.jpg
    IMG_20170218_140133.jpg
    283,1 KB · Wyś: 32

strazakp

Banned
Jeżeli mogę wtrącić ten sam model ale 50'' w statystykach wyświetla 1920x1080@30
Tu foto widzę że sklepu ;-)
U mnie teraz na kilku filmach jest tak:
Resolution:
1280x720@20
1280x720@30
854x480@30

1920x1080@30 tylko jeden taki materiał mi się trafił.

Sprawdzilem tak na yt kilkanaście filmów które w nazwie mają "4k demo" i wartości nie ma wyższych niż te które opisałem.
Bywa że z 854x480 za chwilę przeskoczy na 1280x720 ale to wszystko.. Wszystko to daleko do 4k :-(((

Waldorff

Member
Strażak, aktualizowałeś oprogramowanie TV do najnowszej wersji?

A jaki masz net? Przepustowość? Może dynamicznie dobiera jakość jak transfer jest kiepski i dlatego...

Z tego co widać na zdjęciach Caparzo prędkość połączenia jest ok. 33Mbps, na tym ze sklepu tylko ok 9Mbps. Może o to chodzi.

Ostatnia edycja:

strazakp

Banned
Mam pytania:
Czy w tym Panasie hdr działa z automatu czy się go jakoś włącza?
Co to są za funkcje: obraz>ustawienia opcji>pure Direct 1080p lub pure Direct 4k lub 1080p punkt z 4 punktów.
????
U mnie te trzy pozycje są przyciemnione (nie można ich uruchomić) i wyłączone.

strazakp

Banned
U mnie system aktualny. Bieżąca wersja oprogramowania 3.252.
Włączanie hdr już znalazłem i miałem włączony.
Net teoretycznie mam do 30mb/s ale praktycznie to rzadko zdarza się by było więcej niż 20mb/s.
Jezeli chodzi o to co pokazuje Connection Speed na filmie to jest to niestety zaledwie 3,5mb...pewnie tutaj jest problem :-( Trzeba będzie zwiększyć sobie abonament na internet.

Ostatnia edycja:

Waldorff

Member
Zobacz jakie są faktyczne dane w Connection Speed.
U mnie przy łączu 50Mbps potrafi pojechać po całości i przed chwilą było 49Mbps.

Waldorff

Member
Chyba o to chodzi... chociaż jest bufor, także powinno najwyżej przyciąć albo dłużej potrwać wczytanie, ale powinno jednak odtworzyć w 4K. Ciężko powiedzieć jak to Panasonic (czy też Firefox) zrealizował.

strazakp

Banned
Spróbowałem też na innym internecie tj z komórki gdzie mam LTE i filmy dalej nie są 4k a prędkości neta pokazuje jeszcze niżej.

Status
Zamknięty.
Do góry