ja jednak zostaje przy swoim.. lepsze 100-120hz niż połowę z tego czyli 50-60hz
ale konsola i reszta nie używa 100/120 tylko 24/60 Hz, więc to nic nie daje że jest 120,400 czy 900. To sie nadaje do tv kablowej co najwyżej
ja jednak zostaje przy swoim.. lepsze 100-120hz niż połowę z tego czyli 50-60hz
Racja i dlatego po doświadczeniu z Panasem 60hz stwierdzam ze daje rade i 100hz nie jest aż tak potrzebne mi.ale konsola i reszta nie używa 100/120 tylko 24/60 Hz, więc to nic nie daje że jest 120,400 czy 900. To sie nadaje do tv kablowej co najwyżej
Racja i dlatego po doświadczeniu z Panasem 60hz stwierdzam ze daje rade i 100hz nie jest aż tak potrzebne mi.
Wybór stoi miedzy Panas a Samsung.
Ktos sugerowal wyżej ze mam dołożyć do 65dx750 ale to odpada absolutnie.
Ok, ale....z tego co wiem to hdr w tym dx700 jest na bardzo podstawowym poziomie. 4k w nc+ to pewnie daleka przyszłość 2-4lata.Wiesz..Sportu jakoś namiętnie nie oglądasz z tego co pamiętam, a za to grasz na Xboxie (One S), także większy użytek zrobisz prawdopodobnie z dobrego 4K i niezłego HDR jaki daje np. Panasonic DX700 właśnie.
Wydaje mi się to lepsza opcja w Twoim przypadku niż pójście w FHD 120 Hz.
4K, HDR itd. w grach wypada świetnie, z filmami tylko jest strasznie słabo, bo HDR na Netflixie jest mega słabe, a płyty BD UHD kosztują majątek.
Technologicznych dem HDR na YT nie da się w kółko oglądać nawet jeśli ktoś się tym jara faktycznie.
Faktycznie z wyglądu ten Samsung kiepski i wole juz Panasa.Też myślałem że Samsung 6240 mi starczy ale gdy zobaczyłem go w sklepie to wizualna porażka a chciałem jednak coś premium i na swojego soniacza złego słowa nie powiem.
P.S Kasa zwrócona ))
Mialem...i może wrócę bo nie widze nic lepszego...oczywiscie biorąc pod uwagę brak możliwości doleżenia kasy.To cała zabawa zaczyna się na nowo.
Btw. Ja już zgłupiałem, ale Ty nie miałeś czasem właśnie tego Panasa DX700 przed Sony? Teraz sobie uświadomiłem.
Wizualnie tzn wygląd zewnętrzny. Ok, wiadomo ze to tylko 3000zl za aż 60" .Wizualna porażka ? Co oglądałeś...był włączony ? W tej klasie cenowej nie ma żadnej konkurencji !
Tak wiem, właśnie tu oglądałem.Strazak, ten Samsung jest w MM na Matarni. Designersko, to wcale nie jest brzydki telewizor, co do obrazu... nie skupiałem się specjalnie więc nie pomogę.
Tak!!!! 100hz!!!! Forum działa ale google już nie????
Wiem ze na forum pisano o tym nie raz ale sprzedawaca w euro przekonywal ze to 50hz