No to musisz kupić naprawdę dobry kabel, jak ma mieć 1o metrów.
Są użytkownicy którzy bardzo szanują IPS :
Tu masz więcej lektury zadowolonych i zachwyconych z IPS.
Jest tego bardzo dużo.
A telewizor Sony X8309 jest super w klasie cenowej i dla opisanych potrzeb .
Bardzo fajny telewizorek. Jeszcze kilka rzeczy nie działa tj. PIP i nagrywanie ale podobno nad tym pracują. Mi bardziej zależało na jakości obrazu i tu się nie zawiodłem. Android działą bardzo fajnie. Przeglądarka dosyć szybka. No ale do zabawy w internecie to przydała by się klawiatura. Można też wykorzystać komórkę albo tableta jako pilota i wtedy wpisywanie tekjstów szło sprawnie. Widzę też opcję, że będzie działało jako konsola ps4 i jest mozliwość podłączenia padów. Nie próbowałem bo nie mam zale zacząłem się zastanawiać nad kupnem używanego pada.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
.........................
Wszystko hula tak jak zapowiedziane i po to kupiłem ten telewizor. Jednak jeden minusik z jakiegoś bliżej nie znanego mi powodu niemożliwe jest sparowanie z sound bar'em Sony HT-CT180 przez bluetooth. Na optycznym i analogowym działa bez problemu. Mam nadzieję że to tylko kwestia poprawek w oprogramowaniu..
poza tym rewelacyjny.
.......................
Generalnie to najlepszy w tej wielkości TV pod względem jakości obrazu. Dodatkowo ważny jest dla mnie OS -
Android jest moim zdaniem dobrym wyborem na przyszłość.
Znakomicie działa Bravia-Sync - możliwość sterowania urządzeń Sony za pomocą jednego pilota. Funkcje głosowe (dzięki analizie głosu Google) działają również OK. Menu wyboru programów (tzw. Guide) jest zbyt ubogie - brak możliwości segregowania wg kategorii użytkownika, np. "ulubione", "sport", itp... Być może Android pozwoli na dostęp do jakiejś aplikacji w tym zakresie... Niestety SONY nadal nie wypuścił firmware'a umożliwiającego skorzystanie z nagrywania na zewnętrznym dysku USB...;(
Bardzo dobra jakość obrazu. Fajnie podnosi sygnał zwykły do 4K. Dźwięk również na dobrym poziomie, wiadomo nie są to jakieś mocne głośniki ale w pokoju 20m nie potrzeba mi dodatkowego wzmocnienia. Android działa bardzo szybko, aplikacji jest dużo i co chwile dochodzą nowe.
Bardzo polecam .
.......................
Po 6 miesiącach użytkowania teraz w pełni mogę ocenić ten telewizor.
Najważniejsza rzecz to rewelacyjna jakość obrazu. Nawet teraz chodząc pod sklepach porównuje jakość obrazu zakupionego telewizora z innymi konkurencyjnymi modelami innych firm. Bezapelacyjnie Sony bije na głowę konkurencję pod względem jakości obrazu (nawet telewizory dwukrotnie droższe).
Jeszcze raz polecam każdemu niezdecydowanem
......................
Po 6 miesiącach użytkowania teraz w pełni mogę ocenić ten telewizor.
Najważniejsza rzecz to rewelacyjna jakość obrazu. Nawet teraz chodząc pod sklepach porównuje jakość obrazu zakupionego telewizora z innymi konkurencyjnymi modelami innych firm. Bezapelacyjnie Sony bije na głowę konkurencję pod względem jakości obrazu (nawet telewizory dwukrotnie droższe).
Jeszcze raz polecam każdemu niezdecydowanemu.
..............................
Użytkujemy telewizor od kilku tygodni.
Obraz rewelacja. Dźwięk nie najgorszy. Wyposażenie w złącza b. dobre.Polecam
............................
Lepszego za taką cenę nie najdziecie. Internet śmiga - nie miałem żadnego problemu.
Obraz rewelacja, dźwięk spoko. Mogę polecić z czystym sumieniem.
...........................
Najlepszy telewizor w tym rozmiarze ! Żaden inny tv nie zaświeci tak jak ten model Sony. Dodatkowo telewizor ma bardzo ładną aluminiową ramkę z boku. Android poezja ! POLECAM KAŻDEMU!!!
...........................
super jakośc obrazu polecam
Jak dla mnie telewizor rewelacja , bardzo dobry obraz i dźwięk . Android działa bez problem , ściągnięta przeglądarka obsługuje flasha dzięki czemu można oglądać filmy online . Matryca półmatowa , nie odbija światła. Polecam !
........................
Obraz bardzo wyraźny. Kolory dużo bardziej naturalne niż np. w Samsungach z podobnego przedziału cenowego. Wygląda również bardzo nowoczesny . Nie zawiodłem się na zakupię . Dźwięk do pokoju ok 20-25 metrów wystarczający . Tak naprawdę ten telewizor po podłączeniu klawiatury może zastąpić laptopa, oczywiście poza rozbudowanymi grami
. W moim przekonaniu dobry wybór na parę lat , obraz 4k ,
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-kd-49x8309c.bhtml