Nie rozumiesz tego co piszę. Y to juz nie LFE więc z tego rezygnujesz i możesz sobie podłączać innym kabelkiem niż RCA-RCA.
Muszę sie zgodzić z tobą kupiłem już dzisiaj kabelek Y firmy MRS i robię powtórną kalibrację.Odsłuchiwałem w dniu dzisiejszym takiego samego suba w salonie i potwierdzam zagrał lepiej na połaczeniu Y.Jeszcze polecałi wymianę kabla zasilającego,ale trzeba trochę uzbierać bo są drogie.To samo o połączeniu Y potwierdził mi wczoraj serwis Paradigm-Polpak.
Subwoofer stoi w rogu a powierzchnie bez dywanu okna bez zasłon tylko komoda narożnik i ława.
To można zjechać tym crosem na subie czy nie ruszać, na koncertach jest OK ale na konkretnych filmach jak Iron Man,Tron, Transformers,Helikopter w Ogniu najlepiej idzie jak mu trochę zdejme.
Oj czuje ze ciezko sie bedzie dogadac. Bypass to zapewne wylaczenie filtra w subie wiec gra wszytkim co dostanie z amplitunera a dostanie max 120hz bo tak sie ustawia + ponizej 80hz z kolumn. Wiec nie wiem co Ci daje przestawienie w samym subie crossover na 130hz skoro takie pasmo do niego i tak nie dochodzi?
Wracajac do Y, Krzysztofie Radio powiedz mi Co ma podlaczenie kablem Y do sterowania LFE? Ja mam podlaczenego tak i crossover w subie nie dziala bo ustawiony mam w tryb LFE czyli bez filtra a ze sygnal dostaje na obie cewki to i gra mocniej. Testowalem podlaczenie RCA-RCA to bieda, trzeba bylo go rozkrecic na jakies 80% aby gral tak jak przy podlaczeniu Y gdzie mam volume na subie w okolicy 60%
Widze ze teraz poleci kolejne 10 stron watku o podlaczeniu Y vs Mono jak pare stron temu LPF for LFE na 120 a nie na 80hz jak podaje THX.
Nie wiem jak jest w przypadku podłączenia kablem Y?, ale u mnie w 2 subach po podłączeniu pojedynczym RCA-RCA crossover na subie był nieaktywny. Jak jest u Ciebie? Wszystkim powinien sterowac amplituner.
A jak ktos teraz ma chec na Y kabelek to Wireword ma fajne wlasnie w przystepnej cenie.... do 200 zl..