Fakt, producent mógłby przypisać konkretne nastawy dla KD i po kłopocie, tylko jest jeszcze kwestia tego typu że niektórzy z nas na innych nastawach słuchają muzyki i oglądają filmy. Więc co by było gdybym nie mógł dac frontów na Full Band, bo tylko by były odcięte na 80Hz. A co ze subem?
Co do kierunkowosci (wpiecia co, gdzie) kabla, to z tego co pamietam temat moocno dyskusyjny.
Chyba gdzies nawet wklejalem linka. Jak ktos ma swoje teorie na ten temat, to chetnie poslucham.
Sony hx 955 w 55 calach...Pozdrawiam
No, to akurat zależy od tego czy domownicy podzielają Twoje gusty co do repertuaru i ciśnienia dźwięku.z ta roznica ze nie dostaniemy butelka w glowe![]()
Hej robisz blad ale to twoja sprawa metry tu nic nie maja do znaczenia bez względu czy ma się 25 m czy 50 m jak sub ma taka możliwość to taki kabel się kupuje , popatrz choćby na mercedesa wsrod subow na Velodyne oni te zmaja takei suby ze sa dwa wejścia i wszem i w obec pisza i mowia ze trzeba taki kabel podlaczyc bez względu jaki model jest suba i ile kosztuje...Podłączyłem mono Monster Cable,rozmawiałem również z serwisantem z Polpaku i mówił ze można w dwojaki sposób,niby w Y jest troszke mocniejszy wydajniejszy ale przy moich 25m bez przesady.
Po prostu jak rozmawialiśmy dzieje się tak przy przejściu z jednego formatu dźwięku na inny. Podejrzewam że przechodząc z menu do etapu odtwarzania filmu jest luka w której nie jest dźwięk przesyłany, więc ampli to wychwytuje i wyświetla " no signal" po czym znowu wyłapuje daną sciezkę. Jak mówiłem u mnie w kilku momentach tez tak jest, i objawia się to nieraz takim pstryknięciem. Struktura płyty BD jest ciut inna niż DVD, więc może ta przerwa między zmianą scieżki jest na tyle długa że ampli to momentalnie wyłapuje. U mnie czasami po prostu jest chwilka ciszy, pstryknięcie i przejście z np. 2.0 do DD. Ogólnie nie ma aż tak długiej przerwy żeby pojawił się napis " no siglal", ewentualnie na poczatku jak włozę płytę i ampli nie odrazu wyłapie sygnał. Co do "Dialog Norm" pocztaj Amplituner Onkyo - Kino domowe - Audiostereo.pl. Właśnie coś mi się widziało, że chodzi o dialogi. Jak widać to ten parametr jest automatycznie ustawiany i może byc przy róznych materiałach innej wartości.