Ależ się wątek znów rozgrzał, ale chyba od początku

[QUOTE='[Raccoon]
Panowie (nie tylko Wy dwa, ale wszyscy):
Przestańcie traktować określenia large i small jako polskie tłumaczenie: duża kolumna - czyli dwa Was "dobra, droga, super" i small - czyli dla Was "mała, tania, słaba". Określenia large i small oznaczają tylko (i nic więcej!), że:
large = kolumna do której decyzją użytkwnika ma trafić pełne pasmo,
small = kolumna do której decyzją użyykownika ma trafić pasmo powyżej częstotliwości x (crossover).
Tylko tyle! To nie ma nic wspólnego z wielkością kolumny, jej ceną czy jakością. Nie ma też nic wspólnego z tym jak kolumna reprodukuje najniższe tony.[/QUOTE]
Racja
[QUOTE='[Raccoon]Nie do końca. Kriss twierdzi, że każdy Audyssey zainstalowany na sprzecie jest przygotowywany stricte pod ten sprzęt. Tak samo niby mikrofon do kalibracji jest zawsze specyficzny. Zakładam, że może to być tylko marketing i przymuszanie nas do wydatków, ale tak jest na ich stronie.[/QUOTE]
Znow racja, co nie zmienia faktu, ze to dalej dwie oddzielne rzeczy.
To kto robi kalibrację, Denon czy Audyssey? Audyssey wstawia się sam do Denona i nie obchodzi go co ów wyrabia? No nie żartuj. Dla mnie to jest jest jeden zintegrowany produkt. Jeśli jest inaczej i nie wie lewica co robi prawica to jest to dla mnie poważna wada koncepcyjna.
Nie żartuje, by najmniej i tez mnie to wkurza, że producent i Audyssey nie dogadują się na tyle, żeby nieswiadomy użytkownik mogl poprawnie sam wszystko ustawić. Nie ma o tym mowy ani słowa w instrukcjach, tyko musisz dowiadywać się tego na forach i grzebać tu i tam. Co nam po automatycznej kalibracji, skoro po niej i tak trzeba zmienić kilka parametrow. Rozumiem Cie, ale tak jest, ale zauważ, ze cały czas podkreślam, ze preferencje i referencje to dwie rózne kwestie.