Kalibracja kina domowego - dyskusja.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Będą na 100% ja zawsze jak obiecuje dotrzymuje słowa niestety jest troszkę problemów u nas jak się chce cos kupic drozszego i niestety trzeba na wszystko czekac ..... na dostepnosc onkyo 5010 czekam na odpwoiedz bo napsial sklep w piątek ale jeszcze nei dostal odpowiedzi, bluray denona 3313 podobno jest wiec z tym raczej nie powinno być problemu, a już o velodyne nie wspomnę bo nie chce się denerwować.... 100 km za granica u Niemcow jest wszystko od reki co chce człowiek i w jakich kolorach a u nas na wszystko trzeba czekac i jeszcze zmiana zdania dystrybutora odnośnie dostępu danego koloru... najlepiej kupować wszystko po 2 tys i jest wtedy od reki w tym naszym kraju kwitnącej wisni :) A znowu kupisz za granica nie masz gwrancji w Polsce i kolo się zamyka...Pozdrawiam.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Będą na 100% ja zawsze jak obiecuje dotrzymuje słowa niestety jest troszkę problemów u nas jak się chce cos kupic drozszego i niestety trzeba na wszystko czekac ..... na dostepnosc onkyo 5010 czekam na odpwoiedz bo napsial sklep w piątek ale jeszcze nei dostal odpowiedzi, bluray denona 3313 podobno jest wiec z tym raczej nie powinno być problemu, a już o velodyne nie wspomnę bo nie chce się denerwować.... 100 km za granica u Niemcow jest wszystko od reki co chce człowiek i w jakich kolorach a u nas na wszystko trzeba czekac i jeszcze zmiana zdania dystrybutora odnośnie dostępu danego koloru... najlepiej kupować wszystko po 2 tys i jest wtedy od reki w tym naszym kraju kwitnącej wisni :) A znowu kupisz za granica nie masz gwrancji w Polsce i kolo się zamyka...Pozdrawiam.
Wystarczy zmienić sklep :) 5010 mamy na półce.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wystarczy zmienić sklep :) 5010 mamy na półce.

Rozbrajajace... i jeszcze pewnie taniej :)
Tez tak kiedys wydzwanialem za tv, a ze jestem w goracej wodzie kapany (musi byc na juz) to przedzwonilem chyba do wszystkich sklepow i wszedzie byl jakis problem, ale w tym amoku paradoksalnie zapomnialem o kiki, a wystarczyl jeden telefon i tv byl na drugi dzien w domu + najnizsza cena, takze w pelni obiektywnie smiem twierdzic "cudze chwalicie swego nie znacie" :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam chwali sie ze masz na polce ten ampltuner w Warszawie znalazlem jeden taki sklep co prawda nie wydzwianialem po wszystkich ale za duzo wiecej by nie bylo... a co do kupowania to mam kilka zasad: kupuje tylko nowe i rozpakowuje to przy mnie sprzedawca, wiec nawet nie biore sprzetu z polki,po drugie nie kupuje drozszych rzeczy z Polski tylko na miejscu ewentualnie jak jakas firma np. robi instalacje i robi to w Wawie to wtedy kupuje w takim sklepie bo mi to przywiezie i takie miejsce ma z Velodynem.... Po trzecie mysle ze mam niezle ceny na miejscu bo z pewnym sklepem juz wspolpracuje bardzo dlugo wiec mysle ze ceny maja porownywalne nawet z tymi najtanszymi sklepami z Polski.... I ostania sprawa to wina w wiekszosci lezy po stronie dystrybutora a nie sklepow, bo jak moze zamowic dystrybutor cos w ilosci zaledwie np 3 szt. bo twierdzi ze to drogie i 3 szt. jeszcze nei doszly do Polski a juz sa sprzedane nie wpominajac juz o kolorze .... i jak ktos ma chec zeby kupic te rzeczy od tego dystrybutora dzisiaj - to niestety musi kolejne 2 miesiace czekac.:) Polska nic dodac nic ujac... kolejny dystrybutor ma jedna szt,. zaledwie pewnego innego towaru i panowie twierdza ze zawsze mieli ale to teraz jakos tak sie stalo ze zostala 1 szt. w i to w jednym wiadomo kolorze... i tak mozna wymieniac ... a dzwonisz do Niemca i ten ma wszystko od reki jaki kolor ci sie podoba - tylko tam musisz i reperowac bo w Polsce ci nie przyjma do reperacji... Ale jakos nie mam parcia na to wszytsko wiec mozna pozcekac - tak jak powtarzam zycie to nie tylko stereo czy kino domowe, dzisiaj niedlugo wylatuje z rodzinka w cieplejsze rejony Europy i to jest w tej chwili najwazniejsze, ale przemyce tableta lub laptopa to cos moze i zajrze do Was koledzy :) Pozdrawiam.

Whiplash

New member
Bez reklam
Tylko pozazdrościc takich sprzetów ;) Panowie co sadzicie o KD film/koncert w odsluchu Pure DIRECT bez Audyssey i innych tego typu systemów?

hans2

Banned
na sprzecie ze srednio-niskiej polki slucham okolo poziomu referencyjnego na direct to jest calkiem dobrze, ale na audyssey lepiej.
przy poziomie glosnosci -20db i nizej u mnie roznica sie powieksza na korzysc audyssey.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam zaprzyjaznionych kolegow mam nadzieje ze pogoda dopisuje w Polsce u mnie nie chce Was denerowac ale okolo 30 stopni :) a to link gdzie jestem :
fuerteventura - Szukaj w Google

Pozdrawiam Was i zycze duzo slonca i dobrego wypoczynku...

ps> powiem wam jeszcze tyle ze strasznie dużo Polaków tutaj i kiedyś mam nadzieje ze pojade na taka wyspe ze będę tylko ja i zona :) rozumiecie :)
ps 2. a zeby bylo choc troszke w temacie to ja jestem zdania tego co moj poprzednik :)

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Witam zaprzyjaznionych kolegow mam nadzieje ze pogoda dopisuje w Polsce u mnie nie chce Was denerowac ale okolo 30 stopni :) a to link gdzie jestem :
fuerteventura - Szukaj w Google

Pozdrawiam Was i zycze duzo slonca i dobrego wypoczynku...

ps> powiem wam jeszcze tyle ze strasznie dużo Polaków tutaj i kiedyś mam nadzieje ze pojade na taka wyspe ze będę tylko ja i zona :) rozumiecie :)
ps 2. a zeby bylo choc troszke w temacie to ja jestem zdania tego co moj poprzednik :)

Taka typowo butelkowa:eek:k: Od kilku miesięcy na taką czekałem. W końcu ile to słońca i gorączki jest w stanie człowiek znieść? Żałuj że Cię w Polsce nie ma. Dzisiaj polewaczki z wodą jeździły bo się asfalt topił, a psy się o cień zabijały:D

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
No widzisz lolek, a mnie w tym roku nie będzie stać na głupie wakacje nad jakimś jeziorem hehe:p

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam mi tez sie podobalo moze powinienes zastanowic sie nad zmiana branzy na kabaret bo niezle ci wychodzi :) a to niezle platne jest... a generalnie apropo wypoczynku to ja wypoczywam na 100% dwa razy w roku a od trzech lat 3 razy i naprawde akumulatory sie laduje i co istotne daje to wieksza radosc jak jakis sprzet elektroniczny, bo przeciez moglbym np dolozyc 10 tys i kupic np paradigmy signature + drugie 10 tys i jakis wzmacniacz czy koncowke mocy - pytanie tylko czy to by dalo czlowiekowi wieksza radosc jak wypoczynek gdzies w cieplych krajach nad cieplym morzem i gdzie zawsze jest cieplo... a przy tym nie trzeba ciagle sluchac Pana Kreta w Tv czy bedzie troszke slonca czy tez zero .... choc zima wybieram nasze tatry :) I sprawa czy nas stac czy nie stac na cos... to ja zawsze mowie nikt z nas nie wie na co nas bedzie stac za rok czy dwa lata i kto wie czy w przyszlym roku np. ktos z was nie kupi sobie mesia E -klasy czego wam zycze :) Pamietajmy wszyscy ze najgorsze to jest marudzenie nic nie daje a tylko czlowieka doluje... Cieszmy sie z tego co mamy i na co nas stac bo sa i tacy ktorzy za to co my mamy lub na co nas stac daliby wszystko zeby to miec.... Pozdrawiam milosnikow kina domowego :)

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Witam mi tez sie podobalo moze powinienes zastanowic sie nad zmiana branzy na kabaret bo niezle ci wychodzi :) a to niezle platne jest...

Z moją facjatą to chyba nie wchodzi w grę:) Kurcze, to ja się cieszę jak raz w roku nad morze uda mi się wyjechać, a Ty się po Karaibach rozbijasz. Takiemu to dobrze.

DeeBass

New member
Bez reklam
i sprawa czy nas stac czy nie stac na cos... To ja zawsze mowie nikt z nas nie wie na co nas bedzie stac za rok czy dwa lata i kto wie czy w przyszlym roku np. Ktos z was nie kupi sobie mesia e -klasy czego wam zycze :) pamietajmy wszyscy ze najgorsze to jest marudzenie nic nie daje a tylko czlowieka doluje... Cieszmy sie z tego co mamy i na co nas stac bo sa i tacy ktorzy za to co my mamy lub na co nas stac daliby wszystko zeby to miec....

święte słowa

Whiplash

New member
Bez reklam
Hehe takiemu to dobrze ;) U mnie w Kielcach leje jak cholera wiec dzis zasiadam na kanapie i ogladam nowy Blu Ray Iron Maiden - En Vivo! Polecam!

WiTT

New member
Bez reklam
Panowie, weźcie nie marudźcie że pada, chłodno i lolek ma zaje**fajnie bo sobie lata. Popatrzcie na brykające dzieciaki w domu i pomyślcie, że są ludzie którzy mają $$ i oddali by wszystko za możliwość spłodzenia dzieciaków a nie mogą. Cieszcie się tym co macie, nie zazdrośćmy innym, myślmy pozytywnie a miłe dni będą znacznie częściej :)

Pomyślcie ile posiadaliście wokół siebie 5 lat temu a ile macie teraz... jest postęp prawda? :) i tego sobie i Wam życzę :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Popatrzcie na brykające dzieciaki w domu i pomyślcie, że są ludzie którzy mają $$ i oddali by wszystko za możliwość spłodzenia dzieciaków a nie mogą.

A ile by byli w stanie zapłacić?:) W sumie to jak się rozbujałem to mogę iść za ciosem. Zawsze posłużę pomocą za niewielką opłatą.:cool:

Whiplash

New member
Bez reklam
Jasne ze tak ale powoli tworzy nam sie offtop ;)

Panowie wracajac do tematu, kurcze odplacie sobie jakis koncercik w 5.1 i wlaczcie tryb Direct. Dzis tak sluchalem i owszem z Audyssey jest dynamika, subwoofer trzesie pokojem itd a w trybie Direct jest ciszej, dyskretniej. Kultura brzmienia calkiem inna, kazde pasmo na swoim miejscu, moze ciut za duzo srodka (lubie delikatnie zaakcentowane skraje pasm) subwoofer gra ciszej ale nie ginie, ladnie uzupelnia kolumny. Oczywiscie nie jest to brzmienie efektowne i stopa perkusji nie przesuwa kanapy a brzmienie nie meczace, mozna sluchac i sluchac.

Byc moze narazie dziala u mnie efekt wow ale jak narazie mi sie podoba.

WiTT

New member
Bez reklam
A ile by byli w stanie zapłacić?:) W sumie to jak się rozbujałem to mogę iść za ciosem. Zawsze posłużę pomocą za niewielką opłatą.:cool:
To raczej na ile Ty siebie wyceniasz ;) i na ile by to nie było to przegrałeś, zawsze będzie za mało :p

Jasne ze tak ale powoli tworzy nam sie offtop ;)
A to akurat u nas norma, w każdym temacie potrafimy zejść do tematu du...lasek, piwa a teraz jeszcze doszły podróże do tego ;)

PS: jak ja się cieszę że nie mam tego czegoś...aaa..audyssey :)

Do góry