Witam
Jestem na forum nowy. Mam problem dość podobny do tego który jest tematem postu.
Jestem szczęśliwym(?) posiadaczem AVR 1612 i JAMO S 506 HCS3 + SUB 210.
Zanim doświadczeni forumowicze zjadą mnie tekstami typu "czytaj baranie forum" albo "użyj opcji szukaj", lub też "zapytaj wujka googla, to nie boli". Bardzo proszę o wyrozumiałość: czytałem forum, ale się pogubiłem, googla też pytałem. Jeśli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu to bardzo proszę o cierpliwe i łopatologiczne (na chłopski rozum) wyjaśnienie mi jak mój problem rozwiązać.
Po zakupie zainstalowałem (kable 2,5 mm) i skonfigurowałem przy pomocy AUDYSSEY sprzęt, wszystko bez pudła się udało. Jest to pierwsze moje kino nie licząc komputerowego zestawu Creative 5.1. Byłem zachwycony, wszystko chodziło genialnie. Przez jakiś czas ze sprzętu mogłem korzystać tylko w nocy i ze względu na śpiące za ścianą dziecko, korzystałem z niego bardzo cicho. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po jakimś czasie odpaliłem sprzęt normalnie (czyli jak się słucha muzyki i ogląda filmy w dzień) a tu uciekło gdzieś ze 40% mocy, poziom dynamiki znacząco się obniżył. Wcześniej przy -20 dB szklanki w kuchni dzwoniły, tak teraz dźwięk jest przeciętny jak kiedyś miałem na poziomie -36dB - -40dB. Dźwięk nadal jest czysty, DD działa, płyty DTS też bez zarzutu, nic nie trzeszczy, tylko bez mocy.
Znalazłem gdzieś w instrukcji opcję resetu procesora, sądząc że poprzestawiało się coś w ustawieniach. Po resecie zacząłem ustawiać na nowo przy pomocy AUDYSSEY zestaw, wszystko działało do momentu aż zaczął się ustawiać subwoofer. Pomimo że dioda sub'a zaświeca się w trakcie testu ten nie emitował on żadnych dźwięków (sprawdzałem go później na filmach i muzyce i sub drgał więc prawdopodobnie działa) i AUDYSSEY nie może go ustawić, no i dynamika nadal do luftu i nic to nie zmieniło.
Bardzo:blagam: proszę o wyrozumiałość i pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Do najbliższego salonu DENONA mam ok 100 km, więc zostaliście mi tylko Wy szanowni forumowicze, w przeciwnym razie będę musiał wysłać kino do serwisu w ramach gwarancji a nie ukrywam że wolałbym tego uniknąć, szczególnie że może się okazać że rozwiązanie jest bardzo proste.
Jeszcze raz proszę o pomoc:blagam:.