Koledzy, zacząłem bawić się ustawieniami, przestawiać i wszystko mi się pozmieniało. Przypomnijcie proszę, jak powinno być to wszystko poustawiane jeśli chodzi o REFERENCE (nie preference) wg zaleceń Krisa. Wertowanie ponowne setek stron z jego zaleceniami jakoś mi się nie uśmiecha
Dla Marantz/Denon. Chodzi mi o:
Setup/Audio Video Adjust/ Audyssey Settings/ :
MulitiEQ XT: Audyssey czy Audyssey Flat czy Manual czy Off (raczej Audyssey)
Dynamic EQ: On czy Off (nie wiem, bo nie pamiętam za co to ustawienie było odpowiedzialne, co robi?)
Dynamic Volume: On czy Off (mniemam, że Off)
Jak macie ustawione?
Dzięki za pomoc
Koledzy, zacząłem bawić się ustawieniami, przestawiać i wszystko mi się pozmieniało. Przypomnijcie proszę, jak powinno być to wszystko poustawiane jeśli chodzi o REFERENCE (nie preference) wg zaleceń Krisa. Wertowanie ponowne setek stron z jego zaleceniami jakoś mi się nie uśmiecha![]()
Dzieki chłopaki, pobawiłem się już trochę. Siedze od godziny, ale teraz jest OK. Armianig, przestawiłem wlsanie tak jak podales, zrobiłem ponowna kalibrcje i zdecydownie bas jest lepszy, taki bardziej RELowyczyli trochę twardszy. Suba przestaiwlem metodą czołgania
oraz u mnie musialem dac fazę na 180, nie za 0. Jest teraz bas zdecydownie bardziej mięsisty, a w kinie wszystkie glosniki tworza spojną calosc. SLychac po prostu spójna scenę. Teraz jest OK. Ogladam dziś Skyfala lub Prometeusza.
Krzychu, ale nikt nigdy nie powiedzial ze jestesmy normalni.
Ja nie uwazam sie za normalnego, ale czy to nasze wariactwo nie jest piekne![]()
Ps.Dzieci pojda w slady rodzicow, wiec wszystko zostanie w rodzinie![]()
Przeciez od dawna wiadomo, ze to co robimy normalne nie jestMój poki co nie przejawia zainteresowania, może to i dobrze
No wlasnie przy fazie 180 gra zauwazalnie soczyściej (). Jest tak jak piszesz, stal się bardziej kontrolowany, mniej rozlazły. Kiedys napisałem, ze ten sub kompletnie nie nadaje się do muzyki. Dzis niebyloby tak źle.
Czolganie miałem w planach, ale dopiero dziś jakos się zmusiłem, na szczesnie mam dlugi RCA, ale sub na przedlurzaczu. Moja kanapa ciężko zniosła te 26 kg. Najlepiej bas sprawowal się tuz pod centralem, ale nie mam możliwości go tam postawienia. Natomiast dokładnie po przeciwnej stronie, na tylnej scianie, za uchem było tak samo. W rogu tez nie było najgorzej, ale mniej mięcha.
Armanig, moja druga polowka raczej nalega na 007, wiec chyba recke przełożę na inny czas. ALe tezczytalem te nieciekawe opinie, lecz mimo wszystko takie klimaty mi pasują. Czuje, ze też będzie OK
Tylko nie wiem jak z jakością fale radiowe vs kabel. JBL150 zły nie jest, 250 nie słuchałem, ale jeśli jest taka roznica jak ze słuchawkami bezprzewodowymi vs kablowymi?
Swiat powoli przymierza się do bezprzewodowego audio, Dynaudio trochę szybciej. N razie mam mieszane uczucia.