W tej chwili i przez najbliższe 2 lata mam okolo 20m2 z otwartą częścią po prawej stronie. Całe pomieszczenie ma 38m2. Po przeprowadzce myślę o pomieszczeniu w granicach 25m2 tylko pod kino domowe. A jak wygląda sprawa z kolumnami Mission MV-6, które mam zamiar użyć na głośniki boczne? Został by mi też głośnik centralny Mission MV-C. Boje się, że będzie się to w jakiś sposób "gryzło". W przyszłości planuje wymianę reszty kolumn na JBL Studio 230 i 235C.
Podobają mi się tez kolumny Klipsch RF62/82, ale cenowo wychodzą gorzej niż te JBL.
Wysłane z Note 3
Na początku zobacz sobie, która barwa dźwięku Ci bardziej podejdzie np. JBLa czy klipscha czy jeszcze innego producenta. Bo może się okazać po pierwszym odsłuchu, że dane kolumny nie podejdą ci swoim dźwiękiem i w tedy zmieniasz na innego producenta. Mi np. wcale nie podeszły klipsche, kilka razy się do odsłuchu nastawiałem pozytywnie ale nic z tego nie moja barwa. Za to w jbl mi podszedł po pierwszych taktach muzyki a dokładnie jego bas, ale góra, vocal i średnica już mi nie pasowała...

Ostatnia edycja: