@luck76 - ok, rozumiem do czego zmierzasz.
A więc tak, sport to głównie piłka nożna, ale też i czasami koszykówka, siatkówka, lekkoatletyka oraz pozostałe dyscypliny jak coś ciekawego się dzieje. Dobrze więc by było, aby przykładowo piłka lecąc, nie zostawiała za sobą ogona jak kometa
Przy okazji oglądania filmów czy seriali, to na pewno też nie chciałbym aby występował efekt smużenia o czym wcześniej pisałem i też jak najmniej aby było takiej sztuczności czy teatralności w obrazie. Czerń dobrze aby byłą czernią jak najlepszą a i pozostałe kolory były jak najbliżej naturalnym.
Następnie, konsola na dzisiaj PS4 pro może za jakiś czas PS5, to wiadomo aby grało się jak najprzyjemniej no i na koniec zwykłe TV (dekoder satelitarny) i współpraca z soundbarem Yamahy.
Mocno cały czas rozważam Samsungi Q77B czy też Q80B ale nie wiem czy nie będzie brakować DV i czy Tizen to dobre rozwiązanie po androidzie jaki mam obecnie lub w kontrze do Google TV. Na pewno też Sony nadal zostaje w grze (myślałem nad tym też, czy nie kupić jakiegoś modelu z poprzednich lat, jak są dostępne, a które wówczas były topowe i obecnie ich cena spadła, chociaż). Philips też bo tu kusi mnie ambilight. Nie wiem czy LG warto brać pod uwagę, Hisense czy powodujące debatę TCL
Na koniec jeszcze myślałem, aby może spojrzeć w kierunku Oledów, jednak tutaj nie wiem jak z trwałością tych TV jest oraz czy faktycznie jest możliwe, że dojdzie do wypaleń na matrycy. A może to tylko mity są?