Konrad, popełniłeś błąd. Każdy z nas popełnia błedy. Nikt tutaj Cię nie atakuje. Najważniejsze żeby wyciągać wnioski.
i dobrze że się Tobie udało.To było przypuszczenie bo lg77g42lw znalazłem na chorwackich stronach. Za to w modelu występują literki de. Gdyby ktoś kto kupił od kolegi kikiego taki TV i porównał że mną model tv z ustawień może byśmy uzyskali odpowiedź. Tak czy siak lg polska to nie obchodzi i traktują ten model jak oficjalną polską dystrybucję o czym konsultantka mnie zapewniała
Jeżeli (podkreślam, jeżeli) ktoś kupuje do domu np. tv na firmę i odlicza koszty, to mam nadzieję, że prędzej czy później go za to porządnie dojadą - bo m.in. przez takich reszta musi płacić wyższe podatki.To że kupiłem na firmę to moje prawo. Mam bardzo dobry powód żeby kupić to jako aktywo firmowe.
Powiało chłodem Osoby które będą szukać w przyszłości porady zapamietają z merytorycznych kwestii: gdzie unikać zakupu, na co zwracać uwagę przy zakupie zarówno w kwestii ryzyk związanych z jakością sprzedawanego sprzętu jak i w kwestii ryzyk prawno-podatkowych. Tyle w temacie.Nie wierzę że tylu idiotów jest aktywnych na forum, więc zakładam że rozmawiam z jednym idiotą na wielu kontach jednocześnie.
Żegnam ozięble. Mam nadzieję że nikogo więcej nie skrzywdzicie swoim istnieniem. Nie pomogliście w niczym przy wyborze telewizora, za to próbujecie leczyć kompleksy. Tyle z forum o sprzęcie telewizyjnym Gorzej niż audiofile nabijający się że ktoś nie ma podstawek antywibracyjnych pod kable po 8000 euro.
Jaka wada? Bo to aktualnie mój faworyt w rozmiarze 75 i nie widzę za bardzo alternatywy w tym momencie :/Najbardziej mnie ciekawi tlc c855 ale te wada z przyciemnianiem mnie odstrasza nawet w teście na yt było to pokazane.
To nie wada a specyfika tego modelu. Wada to zniekształcenie, odchylenie od normy a w wypadku tych tv to akurat standard wynikający z założeń producenta. Ten chciał zminimalizować blooming więc zrobił to kosztem utraty szczegółów w ciemnych partiach obrazu. Są tacy, którzy to akceptują insą tacy którzy tego nie tolerują. Podobnie jest z bloomingiem. Tak samo z kwestią wypalen w oled, czy systemów operacyjnych tv. Dlatego na rynku jest przestrzeń dla wielu produktów.Jaka wada? Bo to aktualnie mój faworyt w rozmiarze 75 i nie widzę za bardzo alternatywy w tym momencie :/
Dzięki za informację. Miałem ostatnio okazję go widzieć na żywo i przyznam szczerze że nie widziałem tego problemu więc albo jestem ślepy albo zwracałem uwagę na co innego. Oczywiście w scenach nieba i gwiazd nic do oledów nie startuje, natomiast przy innych ciemnych cenach dla mnie było fajnie (choć wszystko to teraz duży skok w porównaniu z tym co używam). Także dzięki za oświecenie, będę tej wady szukał przy nastepnym oglądaniu tv przed zakupemTo nie wada a specyfika tego modelu. Wada to zniekształcenie, odchylenie od normy a w wypadku tych tv to akurat standard wynikający z założeń producenta. Ten chciał zminimalizować blooming więc zrobił to kosztem utraty szczegółów w ciemnych partiach obrazu. Są tacy, którzy to akceptują insą tacy którzy tego nie tolerują. Podobnie jest z bloomingiem. Tak samo z kwestią wypalen w oled, czy systemów operacyjnych tv. Dlatego na rynku jest przestrzeń dla wielu produktów.
Traktuj to jak chcesz, osobiście to dla mnie nie jest wada.Dzięki za informację. Miałem ostatnio okazję go widzieć na żywo i przyznam szczerze że nie widziałem tego problemu więc albo jestem ślepy albo zwracałem uwagę na co innego. Oczywiście w scenach nieba i gwiazd nic do oledów nie startuje, natomiast przy innych ciemnych cenach dla mnie było fajnie (choć wszystko to teraz duży skok w porównaniu z tym co używam). Także dzięki za oświecenie, będę tej wady szukał przy nastepnym oglądaniu tv przed zakupem