W słabych tv tak. W dobrych już niekoniecznie.
@armanig chwila, chwila, jak wynika z testu, który zraził Cię napisami to wcale ten OLED nie wciąga B9. OLED to ABL, wypalenia i jeszcze kilka innych problemów. I tak jak pisałem, OLED powoduje, że stajesz się niewolnikiem a nie beneficjentem technologi.
Kupując auto Twoim tokiem myślenia rozumiem, że po co dać 100k jak można dać 50 a do tego za resztę dokupić taczkę, rower, bagażnik i coś tam jeszcze. Po co kupować telefon za 2k jak biedronkowy za 100zł też dzwoni?
Wiele jest takich osób,tylko że jak doradza im fanboy oleda i w rozmowę włączy się fanboy ML to ten człowiek nic z tego nie wie. Idzie do sklepu i kupuję największy w jego przeznaczonym na ten cel budżecie.Ewidentnie jest to forum dla ludzi którzy szukają okazji na telewizory za 1200zł żeby oglądać sport. Właśnie tacy tutaj dyskutują. Kiedy wszedłem tutaj szukać porady o kupnie telewizora chciałem usłyszeć co ma do powiedzenia janusz należący do 90%. Bo po co mi dobry telewizor do filmów, panie, telewizor to do browarka i piłki nożnej się kupuje.
Jak chcesz mieć jak 90% klientów mediamarkt to nie szukaj wiedzy na fachowych forach tylko u sprzedawcy w sklepie.
Zabrakło tylko argumentu w stylu "za moich czasów to sony robiło najlepsze telewizory a nie te koreańskie dziadostwa z chin"
W sumie może powinienem zamienić kino domowe na soundbara, bo mieszkam w bloku. Po co mi 8 głośników do atmosa, jak mogę mieć atmos wbudowany w ten telewizor za 1200zł. 90% poleca atmosa w telewizorze. I w 90% przypadków i tak nie zagram tym kinem bo sąsiedzi. Więc soundbar lepszy.
A co złego w rtings? Nie ma rzetelniejszych testów. Czy tylko testy podpłacanych blogerów możemy brać pod uwagę? To ty uznałeś wyższość testów nad doświadczenie i własne obserwacje.
A ze oledy się wypalają musisz powiedzieć mojemu. Było by mi prościej przepuścić kasę na nowy gdyby coś z tym było nie tak.
Nie,mam na myśli to forum.Jakbym się znał na TV to po co bym pytał innych o zdanie.Jeśli mówisz o doradcach w sklepie, to myślę że preferencje nie mają nic do rzeczy przy wyższej premii za marki X
a to z czego?Nie wszyscy biorą udział w wyścigu wypalania.
Oled zwyczajnie gra sobie ot tak i super.
@armanig super by było. Jak możesz to sprawdź też w B9. Ten test lata po wszystkich zagranicznych forach bo jest też angielskojęzyczna wersja strony Przepraszamy, nasz system oznaczył ten link jako podejrzany Zarzuciłem temat bloomingu o zostałem zjedzony.BTW.
Jak będę miał więcej czasu, to podejdę do zaprzyjażnionego SC obok i sprawdzę z ciekawości, jak się mają napisy, ale w Bravi 7.
Jeżeli jest jeszcze gorzej, jak w Bravi 9, to nie mam pytań.