Nie muszą?Rodzice nic nie muszą robić.
Nie prawda ,że muszą aktualizować.
sypialnia 2,5 metra, w pokoju 2,7 metraAle podaj proszę warunki dla każdego pomieszczenia:
- odległość od ekranu ?
- z czego sygnał podłączony ?
- jaka klasa cenowa ?
Oled dla dziecka?Dla dziecka :
- 48C21 Oled LG 4499 zł
- 48Oled 707 Philips 4599 zł
@kiki Proponujesz ciekawe, często godne uwagi telewizory, ale jak przyglądam się Twoim propozycjom to ktoś może odnieść wrażenie, że próbujesz za każdym razem forsować te same, często gorsze od konkurencji (np oled718 vs s95b) odbiorniki. Przypuszczam, że mogą być na tym forum tacy, którzy boją się zadać pytanie: Dlaczego?, obawiając się, że wykasujesz ich post, dlatego ja tego nie zrobię i zadam pytanie zupełnie inne - Dlaczego akurat wybrać te telewizory, o których dziś piszesz a nie te o których piszą inni. Dlaczego warto do pokoju dziecka rozważać oled albo miniLed a nie zwykły LCD. Dlaczego warto dla rodziców wybierać telewizory na otwartej platformie (G TV/A TV) a nie na zamkniętej (Tizen/WebOS/myhomescreen/Vidaa)? Dla jasności robię zrzut, na dowód, że nie łamałem regulaminu.Nie muszą nic jak nie chcą !!!
======================
Dla dziecka :
Te są extra w klasie strony wyższej
- 50C805 mini led TCL 2899 zł
- 48C21 Oled LG 4499 zł
- 48Oled 707 Philips 4599 zł
Masz dla członków forum masz dodatkowo z pakietem gratisów
DO sypialni to wówczas zdecydowane oled lub chociaż mini led
- 55oled707 za 5199 zł
- 55LG C31 z 5499 zł
- 55Oled 718 za 5299 zł
- 55C845 mini led - 4599 zł
plus dodatkowo z pakietem gratisów
Siemka forumowicze Szukam TV'ka do salonu, 75 cali, budżet do 6,5k i z researchu wynika, że 75PUS8818 będzie najlepszym kandydatem. Nigdy nie miałem ambilighta, więc nie wiem z czym to się je i czy w ogóle warto. Druga sprawa to czytałem, że coś matryca niedomaga, szare paski, plamy itd.
Czy jednak lepszym wyborem będzie kupić np. KD-75X75WL (tylko tutaj już mamy 60hz, a różnica w cenie mała) lub nawet coś jeszcze tańszego od Samsunga np. UE75CU8002K lub UE75CU7192.
EDIT:
Z wymagań to nie mam jakiś wygórowanych, ma być bez wad, które raziłyby nawet ślepego Do oglądania netflixa/disneya i innych pierdów, nawet takich jak rolnik szuka żony. Ma też ładnie prezentować się w salonie.
Prośba o wyrozumiałość
No dobra, a jak z tą matrycą? Jeśli kupię tego philipsa kompletnie w ciemno z np. mediaexpert (bo chcę w raty 0%), to może być jakaś lipa, że nie będzie dało się tego oglądać? Jakieś szare paski itd.? Czy po prostu w głównej mierze chodzi o barwy, kontrast itd. Bo jak tylko to, to można zrobić kalibrację i wtedy nic nie dyskwalifikuje tego TV'kaDo tych potrzeb faktycznie Philips 75pus8818 za 6299 z pełnym pakietem, będzie najlepiej się prezentował do tych potrzeb. Będzie się bardzo dobrze prezentować w salonie.
Tylko dobrze sprawdzają przed zakupem.
Najlepiej przy kalibracji.
A wiesz jak to jest z oglądaniem czegoś na YT Samemu się trzeba przekonać na własnej skórze lub u kogoś, ale nikt ze znajomych nie ma.Popatrz sobie na yt co daje Ambilight i odpowiedz sobie na pytanie, czy coś takiego potrzebujesz. Osobiście ja u siebie wcześniej sam naklejałem pasek led na tył tv, bo ze względu na wzrok potrzebowałem drugiego źródła światła przy oglądaniu tv wieczorami, a od niedawna na wynajmowanym mieszkaniu mam tv z Ambi i już wiem, że Ambilight będę miał w kolejnym tv, bo dla mnie to super sprawa (ale też ja nie oglądam tv po ciemku).
A co do jakości PUS8818, to ważne jest też to, jaki tv miałeś wcześniej - ja miałem jakiś niskobudżetowy tv, więc jak zobaczyłem jaki mam w mieszkaniu to po jakości obrazu myślałem, że to OLED, a jak spojrzałem na tył obudowy, to tam PUS8506. I od tego czasu zastanawiam się, czy warto wydawać kupę kasy na OLEDa 77'', czy może wziąć tańszego 85PUS8818. xd