Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jaką masz odległość od ekranu ?.
Z czego masz sygnał ?
Model 85" też się mieści ?
Ile masz max kasy ?
Kiedy planujesz zakup ?

BagBooster

New member
Jaką masz odległość od ekranu ?.
Z czego masz sygnał ?
Model 85" też się mieści ?
Ile masz max kasy ?
Kiedy planujesz zakup ?

U mnie około 4m. Teraz rzutnik optoma hd (rzuca z około 5-6 m, 150 cali) ale już leciwy i głośny. Do tego odpada oglądanie w dzień.
Sygnał z satelity / PS5, czasem gry ale i filmy.
Szukam czegoś co nie zabije mnie finansowo ale też nie będzie badziewiem totalnym. Generalnie nie oglądam dużo ale może to wynika też z tego, że nie chce nam się włączać projektora w dzień.
Co do ceny i czasu to pomyślałem, że marki jak TCL czy Hisense wchodzą na rynek i może zrobią jakieś dobre dopały w BF i CM.
A może i A brandowa konkurencja coś odpali, bo widzą, że wchodzi im chińska konkurencja, jak w komórkach Xiaomi.

luck76

Well-known member
Co do ceny i czasu to pomyślałem, że marki jak TCL czy Hisense wchodzą na rynek i może zrobią jakieś dobre dopały w BF i CM.
A może i A brandowa konkurencja coś odpali, bo widzą, że wchodzi im chińska konkurencja, jak w komórkach Xiaomi.
Słyszałem, że Audi na BF obniża ceny do poziomu Kijanek :) a tak poważnie, to jak masz określony budżet i jest on wyższy niż koszt masowego/basicowego produktu, który sprzedaje się w dużym stopniu i z którego skali mozna zrobić sporą marzę, to nie licz na cuda vs to co było miesiąc temu. Może być taniej niż teraz bo z uwagi na przepisy dot promocji, sprzedawcy podbili ceny tak aby na przekreśloną najniższa z 30 dni była ponad tą, którą zobaczysz na BF. Inna sprawa, że ubiegłoroczne 75 premium potrafią być za cenę podobną do TCL czy Hisense.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
BagBooster.
Wszystko u Ciebie wskazuje na 98"
Przy tych warunkach powinno być super.
Zaskoczy taki model każdego na plus uwzględniając obraz z projektora.
Ceny masz już na BF i to z cały miesiąc.

BagBooster

New member
Słyszałem, że Audi na BF obniża ceny do poziomu Kijanek :) a tak poważnie, to jak masz określony budżet i jest on wyższy niż koszt masowego/basicowego produktu, który sprzedaje się w dużym stopniu i z którego skali mozna zrobić sporą marzę, to nie licz na cuda vs to co było miesiąc temu. Może być taniej niż teraz bo z uwagi na przepisy dot promocji, sprzedawcy podbili ceny tak aby na przekreśloną najniższa z 30 dni była ponad tą, którą zobaczysz na BF. Inna sprawa, że ubiegłoroczne 75 premium potrafią być za cenę podobną do TCL czy Hisense.

BagBooster.
Wszystko u Ciebie wskazuje na 98"
Przy tych warunkach powinno być super.
Zaskoczy taki model każdego na plus uwzględniając obraz z projektora.
Ceny masz już na BF i to z cały miesiąc.
A jak z tym? w wersji C809 czy C845

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz
Tcl 85 C 845 za 9799 zł z pełnym pakietem.
Tcl 85 C 805 za 8499 zł z pełnym pakietem.
Kasy wystarczy ,?

Miro12

New member
Czy ktoś jest w stanie wytlumaczy jak to mozliwe ze 85c805 jest w Hiszpani o 1-2k pln tanszy, na idealo es oferty sa glownie w przedziale 1.6-1.7k eur ale jest nawet opcja za 1.5k

mbwele

New member
Ja od roku szukam TV do salonu. teraz mam TCL 46" ale pod marką Ikea Uppleva, więc przesiadka na cokolwiek obecnie produkowane będzie woow. Po drodze był pomysł na Samsunga 65" 70B, potem Philips 65PUS8818. Kiki namawiasz mnie na 75" i słusznie. Chciałbym w końcu sfinalizowac zakup ale dalej mam problem z wyborem marki. Trochę danych:
  • odległość od ekranu : 3.5 metra (teraz oglądam 46":)
  • głównie wieczorem platformy streamingowe 4k, 20% naziemnej i może 15% PS5
  • na dźwięku mi nie zależy bo mam JBL 9.1
Głównie zależy mi na tym aby w razie czego nie było problemów z gwarancją, żeby system działał sprawnie (preferuje Google TV ale niekoniecznie) i żeby dobrze współgrał z moim soundbarem. Nie zależy mi na jakiś super czerniach czy tysiącu stref wygaszania.
TV oglądam głównie w weekendy. Chce po prostu usiąść, włączyć sobie dobry film 4k i cieszyć się obrazem i dźwiękiem z soundbara.
Od kilku dni zastanawiam się jednak nad 85"
Budżet ok. 8k, ale wiadomo że im mniej tym lepiej.

luck76

Well-known member
Ja od roku szukam TV do salonu. teraz mam TCL 46" ale pod marką Ikea Uppleva, więc przesiadka na cokolwiek obecnie produkowane będzie woow. Po drodze był pomysł na Samsunga 65" 70B, potem Philips 65PUS8818. Kiki namawiasz mnie na 75" i słusznie. Chciałbym w końcu sfinalizowac zakup ale dalej mam problem z wyborem marki. Trochę danych:
  • odległość od ekranu : 3.5 metra (teraz oglądam 46":)
  • głównie wieczorem platformy streamingowe 4k, 20% naziemnej i może 15% PS5
  • na dźwięku mi nie zależy bo mam JBL 9.1
Głównie zależy mi na tym aby w razie czego nie było problemów z gwarancją, żeby system działał sprawnie (preferuje Google TV ale niekoniecznie) i żeby dobrze współgrał z moim soundbarem. Nie zależy mi na jakiś super czerniach czy tysiącu stref wygaszania.
TV oglądam głównie w weekendy. Chce po prostu usiąść, włączyć sobie dobry film 4k i cieszyć się obrazem i dźwiękiem z soundbara.
Od kilku dni zastanawiam się jednak nad 85"
Budżet ok. 8k, ale wiadomo że im mniej tym lepiej.
Pytanie czy będziesz oglądał sport lub dynamiczne sceny filmowe?

Do góry