Jakich marek macie amplitunery kina domowego?

Jakiej marki masz (lub planujesz zakup) amplituner kina domowego?

• Total voters
    0

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Przecież nawet Kisiel gdzieś napisał " Chcesz kupić wzmacniacz Accuphase'a i wywalic kase w błoto?, kup lepiej amplituner KD Onkyo, a będziesz miał lepszą jakość dźwięku i funkcjonalność. Takie wzmacniacze kupują frajerzy":) Niestety...tak napisał:razz: Coś tam jeszcze chyba wspomniał, że z klocków Marantza to mozna zrobic świetne podstawki pod Onkyo, bo ładnie się to prezentuje.

werf

Active member
Bez reklam
Nie przejmuj się Armanig Yamaha ma też usb z tyłu dopiero od modelu XX20 nie wliczająć w to DSP Z7 i Z11

sebol81

New member
Nie przejmuj się Armanig Yamaha ma też usb z tyłu dopiero od modelu XX20 nie wliczająć w to DSP Z7 i Z11

Yamahy nie mają pełnowartościowego USB z tyłu :p
Co najwyżej można tam wpiąć dongla wifi.
Podejrzewam, że ten Twój Pioneer ma tak samo :razz:

DSP mają ale to już zabytki :)

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Yamahy nie mają pełnowartościowego USB z tyłu :p
Co najwyżej można tam wpiąć dongla wifi.
Podejrzewam, że ten Twój Pioneer ma tak samo :razz:

DSP mają ale to już zabytki :)

Specyfikacja Onkyo 5010 dotyczy usb
 Dwa porty USB – panel przedni / panel tylny
 USB – odtwarzanie cyfrowe z iPod’a/iPhone’a
 USB – odtwarzanie danych z pamięci flash
 USB – możliwość podłączenie UWF-1 adapter WLAN
 USB – możliwość podłączenie UBT-1adapter Bluetooth

Dokładnie to co ma Yamaha Pioneer inni Pioneer ma do tego Daca

Powiedz co to jest pełne usb bo czegoś nie rozumiem

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z pewną dozą nieśmiałości, chciałem się zapytać, jaki model Marantza porównywałeś na odsłuchu z Pioneer VSX922
jak dobrze pamiętam był to marantz serii 5... Zbytnio nie zwracałem na niego uwagi bo cena była poza moim budżetem planowanym:p

Co do USB to był to mój warunek przy kupnie. Użyłem go ze 3 razy, teraz wszystko strumieniuje hehe:p

sebol81

New member
Specyfikacja Onkyo 5010 dotyczy usb
 Dwa porty USB – panel przedni / panel tylny
 USB – odtwarzanie cyfrowe z iPod’a/iPhone’a
 USB – odtwarzanie danych z pamięci flash
 USB – możliwość podłączenie UWF-1 adapter WLAN
 USB – możliwość podłączenie UBT-1adapter Bluetooth

Powiedz co to jest pełne usb bo czegoś nie rozumiem

Pełnowartościowe gniazdo USB to takie gniazdo USB, w które możesz wpiąć np. to co podałeś powyżej.

Dokładnie to co ma Yamaha Pioneer inni Pioneer ma do tego Daca

Tak? A spróbuj podłączyć pendrive z mp3 do takiego gniazda z tyłu np. w amplitunerze Yamahy :)

werf

Active member
Bez reklam
Pełnowartościowe gniazdo USB to takie gniazdo USB, w które możesz wpiąć np. to co podałeś powyżej.

Tak? A spróbuj podłączyć pendrive z mp3 do takiego gniazda z tyłu np. w amplitunerze Yamahy :)

Nie mam teraz Yamahy jak wrócę do marki sprawdzę Tak naprawdę jest to zbędne

Dla Pioneera nie stanowi to problemu Śmiga nawet po kablu usb zawartość dysku mojego komputera do 32bitów (złącze in z tyłu ) Onkyo zdaje się tego nie potrafi czy się mylę?

Tak na marginesie jak czepiamy się szczegółów kiedyś zagościło u mnie Onkyo 3xx8
jedna rzecz mnie nurtowała gdzie włącza się bas jest jakiś magiczny włącznik :)jakoś nie mogłem go namierzyć

gerus6

Active member
Bez reklam
jak dobrze pamiętam był to marantz serii 5... Zbytnio nie zwracałem na niego uwagi bo cena była poza moim budżetem planowanym:p

Co do USB to był to mój warunek przy kupnie. Użyłem go ze 3 razy, teraz wszystko strumieniuje hehe:p
Dziękuję bardzo. Właśnie tak myślałem, widzisz, że model Pioneera zgadłem w ciemno :). Mam pytanie, jaki miało sens porównywanie 3 od góry modelu Marantza z 6 od góry modelem Pioneera?, a później wypisujesz na forum farmazony (na drugi raz pamiętaj, aby porównywać modele w swojej klasie) Tu masz kilka przykładów jak należało porównywać dane modele: Marantz sr7007 z Pioneer lx76, Marantz sr 6007 z Pioneer lx56, Marantz sr 5006 z Pioneer sc2022 itd, a model vsx922 jest jeszcze dużo, dużo niżej. Dzięki takim odsłuchom jak Ty przeprowadziłeś powstaje właśnie taka mitomania o wyższości Marantza nad innymi markami.

Do góry