Hejka! To mój pierwszy post na tym forum więc cześć wszystkim

Planuję sobie kupić mega super hiper uber wypasiony telewizor, na którego samo patrzenie będzie kosztować pieniądze ;] Nie no, żartuję. Ok, ankietka:
odległość od ekranu ? ok. 3,5 metra, może trochę więcej.
Jak duży jest pokój ? 4,55 x 4,3
jak słońce świeci w pokoju ? okna wychodzą na wschód, tv ma być na ścianie południowej.
jaki masz obecnie telewizor? LG 32LC2R kupiony jakieś 3 lata temu. Niby nie jest zły, ale do moich potrzeb zwyczajnie się nie nadaje.
jakie programy najczęściej oglądasz? Najczęściej u mnie leci normalna kablówka, telewizje informacyjne i kanały filmowe przez cyfrę +. Planuję dokupić Nkę.
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? wieczorem.
preferowana wielkość telewizora? Dobre pytanie. Nie wiem, ale z takiej odległości to chyba 46-50" styknie.
preferowana marka ? Samsung, Panasonic. Chciałbym Pioneer, ale nie mam 10k na zbyciu ;]
czego nie lubisz w telewizorach? ceny...
jakie urządzenia będą podłączone ? dekoder, w przyszłym miesiącu zapewne Playstation 3, Nka i może jakieś inne konsole, od czasu do czasu laptop.
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? Do telewizji w moim przypadku zapewne prawie w ogóle nie będzie wykorzystywany, to moja mama ogląda, ale dla niej się nie liczy jakość obrazu

Więc można liczyć 15% telewizja, 85% PS3, blu-ray, Nka...
jakimi złączami ? Najchętniej HDMI
jaki masz sygnał ? kablówka analogowa i cyfra, mogę se przełączać
ile programów HD ? Zero.
ma stać czy wisieć ? Stać.
jaka klasa cenowa ? 3k, plus minus 200 zł.
Generalnie tv będzie wykorzystywany do dwóch rzeczy: grania na PS3 i oglądania blu-rayów, ew. czasem słuchania muzyki, ale na to planuję przeznaczyć dodatkowe koszta kupując jakieś w miarę tanie kino domowe. Szukałem tv w granicach 50 cali i moją uwagę przykuły dwa modele Samsunga:
Samsung PS50B530 oraz PS50B550
Ale nie wiem czy na moje potrzeby 50ka zwyczajnie nie będzie za duża i nie lepiej kupić mniejszej, ale za to lepszej 46ki...
Byłbym wdzięczny za zapodanie paru modeli