Jaki tv do ps3?

debeef

New member
Bez reklam
Mam do ps3 podłączonego Sharpa 46 xl2E i wszystko chodzi wyśmienicie. Po hdmi żadnych problemów z obrazem i dźwiękiem, wczoraj puściłem bluray poszło w 24hz 100% płynność obrazu. Gry nie chrupią wcale ( a specjalnie się przyglądałem) Nie widze także smug przy piłce nożnej, gram także w pnballa, gdzie szybkość jest duża i także bez problemów. Gorąco polecam ten tv do ps3

lolos33

New member
Witajcie. Czy zadziała mi dobrze PS3 na LE46A756 (46cali Full HD)? Chodzi mi o grafikę, płynność grania w takich grach jak FIFA i GTA?

3fF

New member
witam, szukam telewizora do ps3, nie może mieć mniej niż 37", musi być fullhd, no wiadomo im lepszy, tym lepiej, mój budżet to ok.2500zł może parę groszy więcej, poradźcie coś szybko bo ja się na nich nie znam.

wpadł mi w oko ten Samsung LE37B551 lub ten większy podobny

i czy warto mieć te technologie ileś tam herców?

bo chyba na plazme fullhd mnie nie stać :(

pzdr

Buria

New member
3fF napisał:
witam, szukam telewizora do ps3, nie może mieć mniej niż 37", musi być fullhd, no wiadomo im lepszy, tym lepiej, mój budżet to ok.2500zł może parę groszy więcej, poradźcie coś szybko bo ja się na nich nie znam.

wpadł mi w oko ten Samsung LE37B551 lub ten większy podobny

i czy warto mieć te technologie ileś tam herców?

bo chyba na plazme fullhd mnie nie stać :(

pzdr

Ja posiadam tego Samsunga (37B551), kupiłem go jakieś 2tyg temu z myślą właśnie przede wszystkim do ps3 (w dalszej kolejności sport, filmy, itd). Osobiście (biorąc pod uwagę Twoje kryteria) brałbym właśnie ten tv. Po tych 2 tyg użytkowania (wiem, że to jeszcze niewiele no ale..) jestem bardzo zadowolony - jeśli chodzi o gry to nie ma żadnego smużenia, obraz jest ostry, kolory nasycone - zresztą istnieje wiele trybów min. Gra + sam możesz ustawić parametry obrazu. Wizualnie też wygląda bardzo przyjemnie - zobacz zdjęcia. Wiem, że każdy swoje chwali, ale do tej pory nie zauważyłem żadnych problemów, a gry wyglądają pięknie (pogrywam w gta4, uncharted, fallout3, moh:airborne, ghost recon2).

Za tą cenę (a dałem 2370 zł w neo24.pl z odbiorem osobistym) i przy Twoich wymaganiach chyba nie trafisz na lepszy (a jeśli tak to prosze Cie nie pisz mi tego - będe pluł sobie w brodę ;p).

lexo

New member
Szukam 100hz 46 calowego LCD do PS3. Głównie gry (COD na sieci) więc martwi mnie input lag w TV który mi pasuje - samsung b650. Jeżeli na opcji Game mode można grać w CODA po sieci i zdobywać fragi (a przynajmniej nie tracić przez IL) to mi wystarczy. Myślę jeszcze nad Sonym w4500 tyle, że to 1000 więcej. W5500 odpada bo według hdtv.test.uk na game mode ma taki sam input lag jak samsung. DH77 mi się nie podoba, czerń się zlewa a 100hz IMO gorsze niż w samie. Najlepiej gdyby mógł sprawdzić jak naprawdę chodzi ten samsung w grach sieciowych albo wiedział, że samsung już planuje poprawę za pomocą softu (na ile to jest możliwe). Oprócz tego Bluray. Jaki inny tv z dobrym 100hz (lepszym niż w lg i sharp), niezlewająca się czernią i przyzwoitym lagiem możecie poradzić? Może jakaś toshiba?

Ostatnia edycja:

lexo

New member
. Jaki inny tv z dobrym 100hz (lepszym niż w lg i sharp), niezlewająca się czernią i przyzwoitym lagiem możecie poradzić? Może jakaś toshiba?

mr_szatan

New member
Witam!
To mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że nie dam plamy.

Powoli przymierzam się do kupna PS3 i wraz z nim odpowiedniego LCD.

-Budżet wynosi ok. 2500pln.
-Przekątna ekranu nie większa niż 40" (większy nie wejdzie).
-Odległość widza/ów od TV nie będzie wynosiła więcej niż 3m
-Kąty widzenia raczej na wprost. TV będzie stał tyłem do okien (są rolety).

Bardzo mile widziane Full HD, nie zależy mi na bajerach, powinien dobrze współpracować z konsolą.

Przede wszystkim zależy mi na dobrej jakości obrazu i płynności podczas gier, ew. filmów na Blu-ray.

Z początku byłem zainteresowany Sharpem 32DH77E jednak zrezygnowałem z niego po przeczytaniu negatywnych opinii na temat jego współpracy z PS3.

W tych sprawach jestem laikiem, czekam na wasze propozycje.
Z góry dzięki

Pozdrawiam

brygidziarz

New member
dienekes' shade napisał:
Tru dat :krol::krol::krol:

By wykorzystać pełnię możliwości ps3 (gry i BD) cieklak musi być naprawdę solidny. Miałem okazję pograć na CRT...Uh, istny powrót do przeszłości. Z kolei tanie LCD będą smużyć w grach, a przy BD dodatkowo zasypią się ziarnem, i to wbrew woli producentów filmu.

Przyznam, że sytuację masz patową :???: Wywaliłeś kasę na świetne urządzenie, ale obecnie jest najzwyczajniej...bezużyteczne.

Aha, mała errata, jak OP ma odpowiedni TV, tyle że nie u siebie, to i tak nie jest najgorzej ;) W każdym razie, zbieraj na porządny tv i nie rozmieniaj się na drobne.

Pozdrawiam

[FONT=&quot]To fakt żeby w pełni korzystać z PS3 trzeba mieć dobry telewizor. Ja na początku grałem na starym analogowym telewizorze Samsunga 20`` i szczerze powiem ciężko się grało, dopiero po dwóch miesiącach kupiłem większy telewizor.
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Dużego budżetu nie miałem i kupiłem 37`` Oriona z niewygórowanymi parametrami, ale wrażenia z gry nagle nabrały boskiego charakteru.Nie zauważyłem żadnego smużenia, spowolnienia, ale 37`` pozwoliło cieszyć się moją PS3.
[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Za niedługo planuje kupić większy i bardziej boski TV. Póki co cieszę się swoim zestawem.
[/FONT]

3fF

New member
byłem wczoraj w mediamarkt, pooglądałem trochę, itd. popytałem się nic nie wiedzących gości i ogólnie widziałem takie coś:

LG LH 3000 47" za 2999zł (w internecie najtaniej 3800zł!!!)

LG LH 3000 37" za 2699zł

Gościu bardzo polecał ten:
SONY KDL-40V4000 za 2499zł nie mogłem porównać jakości obrazu, ponieważ reklamówka była do bani.

Były też Sharpy 37D 65EB-K za 2199zł (wyprzedaż)

Oprócz tego wiem, że trudno tam porównywać telewizory, bo są wcale nie ustawione, ale załamało mnie jedno, mianowicie koło tego lg lh 3000 47 jak i 37 stał mniejszy 32 lg z technologią 100hz na wszystkich leciała reklamówka gry i teaser ice age3 oba w hd. Niestety na telewizorach bez 100hz była widać bez problemów poważne ścinki, podobne do zjawiska micro stutteringu w komputerach, czyli masz niby te 30fps, ale obraz nie jest płynny, co innego, że ta płynność 100hz dziwnie wyglądała na filmach, jakoś tak mało realistycznie jednakże mi chodzi o gry a tutaj takie coś jest ważne. ratujcie!

lexo

New member
Jeśli z LG jest tak samo jak Sony i Samsung to i tak 100hz do gry nie wykorzystasz. Tam ta cała obróbka grafiki zajmuje tyle czasu (aż 50-70msek :)), że grając w trybie filmowym ze 100hz masz dużego input laga, za dużego by grać efektywnie po sieci a i na singlu odczuwalnego. Jeśli o mnie chodzi to 100hz "Must be" ale tylko do filmów i TV.
A do LG mam jakąś niechęć, nie mówię już o nie za dobrym obrazie. Na LG (może za wyjątkiem LH5000) nawet ich demo lekko zacinało, słaba płynność za... co tu dużo mówić, nie małe pieniądze.

mietek099

New member
Ja też LG nie polecam. Swego czasu jak wybierałem telewizor wypadły one blado na tle konkurencji. Co do 100hz to IMO jest to zbędny dodatek. Tak jak kolega wyżej wspomniał w grach i tak jest to bezsensu (jeżeli gra chodzi 60 kl/s to i tak będziesz miał mega płynność na tv bez tej opcji) a IMO w filmach wygląda to tragicznie. Obraz jest właśnie nienaturalnie szybki a jeżeli chodzi np. o Sharpy, to u znajomego (nie pamiętam jaki model, ale jakiś niższy, 32") zauważam moment w którym tak jakby tv musiał "zbuforować" kolejny element obrazu co przejawia się chwilowym chrupnięciem (!!!) w ciągłości wyświetlanego obrazu. Dla mnie jest to nie do przyjęcia. Oczywiście w wyższych i nowszych modelach może być to niezauważalne, ale i tak podchodzę do tego bajeru sceptycznie. Ja mam tv bez 100hz i wszystko śmiga elegancko. Gram na PS3 i oglądam filmy. Jest ok.

3fF

New member
w takim razie co wybrać?

może Panasonic TH-42PZ8 ? to jest akurat plazma

Samsung LE37B651?

Sharp to dobra firma? Bo ogólnie nigdy nie miałem z nią do czynienia.

Jak byłem w MM to widziałem serie LED Samsunga. Wrażenia super!! Obraz ekstra!
W taki razie LG odpada, chociaż mam monitor LG i dobrze się całkiem sprawuje.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Jak padło Panasonic plazma to polecam, nie wiem czy jeszcze jest dostępny ale model 42PV80 daje ognia - to jest HD Ready, PY to full hd.

Pozdrawiam,

lexo

New member
Ja bym LEDa na razie nie brał. Tańszy B6000 wiąże się z 1700pln różnicy w stosunku do B650 (wersje 46") a w mojej opinii różnica między nimi w jakości obrazu nie jest warta nawet połowę ww sumy. Nie wiem czy Input lag jest korzystniejszy w LEDZie - tym bardziej nie widzę sensu dopłacać.

Mam pewno - może niesłuszne - przekonanie co do kupowania nowych technologii. Jak to mówią "pierwsze śliwki robaczywki". Za pewne następne modele będą pozbawione przynajmniej niektórych wad które wyjdą w praniu tej technologii nie mówiąc już o niższej cenie (to znaczy tyle samo pewnie będzieszu musiał wydać na TV, za to będzie lepszy). Wolałbym kupić coś z rozwiniętej technologii LCD. Nie chcę być królikiem doświadczalnym:).

Ostatnia edycja:
Do góry