ramzes_1981
New member
Brodacz odpowiedz na pytanie. BĘDZIE TVP SPORT LUB TVP HD w UPC?
A najlepiej oba te kanalyBrodacz odpowiedz na pytanie. BĘDZIE TVP SPORT LUB TVP HD w UPC?
będę miał lada dzień TV z dekoderem DVB-C, telewizję mam z cyfrowego dekodera UPC (niestety ten z tyłu ma wyjście tylko SCART - widać jakiś najprostszy model :/ )
Czy jest możliwość podłączenia kabla (z pominięciem dekodera od UPC) od razu do TV i użycia jakoś karty z chipem która siedzi w dekoderze do odbioru wszystkich (które mam w pakiecie) kanałów ?
magart nie bierzesz pod uwagę takiej ewentualności, że UPC nie udało się wynegocjować takich warunków. po raz kolejny.
moze tvp liczy na sprzedaz cyfrowych dekoderow do 10tego czerwca, bo po mistrzostwach, lub jak bedzie na kablu, to juz nikt nie kupi.
Pewnie sie wygłupię tym pytaniem - za co z góry przepraszam - ale ciągle mnie to zastanawia, a szukając odpowiedzi na tym forum (nie znalazłam - może "za słabo" szukałam) widzę, że jest tu sporo osób doskonale zorientowanych w temacie więc może otrzymam odpowiedź.
Mam w UPC pakiet Max i pakiet Canal+ opcja bez nagrywarki (mam własną). W tych pakietach są programy HD (nie za dużo ale są), np w pakiecie Canal+ jest Canal+ film HD i Canal sport HD, ja tych programów nie mam, tzn. kanałów np. 446 i 448 w dekoderze po prostu nie ma. Czy ktoś może odpowiedzieć mi dlaczego?
Pewnie sie wygłupię tym pytaniem - za co z góry przepraszam - ale ciągle mnie to zastanawia, a szukając odpowiedzi na tym forum (nie znalazłam - może "za słabo" szukałam) widzę, że jest tu sporo osób doskonale zorientowanych w temacie więc może otrzymam odpowiedź.
Mam w UPC pakiet Max i pakiet Canal+ opcja bez nagrywarki (mam własną). W tych pakietach są programy HD (nie za dużo ale są), np w pakiecie Canal+ jest Canal+ film HD i Canal sport HD, ja tych programów nie mam, tzn. kanałów np. 446 i 448 w dekoderze po prostu nie ma. Czy ktoś może odpowiedzieć mi dlaczego?
A Polsat HD kanał 320, TVN HD kanał 336, TVS HD kanał 352 odbierasz? Jeżeli nie to twój dekoder nie jest przeznaczony do odbioru kanałów HD
Dekoder który podałaś jest bez HD. Pozostaje kontakt z Biurem Obsługi Klienta w UPC i wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Jesteś pewna, że masz wykupiony pakiet MAX HD, bo jak podajesz masz pakiet MAX z C+Nie, nie odbieram żadnych kanałów HD. Ale.. ale ... czegoś tu nie rozumiem. Przeciez kiedy przyszli mi "założyć" dekoder i podpisywali ze mną umowę wiedzieli, że zamówiłam pakiety z kanałami HD więc dlaczego mieliby dac mi dekoder, który uniemozliwia odbiór programów za, które płacę???
Acha - mój dekoder to Thompson DCI52UPC02.
Co w związku z tym powinnam zrobić aby ogladać kanały za które płacę???
VoD w aglomeracji katowickiej od wakacji podobno.
Dekoder który podałaś jest bez HD. Pozostaje kontakt z Biurem Obsługi Klienta w UPC i wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Jesteś pewna, że masz wykupiony pakiet MAX HD, bo jak podajesz masz pakiet MAX z C+
Mam pakiet MAX standard (za 75 zł) i pakiet Canal+ (za 25 zł przez rok w tym 2 m-ce bez opłat). Umowę podpisywałam w marcu i wtedy tylko taki pakiet był dostępny (nie było jeszcze pakietu MAX HD) ale w pakiecie MAX standard i Canal+ były juz wtedy programy HD. W ub. miesiącu dostałam fakturę z informacją, że od czerwca opłata wzrośnie o 5 zł i pakiet MAX standard zostanie zieniony na pakiet MAX HD.
Dzisiaj Biuro Obsługi Klienta przyjmuje tylko złoszenia o awariach więc nie będę im zawarać głowy, ale jutro zadzwonie nie wiem tylko czy się nie wygłupię, stąd moje pytania na tym forum.
Nie rozumiem dlaczego "zamontowano mi" dekoder bez HD jeżeli kupowałam pakiety w ofercie których są kanały HD??? i dlaczego nikt mi o tym nic nie powiedział?