Skoro zgodziłeś się na te warunki, to czemu pretensje do upc ? Skończy Ci się promocja to renegocjujesz warunki. Na tamtą chwilę gdy ja zawierałeś były takie ceny, więc i oferta taka.
Czy ja coś wspominałem o swojej umowie? Ja nie twierdzę, że umowę którą posiadam obecnie mam złą. Akurat udało mi się skorzystać z dobrego wyboru i za Max HD + 25 Mb/s płącę 140. Nie narzekam. Twierdzę jedynie, że przy zawieraniu umowy i wyborze dekodera HD nikt nie wspominał, że kolejne kanały HD będą dodatkowo płatne. W przeciwnym razie nie brałbym drogiego dekodera HD, bo mija się z celem.

Ale to tylko moja prywatna opinia, z którą można się zgadzać bądź nie.
Do podstawowej oferty nie mam zastrzeżeń. Wszak jeśli dla klientów płacących 25 zł więcej za dekoder HD oferta "Super HD" cenowo będzie atrakcyjna - będzie popularna i ja się skuszę. Jesli nie - po prostu jej nie wybiorę. Tylko po co wprowadzać coś, co będzie cieszyło się umiarkowanym zainteresowaniem (biorąc pod uwagę, że już dzisiaj klient UPC za HD sporo płaci, a oferta HD jest uboga porównując w podobnej cenie - 100 zł - konkurencję).
Sam wspomniałeś, że dla nowych klientów nowa oferta będzie atrakcyjna. Szkoda, ze UPC zapomina o dotychczasowych abonentach. I to tylko stwierdziłem. Kiedy słyszę o możliwości "modyfikacji oferty" to od razu przypominają mi się idiotyczne gadki konsultantów, że owszem... mogę zmienić... ale jak sobie wykupię telefon. Problem w tym, ze nie każdy chce trzy usługi

. Nic na siłę!
PS. Swoją drogą jaka cena by nie była "Super HD" na początku i tak w późniejszym terminie rynek ją "ułoży". Pamiętam jak na początku cyfrówki UPC wprowadzało Canal+ za 40 zł. Później - z powodu małego zainteresowania - oferta szybko spadła do 30 zł, teraz jest za 25 zł lub 20 zł. Więc przypuszczalnie podobnie będzie z tym pakietem HD, jeśli oczywiście od razu cena nie będzie atrakcyjna.
Mam jednak nadzieję, że z planowanego pakietu HD będą zadowoleni wszyscy - starzy i nowi klienci. Bo chyba o zadowolenie chodzi, prawda?