No wlasnie - czy na pewno DUZO lepsza?wek napisał:rzeczywiscie, aster ma duzo lepsza oferte, discovery etc
Kolego w Aster jest zarówno TV4, jak i Kino PL, Movies 24,TVN Meteo, Sportklub więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Uważniej przeglądaj strone konkurencji. Brakuje jedynie paczki PS i BBC. Zresztą jako były abonent UPC mogę porównać śmiało obie sieci kablowe i oczywiście porównanie wypada korzystniej - jeśli chodzi o jakość dla Aster, a jeśli chodzi o cene to UPC.kavoo napisał:W porownaniu do UPC brak w niej: TV4, Kino Polska, Hallmark, Movies24, Eurosport2, TVN Meteo, Polsat Sport, Polsat Sport HD, Polsat Sport Extra, BBC Entertainment, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, Universal Channel, Sportklub, Nat Wild Geo, NASN i Motor TV.
Porownanie robilem wg ponizszej listy kanalow:chill napisał:Kolego w Aster jest zarówno TV4, jak i Kino PL, Movies 24,TVN Meteo, Sportklub więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Właśnie zapomnialeś tego dodać w poprzednim poście. Niemniej jednak każdy sobie wybiera co może bo przecież nie wszędzie w Warszawie jest UPC i Aster, co woli a także na co go stać. Niektórzy wolą bogatszą ofertę HD a niektórzy wolą bogatszą ofertę cyfrową, która od analogu różni się minimalnie.kavoo napisał:Porownanie robilem wg ponizszej listy kanalow:
Wynika z niej wyraznie, ze wymienione przez Ciebie kanaly sa dostepne tylko w ofercie ANALOGOWEJ
mają tyle wspólnego, że analogowa i cyfrowa występują razem. Nie siej więc poruty.kavoo napisał:Inne kanaly, jak np. TVP 1/2/Info/Polonia, Polsaty, TVN-y itp., sa wyszczegolnione w obydwu ofertach, co wg mnie swiadczy o tym, ze oferta analogowa nie ma nic wspolnego z oferta cyfrowa i nalezy je traktowac osobno.
I co? Tobie to wystarcza? Bo ja na przyklad nie widze powodu, dla ktorego mialbym miec czesc programow w cienkiej, analogowej jakosci, a pozostale w cyfrowej. Dla mnie to jest zadna oferta, taka jakosc to ja z anteny zbiorczej moge miec...lbk napisał:mają tyle wspólnego, że analogowa i cyfrowa występują razem. Nie siej więc poruty.
Ja dzisiaj zamówiłem u handlowca Pakiet Max z dekoderem HD. Żeby objęła mnie 20% zniżka na wszystkie usługi zamówiłem też telefon (który będzie nieużywany za bardzo, bo mamy wszyscy w domu komórki), ale dzięki temu będę miał w TV Cyfrową z nagrywarką HD (podłączone do plazmy Panasonica), TV analogową (na 3 CRT'ach), internet 10mb i telefon za 187zl. Obecnie za analogowa TV i Internet 10mb płacę ok.168zl, więc podwyżka nie za duża - oby jakość TV była większaMane napisał:ja mam pytanie , czy pry przedluzaniu umowy u handlowca mozna dostac jakies lepsze promocje chodzi o przedluzenie pakietu pelnego plus internet 10mb, dzisiaj sie dowiedzialem w salonie ze jedyne co moga mi zaoferowac to 10% upust z calej kwoty 145 zl troche to smieszna promocja dla stalego uzytkownika , wczesniej bylo chociaz 50% na tv a teraz nie ma, umowe mam do 25 i zastanawiam sie co zrobic, (tv analogowa jak narazie)
Nie wiem u którego handlowca zamawiałeś ale ten pakiet to 170 zł... chyba, że wcisnął Ci droższy telefon.MarioM74 napisał:Ja dzisiaj zamówiłem u handlowca Pakiet Max z dekoderem HD. Żeby objęła mnie 20% zniżka na wszystkie usługi zamówiłem też telefon (który będzie nieużywany za bardzo, bo mamy wszyscy w domu komórki), ale dzięki temu będę miał w TV Cyfrową z nagrywarką HD (podłączone do plazmy Panasonica), TV analogową (na 3 CRT'ach), internet 10mb i telefon za 187zl. Obecnie za analogowa TV i Internet 10mb płacę ok.168zl, więc podwyżka nie za duża - oby jakość TV była większa
Zobaczymy jak technikowi pójdzie podłączanie, bo w domu mam niezłą kablowisko z kilkoma rozgałęzieniami.
pozdrawiam
MarioM
handlowiecupc napisał:Nie wiem u którego handlowca zamawiałeś ale ten pakiet to 170 zł... chyba, że wcisnął Ci droższy telefon.
Technik był. Oczywiście od rana ani jedno zakłócenie się nie pojawiło przed jego wizytą . Ale byłem przygotowany i dzień wcześniej nagrałem kawałek z zakłóceniami. Nic w sumie nie mógł zrobić, więc po prostu wymienił dekoder. Wszystko było ok... aż do tej chwili... właśnie zobaczyłem na jedynce znajomą pikselozę . Co za pech... nie znoszę takich "dolegliwości", których nie można pokazać na żywo.otan napisał:U mnie też na TVP1 występują czasami zakłócenia. Jestem ciekaw czy wezwany przez Ciebie technik coś na to zaradzi.
Ja nie widzę powodu, dla którego mam oglądać badziewne SD (nawet cyfrowe), gdy mam 10 kanałów HD. Jak napisałem w poprzednim poście - to pokrywa 80% mojego zapotrzebowania. A TVN24 mogę sobie oglądać nawet z analoga.kavoo napisał:I co? Tobie to wystarcza? Bo ja na przyklad nie widze powodu, dla ktorego mialbym miec czesc programow w cienkiej, analogowej jakosci, a pozostale w cyfrowej. Dla mnie to jest zadna oferta, taka jakosc to ja z anteny zbiorczej moge miec...
I właśnie o to mi chodzi. Co kto lubi i potrzebuje, bez zbyt kategorycznych osądówkavoo napisał:No ale jesli tobie jakosc analogowa odpowiada, to OK, sa przeciez rozne gusta i wymagania.
A mi chodzi o to, ze porownywalem oferty CYFROWE, wiec nie rozumiem, po jaka cholere wyskakujesz tutaj z oferta ANALOGOWA. Na pewno nie po to, zeby sie rzeczowo odniesc do mojego posta, wiec chyba tylko po to, zeby napisac cokolwiek na potrzeby statystyk... ale juz niekoniecznie na temat.lbk napisał:I właśnie o to mi chodzi. Co kto lubi i potrzebuje, bez zbyt kategorycznych osądów
Wcale nie porównywałeś tylko próbowałeś pokazać jaki to UPC jest znakomity i Ci nie wyszło Ani słowa nie napisaleś o ofercie cyfrowej co już wcześniej nadmieniłemkavoo napisał:A mi chodzi o to, ze porownywalem oferty CYFROWE, wiec nie rozumiem, po jaka cholere wyskakujesz tutaj z oferta ANALOGOWA.
A wiesz, gdzie ja mam to, czy UPC jest znakomite czy nie? Baaaardzo gleboko.chill napisał:Wcale nie porównywałeś tylko próbowałeś pokazać jaki to UPC jest znakomity i Ci nie wyszło