Harman/Kardon HKTS 11 za duży subwoofer! czyli problem z żoną :)

Boodzisz

New member
Czyli panowie bardziej polecacie te infinity primus hcs niz te HKTS 11??
A jak jest roznica miedzy avr155 i avr 255??
Czy lepiej zagra 255?? Czego nie ma 155 co ma 255?? Roznica nie jest ogromna . jakies 600zł ale zawsze to cos przy tak okrojonym budzecie. Czy 255 ma leszą elektronike??

radzique

New member
avr 255 dekoduje już dźwięk HD. Na pewno bardziej przyszłościowa inwestycja. Szczegółowych różnic już nie znam.

Zastanawiam się tylko czy czasem nie jest to za dobry ampli do zestawow pokroju HKTS 11 i Primus HCS. No ale zawsze możesz zmienić na lepsze w przyszłości ;), choćby kef 2005.

A co do primus/HKTS. Sam miałem podobny dylemat, który rozwiązał się w sumie sam przez to że infinity wyszło mnie 600 zł taniej. HK ma świetnego suba bez dwóch zdań. Ale jednak bardziej ufam drewnianym satelitom ;)

Ostatnia edycja:

radzique

New member
http://cgi.ebay.de/Infinity-Primus-HCS-Surroundsystem-Neu_W0QQitemZ360078318415QQcmdZViewItem?hash=item360078318415&_trkparms=72%3A823|39%3A1|66%3A2|65%3A12&_trksid=p3286.c0.m14.l1318

Tutaj mają wymienione czarne na aukcji.

Ja kupowałem w końcu u tego sprzedawcy :

http://cgi.ebay.de/Infinity-Primus-...4395039QQcmdZViewItem?_trksid=p3286.m20.l1116

bo mieli przesyłke za friko w niemczech, ale nie polecam. Czekałem kupe czasu bo czarnych nie mieli w magazynie.
Takze zanim klikniesz i poslesz kasę zapytaj o dostępność koloru.

ps. nie wiem czemu nie działa tak jak powinno wstawianie linków wiec wstawiam tak

acomitam

New member
goostaf66 poczekam do przyszłego tygodnia na twoją opinię na temat HKTS11.

A co do wątku to szkoda że nie można zmienić tytułu na ZA DUŻY SUBWOOFER CZYLI NIE MA Z TYM PROBLEMU. Tak,tak żona dała się przekonać na ten zestaw. :)

Boodzisz

New member
Ja rowniez poczekam do przyszlego tygodnia na twoja opinie na temat Hkts 11. Oczywiscie mocno pod uwage biore rowniez Infinity Beta HCS i Infinity Primus HCS.
Radzique napisz cos o tych glosniczkach. Czy jest fajny dzwiek itp. jaki masz pokój??

Co do ampli to chyba jednak avr 255. Nie znam sie wogole na tym ale wszyscy go tak chwalą. Poza tym roznica cenowa miedzy 155 to 400-500zł.
Czy to dobry wybór?

Boodzisz

New member
Kiki napisalem na pw wiadomosc.

Jeszcze panowie temat odtwarzacza. Czytając forum doszedlem do wniosku dlaczego nie kupis PS3 , przecierz odtwarza Blue ray. Dvd HK kosztuje okolo 1400-1500 wiec za te pieniadze mozna juz miec PS3 z cego napewno bym korzystał.:)

Tylko pytanie : gdzie jest pies pogrzebany, bo napewno gdzies jest, czego PS3 mi nie odtworzy albo jaki dyskomfort bede miał przy uzywaniu codziennym.
Czy avr 255 bedzie sie nadawal do takiego zestawu??

goostaff66

New member
W sobotę spinam i sprawdzam sprzęt (AVR255 z HKTS11). W związku z tym mam pytanie z innej beczki: co polecacie (oprócz "Helikoptera w ogniu", "Władcy Pierścieni" i "Gwiezdnych wojen") do testów dźwięku 5.1?
Jaki film ma dużo efektów przestrzennych?
Dzięki z góry.

acomitam

New member
Ja sprzęt planuje dopiero na początek września a już mała kolekcja czeka.
Czytałem fora i klika pozycji już kupiłem (ze względu na efekty dźwiękowe):
Das Boot (DTS), Dom latających sztyletów (DTS), Gladiator, Hero, Byliśmy żołnierzami (DTS), no i mój ulubiony MATRIX trylogia, a z koncertów JARRE - AERO i Santana (DTS). I to tyle, później czeka mnie jeszcze Star Wars, ale zanim ja obejrzę te filmy co mam... :)

acomitam

New member
goostaf66 jak tam fachowcy, skończyli już robotę??
Może zrób jakieś fotki sprzętu, też mam kable w ścianie i 4 głośniki będą wisieć. Chciałbym zobaczyć jak to wygląda powieszone. I jak wyglądają uchwyty do wieszania.

Ogólnie to szukałem w sieci i nie znalazłem fotek zestawu HKTS (czarne) w lepszej rozdzielczości, w sklepach internetowych wszystkie takie same foty z ledwo widocznym znaczkiem HK. Może ktoś z forumowiczów ma ten sprzęt i pstryknie jakieś fotki???

radzique

New member
prosze fotki ;)

175342.jpg

niestety to nie moja kawalerka ;)

wiecej fotek tutaj :

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=17507

Ta strona to wogole jest kopalnia zdjeci i dobrych pomyslow.

Ostatnia edycja:

acomitam

New member
Fajne fotki :), mam takie małe pytanko bo ja chciałem kombinować z uchwytami które można przestawiać w pionie i poziomie. Głośniki będą wisieć na wysokości około 2m, wiadomo wypoczynek jest niżej, siedzi się niżej. Ale widzę na zdjęciach że satelitki chociaż są wysoko to i tak wiszą chyba na oryginalnych uchwytach i nie są kierowane do dołu (w kierunku słuchającego). Czyli takie ustawienie może być??

dinderi

New member
goostaff66 napisał:
W sobotę spinam i sprawdzam sprzęt (AVR255 z HKTS11). W związku z tym mam pytanie z innej beczki: co polecacie (oprócz "Helikoptera w ogniu", "Władcy Pierścieni" i "Gwiezdnych wojen") do testów dźwięku 5.1?
Jaki film ma dużo efektów przestrzennych?
Dzięki z góry.
Matrix z dzwiękiem DTS :) - nieprawdopodobna różnica w stosunku do DD

goostaff66

New member
no niestety testy będą musiały nieco poczekać... :(
dzięki małżonce remont się przeciąga... tak więc najprawdopodobniej (jeśli znów nic nie wymyśli) sprzęt będe spinał i sprawdzał w przyszłą sobotę lub niedziele.
Moje głośniki nie będą wisieć bo kupiłem stojaki HTFS.
Jak tylko wszystko będzie gotowe to wkleje fotki i opisze wrażenia.
Narazie mam jeden wielki bałagan i sprzęt wciąż leży w kartonach :(

acomitam

New member
No trudno to poczekamy jeszcze parę dni na recenzję,mam nadzieję że w dwóch tygodniach się zmieścisz bo ja mam zamiar kupić sprzęt za ok. 2 tygodnie :)

Pytanie z innej beczki. Znacie jakąś fajną muzę do przetestowania basu. Pewnie najlepiej do tego nadają się "czarne" rytmy. Jak ktoś coś zna tzn. wykonawcę i tytuł to piszcie :)

goostaf66 widzę po opisie, że mieszkasz w miarę blisko, przyjadę na odsłuch :) (żartuję).

Ostatnia edycja:
Do góry