https://store.google.com/gb/product/chromecast_ethernet_adapter_gen_2?hl=en-GB
Podawałem już Tobie ten link
Podawałem już Tobie ten link
Witam.
nie potrafię odszukać jak się aktualizuje zainstalowane aplikacje. Czy ktoś może podpowiedzieć?
Witam,
Czy ktoś ma rozwiązany temat podłączenia huba z ethernetem poprzez chromecast 4?
Zakupiłem taki USB-C hub na ethernet + 3 x USB-A 3.0 i za .. nie chce działać.
Mi działa bez problemu .Witam,
Czy ktoś ma rozwiązany temat podłączenia huba z ethernetem poprzez chromecast 4?
Zakupiłem taki USB-C hub na ethernet + 3 x USB-A 3.0 i za .. nie chce działać.
Jak podłączam Router UPC - kabel - telefon android od razu ethernet śmiga.
Przy podłączeniu z Chromecast do TV i podłączeniem ładowania przez USB nie ma w ogóle tematu. W opcjach jest tylko wifi nie ma nic z ethernetem. W ustawieniach UPC Connect Box widnieje tylko jako urządzenie po WIFI.
Pozdrawiam
Też miałem problem z pilotem - pomogła ponowna konfiguracja-parowanie, z tym że najpierw trzeba przycisnąć przycisk znajdujący się bezpośrednio na Chromecast (jest mało widoczny przy diodzie). Być może już sprawdzałeś tą opcję, ale na wszelki wypadek ją podaję.
A mógłbyś zobaczyć czy te diody Ci świecą po wciśnięciu jakiegoś przycisku? Ir można sprawdzić aparatem foto z telefonu (chyba że tam nie ma IR tylko to leci po bluetooth).
Też miałem problem z pilotem - pomogła ponowna konfiguracja-parowanie, z tym że najpierw trzeba przycisnąć przycisk znajdujący się bezpośrednio na Chromecast (jest mało widoczny przy diodzie). Być może już sprawdzałeś tą opcję, ale na wszelki wypadek ją podaję.
Przywróciłem Chromecasta 4 do ustawień fabrycznych i teraz już nic nie mogę zrobić.