Witam...
Jestem szczęśliwym posiadaczem D-890HX.
Udało mi się go zakupić w sklepie "nie dla idiotów"

(Media Markt) za niecałe 150zł. Jest to
pierwsza wersja odtwarzacza - bez srebrnego paska na froncie. Data produkcji - 10.10.2009
Jeżeli chodzi o odtwarzanie filmów - nie sprawia najmniejszych problemów. Podczas przeszło
tygodniowego testowania nie trafiłem na film, którego by nie łyknął - niezależnie czy był
to DivX/Xvid czy DVD (filmy nagrywane na płytach markowych jak i NoName i z różnymi
prędkościami).
Posiada rozbudowaną obsługę napisów oczywiście z polską czcionką.
Co do złącza USB - u mnie poszły filmy z czytnika kart pamięci z włożoną MicroSD - 8GB
Sandiska (zapełniony do 6,5GB w FAT32).
Obraz ostry i bez wyraźnych przekłamań w kontraście/kolorze - ustawienia obrazu można
dopasować sobie do własnych upodobań (kontrast/jasność/nasycenie barw/ostrość/GAMMA.
Interpolacja do wyższej rozdielczości (u mnie do 1080p) spisuje się wyśmienicie
(podłączenie do telewizora Panasonic TX-37LZD800F FullHD/100Hz).
MENU odtwarzacza zarówno jak i pilot - intuicyjne w obsłudze.Przyciski obsługujące
najważniejsze funkcje znajdują się tam gdzie powinny (zawsze pod ręką i w dodatku ładnie
świecą w ciemności). Podgłaszanie z pilota działa tylko przy połączeniu dźwięku przez
HDMI. Pilot mimo iż lekki to jak najbardziej ergonomiczny (rozmieszczenie przycisków z
wyraźnymi odstępami).
Dźwięk przesyłany po kabelku coaxialnym do amplitunera Sony - czysty i wyrazisty.Nie mam
również zastrzeżeń do dźwięku z kabla HDMI. Odtwarzacz posiada funkcję korektora dźwięku (equalizer) zarówno ustawienia predefiniowane (rock/jazz itp), 3D (hall, sala koncertowa itp.) jak i w pełni manualne.
Nie uświadczyłem na nim również rozjazdu dźwięku z obrazem i napisami.
Może nie jest zbyt piękny ale na pewno funkcjonalny.Tacka od napędu wygląda na bardzo
delikatną a samo rozpędzanie płyty jest wyraźnie słyszalne (świerszcze). Dziwnym jest dla
mnie fakt braku otworów wentylacyjnych w obudowie
Powyższe spostrzeżenia - w porównaniu do DVD Sony DVP NS 330, Manta Emperor IV
Nie wypowiem się na temat funkcji karaoke - nie testowałem.
Jak dla mnie REWELACJA (tym bardziej za tą cenę). :bober:
Mam nadzieję, że producent w miarę często będzie wypuszczał nowsze wersje oprogramowania z
aktualizacjami kodeków AV.