Barcelona grała ospale i wolno.
Oczywiście baran bramkowy nie widział ze zawodnik Juventusu przyjął piłkę na rękę.
Niestety ale zobacz, że nie był specjalnie daleko od tej sytuacji..

a pomimo tego... zaciemnienie oczu..
Ale nawet jakby tak zagrała Barcelona jak wczoraj w pierwszym meczu.. to mogłoby być rożnie ale PN to dwa mecze często i oba trzeba zagrać na pewnym poziomie.. jedno jest pewne aby być skutecznym i Juve jest do ogrania.. zresztą gdyby tak nie było to mieliby to trofeum.. ale trzeba trafiać w światło bramki..
Ale to jak kiwa się Neymar to coś niesamowitego - co on wyprawia z zawodnikami.. on swoimi umiejętnościami mógłby kilku napastników obdzielić i każdy z nich by jeszcze miał co pokazać w tym temacie.. jak dla mnie od pewnego czasu jest to najlepszy kiwający się napastnik.. plus ta szybkość.. Tylko głowa żeby jeszcze nadążała za tymi umiejętnościami.. ale kiedyś emocje opanuje( i patrząc to jak zachowywali się piłkarze Barsy po meczu to chyba jemu jednemu było żal tak na 100%) Barcelona musi przejść reorganizację bo wielu z nich już wszystko wygrało i motywacja jest na poziomie ucznia z pierwszej klasy podstawowej.. .. szkoda, że wczoraj skuteczność ich była do bani.. jakby Messi w tej 18 min strzelił to mecz troszkę inaczej by się ułożył.. plus ta ręka .. ale jest jak jest - dali dupy w pierwszym meczu Juve gra dalej ... bo szczęście tak jak przychodzi tak i kiedyś odchodzi... Real jak nie poprawi skuteczności to również w kolejnym meczu się o tym przekona.. i może wtedy coś do Prezesa dotrze.. przynajmniej mam taką nadzieję tam na dzień dobry jest 4 zawodników do sprzedania.. i kupić trzeba młodych ludzi, którzy ciągną do grania i chcą wygrywać..
Rafał wczoraj czytałem nie wiem na ile to jest pewne, skąd mieli tę wiedzę dziennikarze ale w przyszłym roku mają wejść w Rosji powtórki.. a w LM itp mają wejść w ciągu 2-3 lat.. byłoby fajnie.. choć niektórzy piszą, że to zabije PN... ale można to tak rozwiązać żeby sędzia nie musiał latać co 4 min do monitora.. zresztą nie wiem czy to nie będzie oglądał jakiś inny sędzia/sędziowie i będą podawać tylko info do głównego - to jest kwestia systemowa.. ja bym zrobił tak żeby tylko powtarzać sytuacje z pola karnego, a w polu tylko te, które są kontrowersyjne przy faulach np. na żółtą kartkę..
Plus zmiany z ręką w polu karnym bo to co jest teraz to wolna amerykanka jak Bóg da.. tak samo zresztą jak po czerwonej kartce otrzymanej przez zawodnika kolejny faul (mniejszy -większy) nie ma znaczenia gościu powinien być ściągany z boiska.. ma grać idealnie..
Tv mania wg mnie (zaznaczam też go bardzo szanuje piłkarsko (bo jako obywatel ma problemy z płaceniem podatków, a ktoś taki powinien dawać przykład, a nie od nich uciekać) - jest mega tylko może nie w tej chwili) ale jest galaktyczny - tylko ta liczba mówi sama za siebie 498 bramek dla Barsy.. kosmos.. ... to w tym konkretnym przypadku tam nie było złośliwości - przy deko większym szczęściu wyszedłby w 100% cały..