Fanatycy futbolu - czyli wszystko o piłce.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No proszę, a podobno Francja jest dumna z tych 17 imigrantów którzy przyczynili się do zdobycia pucharu, a przynajmniej tak piszą lewicowe media. Pytanie tylko czy równie dumni są z pozostałej hołoty która urządziła wczorajsze piekło na ulicach?

Ale to nie trzeba imigrantów nasi pseudokibice są równie w tym mocni jak niektórzy emigranci.. a sam doświadczyłem kiedyś w Warszawie na ul. Poznańskiej jak potrafią legioniści się zachowywać i co się dzieje po przejściu takich"kibiców" i nie tłukli się z imigrantami tylko z białymi z Włoch.. To jest kwestia charakteru, a nie pochodzenia.. Widziałem kibiców legii też po jakimś pucharowym przegranym meczu w metrze.. też super zachowanie i nie widziałem tam czarnoskórych. A pamiętacie jak grał u nas w reprezentacji czarnoskóry zawodnik??? To zapewne pamiętacie jak skandowali jego nazwisko na trybunie na stadionie w Warszawie..
Moje zdanie jest takie, ze jakbyśmy byli innym narodem z inna historia i graliby u nas czarnoskórzy zawodnicy i byśmy zdobyli mistrzostwo świata to również nikt by z tego nie robił tragedii tak jak jest to odbierane we Francji.

Natomiast dla tych co nie lubią Francji to wielu specjalistów od piłki twierdzi, że za kolejne 4 lata Francja również ma bardzo duże szanse na to, że przynajmniej daleko zajdzie, a duże prawdopodobieństwo , ze znowu wygrają , bo teraz mieli młody zespół i nie doświadczony, a za 4 lata będa mieli doswiadczony dalej jeszcze młody, a lepiej grający niż dzisiaj..

Szkoda Chorwatów mi , bo za 4 lata to będzie zupełnie inna drużyna.. bez tych gwiazd, które dzisiaj grają.
Kilku z tych 17 emigrantów to są jedni z najlepszych na świecie piłkarzy, więc ciężko się dziwić Francji, że są z nich dumni.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
JA mam 4 RM :) ale Realu już nie kupię...to jest taki biznes tymi koszulkami dla kubów, że w głowie się nie mieści.. dla przykładu

Cristiano Ronaldo (RM) - 955.000 sztuk sprzedanych koszulek (już był wtedy 6 lat w klubie) :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tylko weź pod uwagę, że wtedy był już 6 lat w RM, a koszulki wiadomo najlepiej sprzedają się przez powiedzmy pierwsze 3 lata.. ale jak dla mnie to i tak kosmos.. bo tyle sprzedało się z Jego nazwiskiem, a teraz trzeba doliczyć tych co kupili "gołe" koszulki..to jest biznes świetny.. więc to co klub wydaje na piłkarza to jedno, ale to co zyskuje dzięki niemu to drugie..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek ale chyba nie zmieniasz barw klubowych?

Zawsze pisałem, że Król jest tylko jeden...:bober: A CR 7 bez względu, gdzie gra był, jest i będzie magikiem w futbolu.
A przed chwileczką na Starym Mieście właśnie zobaczyłem Gościa w podrobionej koszulce Juve z numerem 7...Szybko Panowie działają, ale chociaż napis z nazwiskiem mogliby lepiej wykonać...:blagam:

Henry

Active member
Bez reklam
I Legia dostała lekcję od Słowackiej Trnavy, wstyd i nic więcej.
Mistrz Polski, z miasta liczącego 1,8 mln mieszkańców dostaje łomot od klubu z miejscowości prawie 30 razy mniejszej.
Przed meczem był wywiad z Kucharczykiem, normalnie ręce i nie tylko opadają jak gość mówi, że na początku sezonu nie będą prezentowali optymalnej formy, żeby w drugiej połowie sezonu nie opaść z sił.
Kurna, co to za nastawienie!?
Czy to są zawodowcy?
Żenada....

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Co z tego ze miasto z ktorego pochodzi druzyna ma tylko 1.8mln jak w tej druzynie nir ma zadnego mieszkanca.

W meczach ligowych liczy sie tylko kasa i sponsorzy. Kogo stac na drozszych pilkarzy ten gra lepiej. W moim powiecie jest druzyna Drutex Bytovia, firma sypnela 6mln zlociszy na klub to chwila moment wywindowali klub z 4 ligi do pierwszej.

W tym roku glowny sponsor sie wycofal, wiec w przyszlym sezonie bedzie 4 liga xD

Henry

Active member
Bez reklam
Lolo, czysta statystyka--> szkolenie młodzieży--> teoretycznie większy wybór tych najlepszych, a wyniki i realia tylko pokazują jaki prezentujemy poziom, jak szkolimy młodzież i nasze miejsce w szeregu.
a te topowe zagraniczne "gwiazdy", o których piszesz pewnie nigdy nie zarobiłby takiej kasy w swoich ojczystych ligach (z małymi wyjątkami) ;)

fred23

Member
Bo dalej w akademiach i potem w zespołach młodzieżowych grają po znajomości , tyle w temacie , mnóstwo talentów jest marnowanych ...

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Po pierwszej połowie wyłączyłem ten mecz bo oprócz Carlitosa to nikomu się nie chciało grać.

fred23

Member
Dokładnie była sytuacja gdzie Carlitos wracał za ... napastnikiem rywala pod pole karne LEgii a reszta obserwowała , to sa jakies jaja normalnie , za co pensja jest płacona ???

Do góry